
Rawcake med matcha
Matcha kender vi fra den letgenkendelige grønne te, men her er en opskrift på noget helt andet, at matcha kan bruges til; nemlig en lækker rawcake
Der er netop kommet en bog, der hedder “Sund med matcha i maden” af Sandra Pugliese og Sara Speyer. Vi har været så heldige at få lov til at vise denne lækre opskrift på rawcake med matcha, som er et frisk pust og ny inspiration til at bruge matcha, og som helt sikkert skal afprøves.
Den tager cirka 30 minutter at lave, men du skal i øvrigt beregne 4 timer til at udbløde nødderne i.
Der bliver enten en stor kage eller cirka 15 små kager alt efter, hvad du skal bruge den til eller kan lide.

Det skal du bruge
Ingredienser til kagebund
80 gram mandler
130 gram bløde udstenede medjoul-dadler (eller andre store lækre dadler) – cirka 6 store
2 spiseske ekstra jomfrukokosolie
1 spiske usødet kakaopulver
1 nip salt
Sådan gør du med kagebundene
Tørrist eventuelt mandlerne i ovnen ved 150 °C i 15-20 minutter.
Det er ikke nødvendigt, men kagen smager bare ekstra godt sådan.
Kør mandler, dadler, olie, kakao og salt på en foodprocessor, til du har en helt finddelt masse.
Tryk den ud i en form, cirka 22 centimeter ø, eller i flere små forme.
Sæt formen i fryseren, mens du laver fyldet.
Sådan gør du med fyldet
Udblød nødderne i koldt vand i 4 timer og kassér derefter vandet.
Blend nødder med banan, olie, kokosmælk, honning, matcha og pebermyntedråber, til du har en helt cremet masse.
Lad stå lidt.
Det skal du bruge
Fyld
Ingredienser til fyld80 gram usaltede cashewnødder
150 gram banan, skrællet vægt
2 spiseske ekstra jomfrukokosolie
5 spiseske fed kokosmælk*
3 spiseske af den tynde kokosmælk
1 spiseske honning, alternativt ahornsirup
1,5 teske matcha
4 dråber essentiel pebermynteolie (essentiel olie til oral indtagelse)
Tip til kokosmælken
Sæt kokosmælken i køleskabet inden brug, for så samler den tykke del sig øverst i dåsen, og den er lettere at adskille fra den tynde del.
Sådan gør du
Fordel den på nøddebunden og sæt den tilbage i fryseren. Server kagen sådan direkte fra fryseren, den er klar til at blive spist næsten med det samme og smager klart bedst iskold og fast.
*Sæt evt. kokosmælken i køleskabet inden brug, så samler den tykke del sig øverst i dåsen, og den er lettere at adskille fra den tynde del.
