Læs også:

Close
the simpsons, københavn, turisme, besøg

NEWS: Gul kult-tegneseriefamilie besøger Danmark – og det er godt for turismen

Nyheder  | 

Gul kult-tegneseriefamilie besøger Danmark – og det er godt for turismen · Er du kvinde og mellem 30-59 år skærper ministeren nu din kræft-screening · Morten Messerschmidt vil tilbage til dansk politik · Irland har stemt et rungende “JA” til abort · Folket – og Mary – fejrede Frederik

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Gul kult-tegneseriefamilie besøger Danmark – og det er godt for turismen

En gåtur i Nyhavn, en tur i forlystelserne i Tivoli og et besøg på Kronborg Slot. Umiddelbart lyder det som opskriften på et gennemsnitligt turistbesøg i København, men familien, der tog denne tur, er ikke en hvilken som helst familie. Det var nemlig Homer, Marge, Lisa, Bart, Maggie og Abraham Simpson, der besøgte den tegnede version af Danmark fredag aften på TV 3+.

Den gule kult-tegneseriefamilie kom også rundt om kongefamilien, danske designermøbler og vores velfærdssystem i afsnittet, der blev set af mere en 2,4 millioner amerikanere, da det rullede over de amerikanske tv-skærme for nogle uger siden. Det hele ligner en velkoordineret reklame for VisitDenmark, men ifølge organisationens chef for forretningsudvikling, Anja Hartung vidste de ikke, at Simpsons kom til landet.

– Helt ærligt, så vidste vi det ikke. Jeg ser et kæmpe potentiale i at arbejde sammen med film- og mediebranchen, men i det her tilfælde har vi ikke haft en finger med i spillet, siger chefen, der er glad for omtalen, til TV2.

– Det er jo sådan, at kendskabet til Danmark ikke er så højt ude i den store verden. Det er altid godt, når nogen taler om Danmark. Samtidig er ‘The Simpsons” et stærkt brand i populærkulturen, som engagerer brugerne, og på den måde kommer vi måske ud til nogle mennesker, vi ikke normalt når, siger Anja Hartung.

Også Tivolis pressechef Torben Plank er glad for den gule families visit i København. Han er særligt glad for de mange detaljer om Danmark, som serien har fået helt rigtig fat i, og så er den gamle familiehave næsten fremstillet 1:1.

– De har ikke spurgt om lov. Vi plejer ellers at være ret strikse med, at man skal have en fototilladelse, men det er jo lidt anderledes, når der er tale om tegninger. Men det er jo fantastisk, og vi er stolte af at være med. Jeg tror ikke, at folk kommer valfartende ind. Men jeg er ikke i tvivl om, at folk, der måske ikke normalt ville rejse til Europa, bliver opmærksomme på København og ikke mindst Tivoli som en fed attraktion. Og så er det med til at underbygge og cementere vores position som noget, man skal se, når man er i København, siger pressechefen og fortæller, at Tivoli hvert eneste år lægger rammer til mellem 200 og 300 film- og tv-optagelser.

Er du kvinde og mellem 30-59 år skærper ministeren nu din kræft-screening

Sundhedsstyrelsen opruster nu i kampen mod livmoderhalskræft. Det skriver DR. For at fange flere tilfælde af den aggressive kræftform i tide, skal flere kvinder mellem 30 og 59 år fremover testes med en mere fintmasket metode.

– Det handler om at sikre, hvordan flere kvinder overlever livmoderhalskræft og vi bliver bedre til at finde celleforandringer tidligt. Derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden følger med i, hvordan vi kan gøre screeningsprogrammet endnu bedre. Der viser erfaringer, at hvis vi benytter en anden test, så er der flere kvinder, der overlever, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der fremover skal bruges en såkaldt HPV-test frem for den nuværende cytologiske undersøgelse. Ifølge Sundhedsministeriet er HPV-testen mere følsom over for celleforandringer, der kan være et tidligt tegn på livmoderhalskræft. På den måde styrkes muligheden for at opdage kræfttilfælde i god nok tid til at gribe ind. Ulempen er, at den nye testmetode er så følsom, at den vil udløse flere falske alarmer. Det betyder, at flere kvinder risikerer at skulle igennem yderligere undersøgelser. Endelig er der en risiko for, at man risikerer flere af de såkaldte keglesnit, der er mindre kirurgiske indgreb, hvor vævsprøver fjernes fra livmoderhalsen.

– Det giver en større sikkerhed. Men man skal være opmærksom på, at nogle i første omgang kan blive screenet positive, hvor det efterfølgende viser sig at være falsk alarm. Men det er den mindste bekymring. Det vigtige er, at vi opdager det tidligere og flere overlever kræft, siger Ellen Trane Nørby.

Læs alle vores artikler om hpv lige her.

keglesnit, livmoderhalskræft, kønssygdom, sexsygdom, hud, kønsdele, livmoderhalskræft, analkræft, kræft i svælget, kræft, cancer, sygdom, vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine
En ny og mere følsom test skal opfange livmoderhalskræft og celleforandringer tidligere. (Foto: All Over)

Morten Messerschmidt vil tilbage til dansk politik

Den tidligere DF-politiker Morten Messerschmidt har bekendtgjort, at han vender tilbage til dansk politik. Han har meddelt, at han vil stille op til næste Folketingsvalg, der senest finder sted 17. juni 2019.

Messerschmidts politiske nedtur begyndte i 2015, da DF-medlemmet Rikke Karlsson forlod Dansk Folkeparti i protest over, at hun i længere tid havde bedt om at få udleveret regnskaberne på den politiske alliance for europæiske partier, der er EU-skeptiske og en fond, som Morten Messerschmidt stod i spidsen for: Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og Foundation for a Europe of Liberties and Democracy (FELD), uden held.

Til at starte med kaldte Messerschmidt Karlssons kritik for chikane, men da der blev gravet i MELD og FELD-regnskaberne viste det sig, at DF-politikeren, der er yderst EU-kritisk, havde brugt EU-penge til at betale for julekort, sommermøder, bøger, rejser, sejlture og meget mere i hans regi som DF-politiker. Sagerne førte til, at Europaparlamentets præsidium tvangsopløste Messerschmidts alliance MELD samt krævede, at DF og fonden skulle tilbagebetale knap tre millioner kroner.

Ifølge Berlingske, er EUs særlige enhed for bekæmpelse af svindel, OLAF, er stadig igang med sin undersøgelse af Morten Messerschmidt og MELD og FELD, og derfor er resultaterne samt deres eftervirkninger stadig ukendte.

Læs om hele sagen her: Overblik: Forstå sagen om Messerschmidt, DF, EU, MELD, FELD og mulig svindel

Messerschmidt til valgaften den 3. december 2015. (Foto: Polfoto)

Irland har stemt et rungende “JA” til abort

Et stort flertal i Irland har stemt “JA” til, at det skal være tilladt at få abort. Det skriver DR. The Irish Times skriver, at slutresultatet er 66,4 procent ja, 33,6 procent nej, og at stemmeprocenten var 64,13.

Læs mere om afstemningen her: I dag stemmer irerne om en af verdens hårdeste abortlove

Folket – og Mary – fejrede Frederik

Lørdag fyldte Kronprins Frederik 50 år. Weekenden før var han blevet fejret med løb gennem Danmarks største byer til Royal Run, der blev endda tid til at vinke til mor Dronning Margrethe, da Kronprins Frederik krydsede slotspladsen på Amalienborg, da han selv løb de sidste 10 kilometer af Royal Run i København.

Denne weekend blev kronprinsen ligeledes fejret af danskerne, venner og familie. Der blev blandt andet sunget fødselsdagssang for prinsen, da han sammen med resten af den royale familie, mødte danskerne på balkonen på Amalienborg.

Om aftenen var der fest på Christiansborg, hvor flere medlemmer fra de europæiske kongehuse deltog. Der blev holdt tale for Kronprins Frederik af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen og også fra mor Dronning Margrethe, der fortalte sin søn, at hans mormor Dronning Ingrid ville have været stolt, og hans far også.

Der var dog ingen tale, der tog kegler på samme måde som Kronprinsesse Marys tale sin mand, gjorde. Blandt andet fortalte Mary, at Kronprins Frederik – ligesom mange andre danske mænd i 50’erne, ikke gør sig specielt godt i lycra – og hvordan Kronprinsen altid griner af sine egne dårlige jokes. Der var også en masse kærlighed at spore mellem Danmarks kommende royale kongepar og det var en tydelig rørt Frederik, der modtog talen fra sin hustru. Som en ekstra gave har Mary fået lavet en fotobog til Frederik. Bogen er fyldt med billeder fra prinsens liv, og mange billeder af taget af Kronprisessen selv og stammer fra familiens private fotoalbum.

Prinsens fødselsdagsuge sluttede med koncert i Royal Arena, hvor en lang række danske kunstnere optrådte for kronprinsefamilien.

 

· Mere fra samme kategori ·