Læs også:

Close

Anmeldelse: Rossopomodoros nye sommermenu

Mad  | 

Rossopomodoro på Illums Rooftop har for nyligt fået ny sommermenu, og den har vi været så heldige at få lov til at smage

Siden 2016 har vi i København haft muligheden for at tage et smut forbi Illum Rooftop, hvor Rossopomodoro ligger og få en bid lækker napolitansk mad. Og her for ganske nylig fik restauranten en ny sommermenu, som vi var så heldige at smage en varm dag i starten af juni.

Rossopomodoro er en god idé til frokost med veninden, en hyggestund med din mor, eller som et sted, hvor du kan holde pause og fylde maven, inden du fortsætter på shoppeturen.

Desuden er betjeningen hurtig, høflig samt opmærksom. Og det bedste af det hele er, at du kan sidde ude på tagterrassen og nyde den lune sommervarme og sol.

Den nye menu

Rossopomodoros nye sommermenu består af mange glutenfri og veganske nyheder, som er både lækre og mættende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rossopomodoro, Illum, mad, restaurant, pizza, pasta, italiensk, vegansk, københavn, rooftop
Rossopomodoro har for nyligt fået en ny sommermenu. (Foto: MY DAILY SPACE)

Aperol Spritz – en stensikker vinder

Vi besøgte Rossopomodoro en varm sommerdag, og som det allerførste skulle vi selvfølgelig have slukket vores tørst. Og eftersom vi var på en napolitansk restaurant, så var det oplagt at bestille Aperol Spritz, som var både frisk og læskende. Aperolen er altid en sikker vinder.

Aperol Spritz: 75 kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rossopomodoro, Illum, mad, restaurant, pizza, pasta, italiensk, vegansk, københavn, rooftop
Man går aldrig galt i byen med en god Aperol Spritz. (Foto: MY DAILY SPACE)

Appetizeren og forretten

Som appetizer bestilte vi saltede gule lupin bønner, der er en god og salt snack, og som godt kan minde om både oliven og edamamebønner. Og udover den gode smag så har de også den flotteste gule farve.

Til forret besluttede vi os for at bestille bruschettaer, som bestod af grillet hjemmebagt brød med cremet burrata og soltørrede Datterini cherrytomater. Burrata er en frisk ost, der til forveksling godt kan ligne mozzarella, men burrataen har en meget blødere og mere cremet konsistens.

Bruschettaerne var virkelig gode, og vi kunne sagtens have spist et par stykker mere.

Lupini: 30 kroner.

Bruschetta Burrata e pomodori secchi: 90 kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rossopomodoro, Illum, mad, restaurant, pizza, pasta, italiensk, vegansk, københavn, rooftop
Lupini og Burrata e pomodori secchi. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hovedretten

Der er masser af hovedretter at vælge imellem, men vi valgte at prøve to retter samt en salat, hvoraf den ene hovedret var både glutenfri og vegansk.

Vi skulle selvfølgelig have en pizza, og her faldt valget på Carcio freschi, som er en glutenfri pizza med vegansk mozzarella, søde kartofler, friske og møre artiskokker, sorte oliven og capers. Pizzabunden var dejlig tynd og salt, altså lige som en rigtig pizza skal være. Desuden var fyldet også spot-on, og de søde kartofler var virkelig lækkert til det salte.

Som anden hovedret bestilte vi Cannellone di ricotta e verdure, som er bølget cannellone fyldt med bøffel ricotta, aubergine, squash, blandet peberfrugt, røget mozzarella, bagt med tomatsauce og parmesan. Det var virkelig smagfuldt, og vi kan sagtens forstå, at Cannellone er en klassisker i det napolitanske og italienske køkken.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rossopomodoro, Illum, mad, restaurant, pizza, pasta, italiensk, vegansk, københavn, rooftop
Carcio freschi, Cannellone di ricotta e verdure og Verdure e legumi. (Foto: MY DAILY SPACE)

Som tilbehør bestilte vi salaten Verdure e legumi, som er en blandet salat med bagt squash, aubergine, blandet peberfrugt og kartoffel, grønne bønner og cannellini bønner med en kikærte-, citron- og ekstra jomfru olivenolie dressing og chiafrø. Den formåede at gøre det op for de ellers lidt tunge hovedretter.

Carcio freschi: 200 kroner.

Cannellone di ricotta e verdure: 170 kroner.

Verdure e legumi: 140 kroner.

Rossopomodoro – noget for enhver smag

Rossopomodoro skuffer aldrig, og nu hvor restauranten har udvidet deres menukort med veganske og glutenfri nyheder, så må man sige, at der er noget for enhver smag.

Deres råvarer er friske, hvilket tydeligt kan både ses og smages på deres retter. Desuden er betjeningen høflig og velvidende om menukortet, hvilket ikke er noget man oplever alle steder.

Rossopomodoro får seks ud af seks hjerter for sin mad, sin betjening samt variation på menukortet. Rossopomodoro har noget for enhver smag og er helt sikkert et besøg (eller flere) værd.

rating 6

 

Læs også: Aperol Spritz: Fra mormordrink til den mest instagrammede cocktail

Læs også: Anmeldelse: Rossopomodoro på Illum Rooftop

· Mere fra samme kategori ·