Læs også:

Close
mom, mor, mors dag, mother's day, thanks, tak

Mig og min mor: Dette fortsætter din mor med at gøre, selvom du er fyldt 30

Kan du huske nogle af de ting, din mor sagde eller gjorde, da du var teenager? Nogle af disse ting stopper ikke, selvom du er fyldt 30

Lige meget hvor gammel du er, vil der bare være ting, som din mor stadig vil sige til dig eller gøre for dig. Nogle ting er lidt mere irriterende end andre. Men derfor kan man jo godt elske hende alligevel.

Påpeger din påklædning

Som teenager har du helt sikkert været uenig med din mor om din påklædning, og sætninger som “Skal du have den på?” og “Har du tøj nok på?”, har du sikkert vendt øjne af flere gange.

Men nu er du nået en alder, hvor dine nederdele er blevet et par centimeter længere og din jakke lidt varmere, så den slags spørgsmål får du selvfølgelig ikke mere. Alligevel er det første din mor siger til dig, når du møder hende: “Fryser du ikke? Skal du ikke have et tørklæde på?”, og du må bare konstatere, at din mor måske aldrig vil holde op med at spørge, om du så har to dynejakker på samtidig, og fire halstørklæder viklet om halsen.

mor, vinter, hue, winter, mom, mum
Om du så var pakket sådan ind til en hvid vinter, vil din mor stadig mene, du har for lidt tøj på. (Foto: Pixabay)

Overtager din madlavning

Din madlavning er ganske udmærket, og du har måske endda kastet dig ud i flere kulinariske eksperimenter, som dine venner syntes smagte fremragende.

Du vil gerne forkæle din mor, og beslutter dig for at invitere hende på en lækker middag. I sludrer lystigt i køkkenet, mens du hakker og snitter, og din mor nipper til et glas vin. Du har godt lagt mærke til din mors øjne, som hele tiden kigger på dine hænder, men du forsøger at ignorere det.

Og inden du ved af det, har din mor overtaget din madlavning med et: “Skal jeg ikke lige gøre det? Så går det hurtigere”, og det ender med din mors version af menuen, og dig, der står og tyller vin.

Piller dig i ansigtet

Du er helt bevidst om den bums, du har på hagen, og du har gjort, hvad du kunne for at dække den så godt som muligt. I håb om at ingen opdager den, begiver du dig afsted til cafeen for at mødes til frokost med din mor. I har det superhyggeligt, og snakken går. Men pludselig udbryder din mor: “Du har noget siddende på hagen!”, og slikker sig straks på tommelfingeren og forsøger at tørre din bums væk, men får bare udtværet din foundation, så bumsen er endnu mere tydelig end før. Med et lettere vrissende: “Moooooor!”, får du verfet hende væk og får hviskende forklaret hende, at det bare er en bums. Hvorefter din mor selvfølgelig udbryder lidt for højt: “Åh! Ja, det er godt nok en stor bums, du har fået dig!”.

Medbringer mad, når hun kommer på besøg

Dit køleskab er fyldt til randen, og du har rigeligt mad til flere dage. Alligevel har din mor en kurv med fyldt madvarer, når hun kommer hjem til dig, og med undskyldninger som “Ja, din far og jeg får jo ikke spist det”, eller “De var på tilbud”, begynder hun at proppe varerne ind i dit allerede overfyldte køleskab. Først går du lidt i panik over al den mad for, hvordan skal du selv komme igennem den.

Men så går det op for dig, at du bare kan invitere dine venner til middag, og du bliver helt glad ved tanken om, at det ikke kommer til at koste dig noget.

Det samme gør sig gældende, når det er dig, der er på besøg hos din mor. “Du kan lige få det her med hjem”, siger din mor og rækker dig en masse dagligvarer, og du ved bare, hvilket helvede det bliver at slæbe din kuffert med hjem. 

mad, madvarer, madkurv, mor, tomater, avocade, asparges, tomater
Når mor medbringer madvarer. (Foto: Visualhunt)

Smører madpakke til dig, når du har overnattet

Du har overnattet hos dine forældre en weekend, og det har simpelthen været så hyggeligt, så du beslutter dig for at blive til mandag og tage direkte på arbejde, selvom du ved, at du skal tidligere op, end du plejer.

Mandag morgen kommer du søvndrukken ud fra dit gamle værelse, og pludselig føles alt, som da du var barn. For dér står mor, og er i gang med at smøre en madpakke til dig, selvom du vist nok har fortalt hende et par gange, at der altså ER kantine på din arbejdsplads. Og apropos mad. Så husk, at der også her er mulighed for at få madvarer med hjem.

madpakke, mor, lunch, lunch box, happy
Madpakke fra mor – måske også med en lille seddel ilagt. (Foto: anotherlunch.com / Visualhunt / CC BY)

Tjekker op på dig, når du er syg

Du er gået hjem fra arbejde med den grummeste forkølelse, og du har på vejen hjem indkøbt et lager af supper, te og  papirlommetørklæder. Din mor, som du ikke har hørt fra i en uges tid, sender dig en sms for at høre, hvordan det går. Du svarer, at du er blevet syg, og at du er på vej hjem i seng. Efter 30 sekunder ringer hun, og et væld af spørgsmål kommer i én lang køre, efterfulgt af de sædvanlige mor-råd: “Har du feber?”, “Har du mad nok?”, “Skal jeg komme forbi?”, “Husk at drikke!”, “Husk at spise!”, “Te med honning!”, “Te med ingefær!”, “Masser af vitaminer!”.

De efterfølgende dage fortsætter med et utal af sms’er fra din mor, selvom du har forsikret hende om, at det altså bare er en forkølelse, og at du ikke er døden nær. Det er lidt mor-sødt – trods alt.

syg, influenza, mor, gode råd
Du vil bare gerne ligge og putte, når du er syg, og ikke svare på alle mors sms’er. (Foto: Pixabay.com)

Giver dig penge

Selvom du tjener dine egne penge og har styr på økonomien, så er det lidt rart når mor, med et lettere bekymret udtryk, spørger: “Har du nu penge nok?”. Og selvom du prøver at forsikre hende om, at det har du, så har hun lynhurtigt overført 300 kroner til dig med MobilePay, under påskud at det er en kalendergave, påskeæg eller anden ting.

mor, penge, gave, kalendergave, mobilepay
Det er altid dejligt at modtage penge fra mor. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mig og min mor: 5 celebrities og deres mødre

Læs også: NEWS: Teen-idol bag tremmer – kan du kende ham?

· Mere fra samme kategori ·