Læs også:

Close
økosvin bog og couscoussalt nordiske middelhavskost

Så er der serveret økosvin

Mad  | 

Her får du en opskrift på ovnbagt økosvin i pergament med couscoussalat, der er noget af en lækkerbisken at sætte tænderne i

Opskriften er fra bogen Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost af Alice Apel Hartvig og Majbritt Louring Engell.

økosvin bog og couscoussalt nordiske middelhavskost
Så er der serveret økosvin. (Foto: Sswilliamsphotography.com)

Det skal du bruge

Opskriften er til fire portioner

Ingredienser til ovnbagt økosvin i pergament:

• 4 økologiske svinekoteletter, cirka 500-600 gram

• Lidt salt og kværnet peber

• 1 teske tørret estragon eller et par kviste frisk estragon

• ½ teske karry

• 1 helt hvidløg, skåret i skiver

• 2 spiseske kapers

• 10-15 grønne eller sorte oliven

• 250 gram blommetomater på stilk

• 2 porrer, skåret i skiver

• 3-4 spiseske ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie

• 4 spiseske hvidvinseddike

• 1 citron, skåret i både

Ingredienser til couscoussalat:
• 2 ½ deciliter kogende vand
• 120 gram fuldkornscouscous
• 150 gram blomkål, revet groft
• 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
• Eventuelt 1 håndfuld frisk koriander
• 1 spisekse nigellafrø eller sesamfrø, ristet et par minutter på en tør pande
• Eventuelt ½ rødløg, finthakket, eller 2 forårsløg i tynde skiver
• Sorte saltflager eller almindelige
• Eventuelt 100 gram friske bær, hvis de er i sæson

Sådan gør du

Ovnbagt økosvin i pergament:

Indstil ovnen på 170 grader varmluft.

Læg 2 stykker bagepapir i et ildfast fad, således at papiret stikker godt op i siderne.

Drys med salt og peber på begge sider af koteletterne.

Læg koteletterne på bagepapiret i det ildfaste fad.

Læg resten af ingredienserne rundt om og oven på koteletterne i fadet.

Krydr med salt og peber, og læg til sidst både af citron oven på. Luk bagepapiret til, og stil det hele i ovnen i 30-35 minutter.

økosvin bog og couscoussalt nordiske middelhavskost
Der er også masser af lækre grøntsager i retten. (Foto: Sswilliamsphotography.com)

Couscoussalat:

Kom couscous i en gryde med kogende vand, og lad det trække under låg i 10 minutter.

Lad couscoussen køle lidt af, og bland med revet blomkål, persille, koriander, nigellafrø og rødløg.

Drys med salt.

Pynt med friske bær.

 

Velbekomme …

 

Sådan ser bogen ud:

 

nordisk middelhavskost - bog

 

Læs også:

Seks nemme øvelser du kan lave derhjemme

push ups, træning

· Mere fra samme kategori ·