Læs også:

Close
gl. strand, vogue, udstilling, kultur, oplevelser i maj 2018, maj 2018, kulturguide, udstilling, gammel strand

Kulturguide: Oplevelser i maj 2018

Kultur  | 

Kulturguiden for maj 2018 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på budgetvenlige oplevelser i maj 2018, så er du kommet det rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest budgetvenlige oplevelser i maj 2018 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i maj 2018 i København

Vogue Like a Painting

Den 5. maj til 2. september. Entré 75 kroner.

Kom med på en rejse ind i modefotografiets verden med GL STRANDs store sommerudstilling, Vogue Like a Painting.

Lad dig fortrylle af visuelt overdådige fotografier taget af verdens mest toneangivende fotografer som Annie Leibovitz, Sheila Metzner, Cecil Beaton, Horst P. Horst fra 1930’erne til i dag.Vogue Like a Painting stiller skarpt på modefotograferiets inspiration fra maleriet og forskellige kunsthistoriske perioder.

Med mere end 60 ikoniske værker af 28 fotografer er VOGUE Like a Painting er en lystvandring i forskellige æstetiske udtryk præsenteret i medrivende storskalafotografier, der går i dialog med GL STRANDs klassiske udstillingsrum.

Læs mere på GL STRANDs hjemmeside.

gl. strand, vogue, udstilling, kultur, oplevelser i maj 2018, maj 2018, kulturguide, udstilling, gammel strand
Vogue Like a Painting starter den 5. maj. (Foto: Peter Lindbergh Studio, Paris/Gargosian Gallery)

Art Week CPH ’18

Den 22. maj til 27. maj. Prisen på entré afhænger.

Art Week CPH ’18 samler og formidler et bredt udvalg af Københavns kunstscene i fem kompakte kunstdage med fernisernger, udstillinger, debat og fest. Når majsolen begynder at danse over København sætter Art Week skub i den danske kunstscene med seks dages spækket program skabt af byens forskelligartede udstillingssteder – fra museer over gallerier til kunsthaller og projektrum.

Læs mere på Art Weeks hjemmeside.

kulturguide, kultur, art week, københavn, udstilling
Art Week CPH ’18 starter den 22. maj. (Foto: Frida Gregersen/Art Week)

Open Stage i Tårnværelset

Den 22. maj. Entré 50 kroner.

Kom og lyt eller kom og fortæl!

Absalon åbner en fortællerscene, hvor poesi, røverhistorier, din mors dagbog eller en næsten færdig novelle bliver oplæst i Absalons Tårnværelse på tredje sal. Her kan du høre fortællinger eller komme og teste dit eget arbejde, og få feedback fra andre fortællere og publikum.

Tænk “The Moth”, en open mic aften med fortællinger på scenen og vin i glasset.

Open Stage er en del af AHA! i Absalon. AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

Læs mere på Absalons hjemmeside.

Open Stage i Tårnværelset, absalon, kultur, kulturguide
Open Stage i Tårnværelset foregår den 22. maj. (Foto: Absalon/Open Stage)

Byhavens åbningsfest

Den 4. maj. Fri entré.

En af de store markører for sommerens komme er, når Byhaven i Pumpehuset åbner, og det gør den endelig igen fredag den 4. maj, hvor de har teamet op med den britiske musikfestival The Great Escape Festival, for i år at sætte internationalt musikpræg på åbningsfesten.

The Great Escape hiver den amerikanske soulåbenbaring Durand Jones & The Indications og den danske soul-popsanger Simone Tang op på scenen som de første musikere i Byhaven i 2018.

I år går Byhaven all-in på maden og inviterer på madoplevelser, der strækker sig fra Sonora-ørkenen i Mexico og helt ned til “verdens ende” i Argentina. Navnet på Byhavens nye køkken er El Jefe, der på spansk jo betyder “chefen”, og chefkokkehuen bæres af den ecuadorianske kok Jorge Ramirez.

Læs mere på Pumpehusets hjemmeside.

Byhavens åbningsfest, kultur, kulturguide, maj
Byhaven Pumpehuset åbner den 4. maj. (Foto: Byhaven Pumpehuset)

Pet-athon: Gå mod dyreforsøg

Den 6. maj. Fri entré.

Den 6. maj vil det myldre med to-og firbenede aktivister ved Søerne i København. Her går deltagerne og deres hunde imod dyreforsøg inden for skønhedsindustrien.

Har du lyst til at støtte op om initiativet for dyrenes skyld, så er det helt gratis og muligt at tilmelde sig på www.foreveragainstanimaltesting.dk indtil den 4. maj. Man kan også sagtens deltage uden at være tilmeldt. Men ved tilmelding sikrer man sig en lille goodiebag med lækkerier til sig selv og sin hund.

Læs mere på The Body Shops hjemmeside.

Pet-athon: Gå mod dyreforsøg
Pet-athon foregår den 6. maj. (Foto: The Body Shop/Cruelty Free International)

1. maj i Fælledparken

Den 1. maj. Fri entré.

Den 1. maj har siden 1889 været arbejdernes internationale kampdag. En dag der verden over markeres med taler, aktioner og solidaritet. I København afholder den storkøbenhavnske fagbevægelse hvert år 1. maj-arrangement i Fælledparken.

I år vil 1. maj i Fælledparken i endnu højere grad end før åbne alle organisationstelte op, så udefrakommende føler sig velkomne og kommer med ind til taler, debatter og musik.

Så uanset om du er til røde faner, taler og kampgejst eller bare vil mødes med vennerne og drikke et par øl, så tag afsted til Fælledparken. Du bestemmer selv hvor meget (eller hvor lidt) du rent faktisk vil gå op i arbejdernes internationale kampdag.

Læs mere på 1. majs hjemmeside.

1. maj i Fælledparken, kultur, kulturguide
Arbejdernes internationale kampdag afholdes i Fælledparken den 1. maj.

Oplevelser i maj 2018 i Aarhus

Flow-teater hos Brandts

Den 3. maj. Fri entré.

Kom og oplev udstillingerne Hergé, Hvad kameraet så og Lars von Trier – det gode med det onde, foldet ud ved hjælp af teater. Brandts og HF FLOW teaterlinje har i samarbejde udviklet en teaterform, hvor indfald fra udstillingerne på museet bliver iscenesat.

10 små spil fremføres af 25 skuespillere i udstillingerne. De forlænger kunsten og uddyber stemningen. Teater-etuderne giver dermed udstillingen og oplevelsen en teatralsk, musisk og kropslig resonans.

Læs mere på Brandts hjemmeside.

Flow teater hos Brandts. Lars Von Trier, kirsten dunst
Flow-teater hos Brandts foregår den 3. maj. (Foto: Christian Geisnæs)

Markedsdag i Jægergårdsgade

Den 5. maj. Fri entré.

Kom og vær med når Aarhus’ hyggeligste og sjoveste gade holder markedsdag og gadefest.

Gaden lukkes for bilkørsel, og fyldes i stedet op med blandt andet streetfood, udendørs servering & loppemarked fra kl. 10.00 – 22.00.

Det kan du opleve: Schweizerbageriet gi’r GRATIS rundstykker til de først 100. Mikkeller Running Club (3/6 km) – GRATIS øl til alle løbere. Den Jyske Pigegarde og meget mere!

Læs mere på Facebook.

Markedsdag i Jægergårdsgade, kultur, kulturguide, aarhus, danmark
Markedsdag i Jægergårdsgade foregår den 5. maj. (Foto: Jægergårdsgade)

SPOT åbningsaften af Aarhus Volume

Den 10. maj. Fri entré.

Som bindeled mellem Godsbanen og SCC, leverede Aarhus Volume til sidste års udsolgte SPOT et åbent område, som gav en stærk, ægte udendørs festivaloplevelse. I år genoptager de to organisationer samarbejdet, og Aarhus Volume skyder SPOT i gang torsdag d. 10 maj kl 19. Aarhus Volume’s bidrag til SPOT

Åbningsdagen er gratis for alle, så alle der befinder sig i Aarhus kan blive en del af en større aarhusiansk festdag. Hele Sonnesgade ved Scandinavian Centeret, bliver lukket ned så der er god plads til de forventede gæster og der kan opbygges en god street-vibe med kulturforeningens populære look i vilde farver, containere og fede trækonstruktioner.

Læs mere på Facebook.

SPOT Åbningsaften af Aarhus Volume, kultur, aarhus, maj, danmark, musik, kulturguide
Åbningsaften af Aarhus Volume foregår den 10. maj. (Foto: SPOT/Aarhus Volume)

Oplevelser i maj 2018 i Odense

Odense Havnekulturfestival

Den 25. maj til 27. maj. Fri entré.

Igen i år inviterer Odense Havnekulturfestival til forårsfest for hele familien på Odense Havn.

Havnekulturfestivalen byder på en bred palet af aktiviteter til alle aldersgrupper. Paletten har alt fra modige street-aktiviteter, kreativ udfoldelse gennem kunst, dans og teater, lækker og eksotisk mad – og meget mere!

Læs mere på Odense Havnekulturfestivals hjemmeside.

kultur, kulturguide, maj, odense, danmark, festival, havn, Odense Havnekulturfestival
Odense Havnekulturfestival starter den 25. maj. (Foto: Odense Havnekulturfestival)

Foredrag om Spice Girls: 90’ernes GIRLPOWER

Den 22. maj. Entré 80 kroner.

De lærte os, at friendship never ends. Og der er stadig al mulig grund til at blive inspireret af Sporty, Baby, Scary, Ginger og Posh!

Spice Girls er for mange det ultimative billede på 90’erne. Fans helt ned til 4-års alderen mødtes om at efterligne popgruppens vilde og sexede attitude, ofte til stor bekymring for forældrene. Spice Girls var et dybt kommercielt popfænomen, der samtidig prædikede ‘Girl Power’ og venindesammenhold.

I dag er 90’ernes fans blevet voksne, og barndommens poppede kampråb vækker genklang i en tid, hvor diskussioner om #metoo og fjerdebølgefeminismen præger den offentlige debat. Og hvor Buffalosko, Adidas-sæt og lyserøde dynejakker igen er blevet in.

Tag med på det sjoveste nostalgitrip, når Spice Girls-eksperten Elise Ligaard kaster et kærlig-kritisk blik på barndommens vigtigste popgruppe for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang i 90’erne.

Læs mere på Kulturmaskinens hjemmeside.

Spice Girls genforenet og tager på turné. (Foto: Scanpix Denmark)
Foredraget om Spice Girls foregår den 22. maj. (Foto: Scanpix Denmark)

Pet-athon: Gå mod dyreforsøg

Den 6. maj. Fri entré.

Den 6. maj vil det myldre med to-og firbenede aktivister i gågaderne i Odense. Her går deltagerne og deres hunde imod dyreforsøg inden for skønhedsindustrien.

Har du lyst til at støtte op om initiativet for dyrenes skyld, så er det helt gratis og muligt at tilmelde sig på www.foreveragainstanimaltesting.dk indtil den 4. maj. Man kan også sagtens deltage uden at være tilmeldt. Men ved tilmelding sikrer man sig en lille goodiebag med lækkerier til sig selv og sin hund.

Læs mere på The Body Shops hjemmeside.

Pet-athon: Gå mod dyreforsøg
Pet-athon foregår den 6. maj. (Foto: The Body Shop/Cruelty Free International)

Open By Night

Den 4. maj. Fri entré.

Kom og nyd en dejlig aften i Odense City! Gør en god handel i en af byens mange butikker, nyd en god kop kaffe eller en frokost/middag på en af de mange caféer eller restauranter.

Læs mere på City Odenses hjemmeside.

Open By Night Odense, kulturguide, kultur, maj 2018, shopping
Open By Night i Odense foregår den 4. maj. (Foto: City Odense)

Læs også: Nu sker det! Rygtet siger, at Spice Girls er genforenet og tager på turné i 2018

Læs også: Ekspert: I fremtiden skal shopping være en oplevelse

· Mere fra samme kategori ·