Læs også:

Close
grill, grillmad, gasgrill, elgrill, kulgrill, ribeye steak, vermouth, pink peber,

Opskrift: Ribeye-steak med Vermouth og pink peber

Mad  | 

Den her opskrift på ribeye-steaks med Vermouth og pink peber vil med sikkerhed imponere alle dine grillgæster

Det er grillsæson! Grillfirmaet Weber er eksperter, når det handler om at lave mad på grill. Derfor har vi spurgt dem, om vi må få nogle af deres bedste opskrifter fra Weber Grill Academy.

Læs med og lær, hvordan du laver ribeye steak med Vermouth og pink peber.

grill, grillmad, gasgrill, elgrill, kulgrill, ribeye steak, vermouth, pink peber,
Opskrift: Ribeye steak med Vermouth og pink peber. (Foto: Weber Grill Academy)

Det med småt:

Opskriften er til fire personer.

Den samlede tilberedelsestid er 60 minutter – 10 minutter til tilberedning, 30 minutter til forberedelse, 20 minutter til yderligere forberedelse.

Du skal bruge en kuglegrill og et termometer.

Grillmetoden er direkte.

Grilltemperaturen er 250 grader og kernetemperaturen er 53-57 grader.

Virker det en anelse uoverskueligt kan dette være en oplagt mulighed for at hygge dig med din far, eller en anden person i dit liv, der er herregod til at grille. Så kan du nemlig også lære det.

Ingredienser:
10 gram brun farin
3 gram havsalt
10 gram rosenpeber
1 citron, skal og saft
1/2 deciliter Vermouth
2 ribeyesteaks (á 300 gram)
Rapsolie

Sådan gør du i køkkenet:

Stød sukker, salt og peber i en morter og lav en krydderiblanding. Tilsæt citronskal.

Bland citronsaft og Vermouth og halvdelen af krydderiblandingen og lav en marinade.

Pensl steaksene med marinaden, dæk dem med madfilm og lad det stå i køleskabet mindst 30 minutter, men gerne natten over.

Sådan gør du ved grillen:

Klargør grillen til direkte varme, cirka 160 grader.

Dyb steaksene tørre og pensl dem med lidt rapsolie. Grill steaksene over direkte varme i cirka tre til fire minutter per side med låget lukket.

Flyt steaksene til indirekte varme og lad dem stege videre, til de når den ønskede kernetemperatur.

Tag steaksene af grillen, drys den resterende del af krydderiblandingen over og lad dem hvile yderligere i fem minutter før servering.

· Mere fra samme kategori ·