Læs også:

Close
Dåser (Foto: Pexels)

NEWS: Sverige udsender gode råd og vejledning i tilfælde af krig

Nyheder  | 

Sverige udsender gode råd og vejledning i tilfælde af krig · Biskop dækkede over sexovergreb · Forskere afviser påstand om solcreme: Solens farlige stråler giver hudkræft · Barack Obama skriver kontrakt med Netflix · Lidl er første dagligvarekæde med 250.000 fans på Facebook · EU kårer Danmark som Europamester i digitalisering · Dagens billede: Prins Harry og Meghan Markle

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sverige udsender gode råd og vejledning i tilfælde af krig

I løbet af næste uge modtager 4,8 millioner husstande i Sverige en folder med råd, tips og vejledning om, hvordan befolkningen skal forholde sig i tilfælde af krig og kriser. Det skriver Ritzau og TV 2.

Overskriften på folderen lyder “Hvis krisen eller krigen kommer”. Den er lavet af Sveriges beredskabsmyndigheder i samarbejde med regeringen. Svenskerne bliver opfordret til at have styr på mad, vand, varmekilder og kommunikationsudstyr, så de kan være forberedt på krig eller kriser.

Desuden indeholder folderen information om beskyttelsesrum, nødsignaler og luftalarmer.

Årsagen til, at folderen bliver udsendt, er den forværrede sikkerhedssituation i Europa og Sveriges nærområder, hvor Sveriges Försvarsberedningen vurderer, at Sverige står overfor en reel trussel fra angreb fra Rusland.

Dåser (Foto: Pexels)
Svenskerne bliver opfordret til at have styr på mad, vand, varmekilder og kommunikationsudstyr, så de kan være forberedt på krig eller kriser. (Foto: Pexels)

Biskop dækkede over sexovergreb

Tirsdag har en australsk domstol dømt den australske ærkebiskop Philip Wilson skyldig i at dække over sexovergreb mod børn. Det skriver Ritzau.

Ærkebiskoppen er en af de mest højtstående personer i den katolske kirke, som er blevet dømt i sådan en sag, skriver flere internationale nyhedsbureauer. Anklagerne mod Philip Wilson var, at han havde dækket over overgreb, der var begået af den pædofile præst Jim Fletcher i 1970’erne mod en alterdreng.

Philip Wilsons juridiske medarbejdere har forsøgt at få sagen mod ham droppet, med henvisning til, at han lider af Alzheimers og derfor bør skånes for at blive retsforfulgt. Alligevel har en australsk domstol tirsdag fundet ham skyldig i at dække over alvorlige og strafbare overgreb mod et andet menneske.

Derfor risikerer ærkebiskoppen nu op til to års fængsel, men den endelige straf er endnu ikke på plads.

Dansk forsker mistænkt for sexovergreb på barn
Den australske ærkebiskop Philip Wilson er blevet dømt skyldig i at dække over sexovergreb mod børn. (Foto: All over)

Forskere afviser påstand om solcreme: Solens farlige stråler giver hudkræft

For nogle uger siden gik en nyhed viralt om, at du slet ikke skulle bruge solcreme, for at beskytte dig mod solens stråler og risiko for hudkræft. I stedet vil et godt skud D-vitamin fra solens stråler beskytte dig. Det var den alternative behandler, Martin Hejlesen Jensen, der spredte nyheden i et opslag på hans Facebook.

– Mens dermatologer og solcreme-producenter har gjort det til deres mission at overbevise verden om, at Solens eksponering forårsager kræft, er dette en stor løgn. Sollys er ikke den primære årsag til hudkræft. Faktisk forhindrer sollys faktisk kræft!, skriver Martin Hejlesen Jensen.

Martin Hejlesen Jensens mener, at mange danskere har et lavt niveau af D-vitamin, og at den mangel er hovedårsagen til, at vi ser en høj forekomst af hudkræft i Danmark, ikke på grund af Solens UV-stråler. Dem får vi nemlig for lidt af, især når vi bruger solcreme.

Den påstand er der nu flere af landets forskere, der lægger i graven. Videnskab.dk har sat førende danske forskere i stævne for at høre, om der er sandhed i Martin Hejlesens påstande.

– Det er helt sikkert ikke manglen på D-vitamin, der er den primære årsag til den høje forekomst af hudkræft i Norden. Det er eksponering for Solens UV-stråler, siger Hans Christian Wulf, professor og overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital.

Han forsker selv i effekten af Solens stråler på vores hud, risikoen for hudkræft og brugen af solcreme. Solens UV-stråler – ultraviolette stråler, skader DNA’et i hudcellerne, skaderne vokser og med tiden kan det udvikle sig til kræft. Det viser den samlede forskning, ifølge WHO. Samtidig er det lave niveau af melanin i nordboeres lyse hud og vores DNA også med til at gøre os mere udsatte for Solens UV-stråler end andre.

– Det er forklaringen på, at vi ser så mange tilfælde af hudkræft i Norden – ikke D-vitamin-mangel, siger Hans Christian Wulf og påpeger, at der gives flere hudkræftbehandlinger hvert år i Danmark end alle de andre kræftbehandlinger tilsammen.

Det er rigtigt, at et normalt D-vitaminniveau er sundt og blandt andet forbundet med lavere risiko for en række sygdomme, såsom diabetes. Der er til gengæld meget lidt forskning, der peger på, at mangel på D-vitamin kan være årsag til udviklingen af hudkræft.

Ganske rigtigt er det også, at danskerne let kommer i D-vitaminmangel om vinteren, men vi skal kun opholde os nogle få minutter i sommersolen midt på dagen for at få dækket vores D-vitamin-behov, hvis bare en fjerdedel af kroppen ikke er tildækket af tøj, viser dansk forskning. Du får ikke mere D-vitamin af at give mere af kroppen sollys, og derudover dækkes behovet også gennem vores kost fra fisk og æg. Derfor nytter det ikke noget at lade sin hud grille i sundhedens tegn – og slet ikke uden solcreme.

Barack Obama skriver kontrakt med Netflix

Barack og Michelle Obama skal i samarbejde med Netflix og via selskabet Higher Ground Productions producere serier, dokumentarer og film, hedder det i en udtalelse fra Netflix. Det skriver Ritzau.

De nærmere betingelser i kontrakten fremgår ikke i forbindelse med offentliggørelsen.

Netflix oplyser ikke, hvornår vi kan forvente det første fra den tidligere præsident i USA. Netflix har 125 millioner abonnenter på verdensplan.

ryan lizza, politik, usa, amerika, kommunikationschef, det hvide hus, fyret, fyring, sean spicer, tweet, twitter, the new yorker, 10 dage, anthony scaramucci, donald trump, reince, priebus, steve bannon, john f. kelly,
Barack Obama skal i samarbejde med Netflix og via selskabet Higher Ground Productions producere serier. (Foto: Polfoto)

Lidl er første dagligvarekæde med 250.000 fans på Facebook

Facebook har de seneste år indtaget en vigtigt position i de danske virksomheders markedsføringsstrategier. Og med næsten fire millioner danske brugere er det forståeligt. Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.

Ud af de næsten fire millioner danske brugere har 250.000 valgt at like Lidl Danmark. Dagligvarekæden oprettede sin Facebook-side i 2012, og har nu som de første indenfor branchen opnået en kvart million likes.

At Lidl nu har rundet en kvart million likes, vækker glæde hos online og social media manager for Lidl, Michael Hegelund:

– Dagligvarekæderne i Danmark kæmper hårdt om brugernes opmærksomhed på de tilgængelige platforme, og Facebook er blot ét blandt mange medier, hvor vi kommunikerer med kunder og potentielle kunder. At vi opnår 250.000 fans som de første på Facebook, er et stort skulderklap, fortæller han.

Lidl
Lidl fejrer 250.000 fans på Facebook. (Foto: Lidl)

EU kårer Danmark som Europamester i digitalisering

Danmark er EU’s bedste digitale land. Det viser det netop offentliggjorte DESI-indeks fra Europa-Kommissionen. Danmark har de seneste år været helt i front af indekset. Sverige ligger på en 2. plads, mens Finland indtager 3. pladsen.

Det glæder DI, der mener, at Danmark skal være et digitalt fyrtårn for resten af verden.

– Danmark er et af verdens bedste digitale lande. Men det er vi ikke altid verdensmestre i at fortælle om. Vi skal råbe fra hustagene, at vi er et fantastisk digitalt land, så vi kan tiltrække flere digitale talenter og innovative virksomheder, siger Christian Hannibal, fagleder for digitalisering i DI.

Dansk Industri
Det glæder Dansk Industri, at Danmark skal være fyrtårn for resten af verden. (Foto: Dansk Industri)

Dagens billede: Prins Harry og Meghan Markle

· Mere fra samme kategori ·