Læs også:

Close
Fies Fine Fund genbrug loppefund

Når loppefund og genbrug bliver mere end en hobby

Bolig  | 

Loppefund, genbrug, antikviteter … Kald det hvad du vil. Vi elsker alt ved det. En dag fandt vi Fies Fine Fund på Insta, og vi var solgte. Vi har derfor fået en snak med Ann-Sofie, der står bag profilen

Når man ser noget, der er adskiller sig fra alle de andre Insta-profiler stopper man op. Det var netop, hvad vi gjorde, da vi stødte på Fies Fine Fund. For man kunne straks se, at her var en person, der ikke bare var vild med genbrug og loppefund, men også havde sans for det. Vi kontaktede derfor profilen, og det kom der denne artikel ud af.

Hvad er Fies Fine Fund?

– Fies Fine Fund er en virksomhed, som sælger ting, som jeg finder på loppemarkeder. Loppefundene er hovedsagligt købt i Frankrig, Belgien og Tyskland, men jeg køber indimellem også ting fra Italien.

– Jeg sælger forskellige ting, som blandt andet kan være art deco figurer, sputnik lamper, krystalglas og messingborde. Kvalitetsmæssigt er det i den høje ende, dog er det prismæssigt i den lave ende. Jeg vil gerne have, at alle har råd til at få et Instagram-venligt hjem.

fies fine fund genbrug loppefund loppemarked
Ann-Sophie er kvinden bag Fies Fine Fund. (Foto: Ann-Sophie Dich)

– Grunden til at jeg kan sælge tingene billigere end andre forhandlere er, dels fordi jeg køber direkte fra loppemarkeder i udlandet, dels fordi jeg kun sælger på nettet, og jeg har således ikke udgifter til et showroom eller en fin forretning.

– Jeg køber aldrig noget, som jeg ikke selv har lyst til at have stående i mit hjem, og jeg kan derfor være ret selektiv i min udvælgelse af ting.

Her er et udpluk af nogle af de ting, som vi faldt i svimer over på Fies Fine Fund Insta:

Fies Fine Fund genbrug loppefund
Disse ting kan man finde på Fies Fine Fund. (Fotocollage: Ann-Sophie Dich)

Hvad var grunden til, at du kastede dig over genbrug og loppefund?

– Så længe jeg kan huske, har jeg været på loppemarked sammen med min mor, og jeg har således altid haft en stor kærlighed for gamle særprægede ting. På nuværende tidspunkt opholder jeg mig meget i Luxembourg, hvor min mand arbejder og er bosat. Idet jeg gerne vil lære fransk, er det den bedste måde blot at springe ud i det, og det var derfor naturligt for mig at tage på loppemarkeder for at bruge sproget. De første franske gloser jeg lærte var: ”hvor meget koster det?”; ”det er for dyrt!”; ”vil du gerne sælge for X euro?”. Lidt efter lidt tog købene overhånd, og jeg stod hurtigt med mange skønne ting, som vi ikke havde brug for eller plads til, og så begyndte jeg at sælge ud af mine fund.

Ann-Sofie Høgh Hyllested er 28 år og mor til 2 pseudotvillinger på henholdsvis 3 måneder og 14 måneder. Jeg er uddannet sygeplejerske og for et ½ år siden stiftede jeg Ann-Sofie IVS, som har Fies Fine Fund.

Hvad er det, der fascinerer dig ved gamle ting?

– Jeg synes, at håndværket ved ældre ting udstråler en masse arbejde med de mange detaljer. Nye ting er ofte ikke dekorative og har flere rene linjer, fordi de skal være lette at masseproducere. Der synes jeg, at charmen og det unikke forsvinder.

Lever du selv med gamle ting, som du ikke nænner at skille dig af med?

– Et udpræget og stort JA! Alt hvad jeg sælger, har jeg op til flere ting af selv. Jeg har 5 flamingoer, 3 barborde, 10 forskellige krystalglas, 10 krystal champagnekølere, 5 Hans Kögl lamper og jeg kunne blive ved.

– Jeg er bange for, at jeg aldrig finder en lignende ting, og derfor sælger jeg ikke ud af min private samling, førend jeg har fundet noget lignende.

Hvad er dine yndlingsanskaffelser?

– Som man kan se på min collage, har jeg mange yndlingsanskaffelser, og jeg har messing, krystal, lyserøde og eksotiske ting i mit hjem. Jeg vil særligt fremhæve min muslingelampe, som står på mit skrivebord. Det sjove ved netop den lampe er at ud af alle de lande, hvor jeg har været på loppemarked, så fandt jeg denne lampe på et dansk loppemarked til en meget fair pris.

Fies Fine Fund loppefund genbrug
Lidt af Ann-Sophies yndlingsting. (Fotocollage: Ann-Sophie Dich)

Måske et lidt frækt spørgsmål, men kan du leve af det, eller er det bare for sjov?

– Der er helt klart et potentiale, og det er min drøm, at jeg kan komme til at leve af det. Det er dog stadig mest på hobbyplan, idet jeg stadig er på barsel, og jeg har nok at se til med mine to drenge.

– Til efteråret er det min plan at lægge mere energi i forretningen, og jeg vil derfor senere på året få et større udvalg og højt flow på min Instagram-profil.

Har du et par fif til, hvilke ting der hitter og ikke hitter lige nu?

– Jeg bruger rigtigt meget Instagram til at få ideer. Derudover finder jeg inspiration ved at følge lopperister, og andre som tør skille sig ud, når de renoverer deres hjem. @susliving som tør satse på en sennepsgul veloursofa, @idestrup som maler hendes paneler, væg og loft i lys pudderrosa farve, @cathdelichtenberg, som viser, hvordan loppefund kan tage sig ud i smagfuldt hjem. Det er alle nogen, som giver mig inspiration til farvevalg, indkøb af varer og billedopstillinger. Sidst men ikke mindst har jeg en veninde, som er indkøber ved en af Danmarks førerende internetforretninger, og hun ved derfor altid, hvilke farver og temaer, som bliver moderne et 1/2 år, før tingene kommer i produktion. Hende snakker jeg også meget med.

Hvor får du din inspiration fra?

– Mode- og boligmagasiner, serier såsom Mad Men og The Crown. Instagram og Pinterest er der, hvor mange viser deres hjem og drømme frem. For tiden finder jeg meget inspiration ved @mettejoensen og @kristinehellesoe, som henholdsvis laver keramik og malerier i flotte former og farver.

– Her er et udpluk af mine inspirationskilder:

Fies Fine Fund - loppefund genbrug
Fine inspirationer … (Fotocollage: Ann-Sofie Dich)

En god dag med loppefund er …

– Når jeg ankommer til en hel by, som er lukket for trafik, fordi hele byen er lavet om til en byfest. Folk hygger sig med mad, spil og snakker med naboen. Folk stiller de ting, som de gerne vil sælge ud til vejen, og du kan endda få lov til at gå ind og byde på ting i deres hjem. Jeg har ofte på fornemmelsen, at jeg er den eneste, som er på udkig efter flotte antikke ting på de små loppemarkeder. Det er svært at tage hele vejen fra Danmark og finde disse loppemarkeder, da man aldrig ved, om du finder noget eller ej. Det er et gode, som jeg har, idet jeg kan tage bilen og være i Frankrig på 20 minutter, i Belgien på 15 minutter og i Tyskland på 30 minutter.

Jeg kan ikke leve uden …

– Mine franske evner, da franskmænd giver bedre priser til folk, som taler sproget. Og hvis du spørger dem på engelsk, tager de benene på nakken for at undgå at sælge til dig.

– Jeg elsker at finde loppefund i forskellige lande. I Frankrig er de meget fair med priserne, og du skal ikke prutte for meget, da de bliver fornærmet. I Belgien kan man prutte om prisen, og i Tyskland skal du prutte om prisen. Det er sjovt, at navigere rundt i de forskellige sprog og kulturer.

– Jeg har ofte taget til store loppemarkeder, men her er priserne noget højere, fordi der også er opkøbere, som man er i konkurrence med. Derudover lever sælgerne af at sælge deres ting, og derfor er priserne også noget højere. Det er aldrig på de store loppemarkeder, hvor jeg gør mine bedste kup. Hvis du er i nærheden af Berlin, kan jeg anbefale loppemarkedet Mauerpark flea market. Det afholdes hver søndag, men du skal komme tidligt, hvis du vil have lov til at gå lidt rundt og se på de forskellige ting, inden der kommer for mange. Et sted hvor man kan lave gode loppefund i Frankrig er på det kendte loppemarked, Les Puces de Saint-Ouen, som ikke er langt fra centrum.

– Jeg glæder mig til, at jeg får tid til at finde flere fine fund og give gamle ting nyt liv.

 

Læs også:

Historien om en blå blomst

Royal Copenhagen stel blomst_WouterDolk_Studio_BigBowl

 

· Mere fra samme kategori ·