
Opskrift: Dessertpizza med chokolade, kokoscreme, frugter og bær
Var det noget med en dessertpizza med chokolade, kokos og frisk frugt? Den er endda lavet på grill. Det er ren win-win
Det er grillsæson! Grillfirmaet Weber er eksperter, når det handler om at lave mad på grill. Derfor har vi spurgt dem, om vi må få nogle af deres bedste opskrifter fra Weber Grill Academy.
Læs med og lær, hvordan du laver dessertpizza på grill.

Det med småt:
Opskriften er til fire personer.
Den samlede tilberedelsestid er 45 minutter – fem minutter til tilberedning, 15 minutter til forberedelse, 25 minutter til yderligere forberedelse.
Grillmetoden er indirekte, sværhedsgraden er middel, og du skal bruge en kuglegrill og en grillsten.
Grilltemperaturen skal være 260 grader.
Virker det en anelse uoverskueligt kan dette være en oplagt mulighed for at hygge dig med din far, eller en anden person i dit liv, der er herregod til at grille. Så kan du nemlig også lære det.
Ingredienser:
Pizzadej:
7 gram tørgær
150 milliliter lunken vand
70 gram flormelis
50 gram mørk kakao
350 gram hvedemelKokoscreme:
150 gram cremefraiche
25 gram kokosmel
20 gram honningFyld:
4 kviste citronmelisse eller mynte
300 gram blandet frugt såsom mango, ananas, hindbær, jordbær, blåbær, blomme, pære
Sådan gør du i køkkenet:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt sukker og kakao efterfulgt af mel. Ælt det sammen til en smidig dej.
Dæk dejen og lad den hæve et varmt sted i cirka 25 minutter.
Rør cremefraiche, kokosmel og honning sammen til en creme.
Vask frugter og bær. Skær frugten i små stykker.
Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord, smør den med kokoscreme og læg frugt og bær ovenpå – gem lidt til pynt.
Sådan gør du ved grillen:
Klargør grillen til indirekte varme, cirka 260 grader.
Læg grillstenen på grillen og lad den varme op i cirka 10 minutter.
Sæt dessertpizzaen på stenen og bag den med låget lukket i cirka fem minutter.
Tag pizzaen af grillen, læg den resterende frugt på og pynt den med citronmelisse eller mynte.