Læs også:

Close
rawcake matcha

Rawcake med matcha

Mad  | 

Matcha kender vi fra den letgenkendelige grønne te, men her er en opskrift på noget helt andet, at matcha kan bruges til; nemlig en lækker rawcake

Der er netop kommet en bog, der hedder “Sund med matcha i maden” af Sandra Pugliese og Sara Speyer. Vi har været så heldige at få lov til at vise denne lækre opskrift på rawcake med matcha, som er et frisk pust og ny inspiration til at bruge matcha, og som helt sikkert skal afprøves.

Den tager cirka 30 minutter at lave, men du skal i øvrigt beregne 4 timer til at udbløde nødderne i.

Der bliver enten en stor kage eller cirka 15 små kager alt efter, hvad du skal bruge den til eller kan lide.

rawcake matcha
Så er der serveret. (Foto: Tina Brok Hansen)

Det skal du bruge

Ingredienser til kagebund

80 gram mandler
130 gram bløde udstenede medjoul-dadler (eller andre store lækre dadler) – cirka 6 store
2 spiseske ekstra jomfrukokosolie
1 spiske usødet kakaopulver
1 nip salt

Sådan gør du med kagebundene

Tørrist eventuelt mandlerne i ovnen ved 150 °C i 15-20 minutter.

Det er ikke nødvendigt, men kagen smager bare ekstra godt sådan.

Kør mandler, dadler, olie, kakao og salt på en foodprocessor, til du har en helt finddelt masse.

Tryk den ud i en form, cirka 22 centimeter ø, eller i flere små forme.

Sæt formen i fryseren, mens du laver fyldet.

Sådan gør du med fyldet

Udblød nødderne i koldt vand i 4 timer og kassér derefter vandet.

Blend nødder med banan, olie, kokosmælk, honning, matcha og pebermyntedråber, til du har en helt cremet masse.

Lad stå lidt.

Det skal du bruge

Fyld

Ingredienser til fyld

80 gram usaltede cashewnødder
150 gram banan, skrællet vægt
2 spiseske ekstra jomfrukokosolie
5 spiseske fed kokosmælk*
3 spiseske af den tynde kokosmælk
1 spiseske honning, alternativt ahornsirup
1,5 teske matcha
4 dråber essentiel pebermynteolie (essentiel olie til oral indtagelse)

 

Tip til kokosmælken

Sæt kokosmælken i køleskabet inden brug, for så samler den tykke del sig øverst i dåsen, og den er lettere at adskille fra den tynde del.

Sådan gør du

Fordel den på nøddebunden og sæt den tilbage i fryseren. Server kagen sådan direkte fra fryseren, den er klar til at blive spist næsten med det samme og smager klart bedst iskold og fast.

*Sæt evt. kokosmælken i køleskabet inden brug, så samler den tykke del sig øverst i dåsen, og den er lettere at adskille fra den tynde del.

matcha
Matcha lige efter den er pisket. (Foto: Pexels)

Velbekomme …

 

Bogen ser således ud:

Matcha i maden_forside bog - muusmann

 

Læs også:

En soyabønne der kan noget helt specielt

overgangsalder, kvinde, kvinder, kvindekroppen, kroppen, hormoner, alder, brystkræft, liv, sundhed, mental sundhed, pre-overgangsalder, alderdom, bivirkninger, gener, behandling, slimhinder, knogleskørhed, knogler, blodpropper, dt56a, brystkræft, livmoderkræft, urinvejsinfektion, blærebetændelse, østrogen, humør, humørsvingninger, overgang, klimakterie, menopause, voksen, ældre, livskvalitet,


 

· Mere fra samme kategori ·