Læs også:

Close

VOGUE Like a Painting: Æstetikken er i højsædet

Kultur  | 

Kunstforeningen GL. STRANDs nye udstilling, VOGUE Like a Painting tager os med på en rejse ind i modefotografiernes inspiration fra maleriet

Lørdag den 5. maj åbner GL. STRANDs nye udstilling, VOGUE Like a Painting. Udstillingen stiller skarpt på modefotografiernes inspiration fra maleriet og forskellige kunsthistoriske perioder. Med mere end 60 ikoniske værker af hele 28 fotografer er VOGUE Like a Painting en lystvandring i forskellige æstetiske udtryk præsenteret i medrivende storskalafotografier, der går i dialog med GL. STRANDs klassiske og majestætiske udstillingsrum.

Vi var så heldige at få en rundvisning af selveste Debra Smith fra det spanske VOGUE. Imens Debra viste os rundt, fortalte hun små dragende anekdoter.

VOGUE Like a Painting giver os lov til at dykke ned i VOGUEs arkiver gennem tiden. (Foto: MY DAILY SPACE)

Tim Walker

En fotograf der virkelig altid imponerer er Tim Walker. Hans fotografier emmer af stil og finesse, og hvert enkelt har en unik historie. Smukkere kan det ikke gøres. Billederne er meget fantasifulde og samtidig så elegante, og rent faktisk er det sjældent, at der udkommer et VOGUE uden hans arbejde.

Tim Walker er 48 år, og er en meget anerkendt engelsk modefotograf fra London. Han begyndte at interessere sig for fotografering, allerede inden han startede på universitetet.

Tim Walker imponerer gang på gang. (Foto: MY DAILY SPACE)

Specielt designede tæpper

Til udstillingen på GL. STRAND er der desuden blevet specialdesignet smukke tæpper fra Egetæpper, som komplementerer udstillingen så smukt.

De smukke gulvtæpper er med til at fuldende udstillingen. (Foto: MY DAILY SPACE)

En bid af historien

Når man ser fotografierne fra VOGUE og hører historierne og tankerne bag det enkelte, kan man vel med rette sige, at arbejdet, tilrettelæggelsen og udfærdigelsen er små mesterværker, der faktisk kommer endnu mere til deres rette i store rammer og smukke rum, der emmer af historie.

GL. STRAND emmer af historie. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det var især sjovt at se nogen af de ældste billeder. Det er vildt at tænke på, at de for så mange år siden har kunne lave billeder, som rent faktisk virker nutidige. Når man tænker på, hvilken slags udstyr de dengang havde, og at der ikke fandtes hverken redigering eller lækre filtre må man imponeres. Den dag i dag, kan det stadig ikke gøres bedre. Det må siges, at de virkelig har været forud for deres tid.

De ældste fotografier kunne sagtens være fra i dag. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det hele er gennemført, og man træder nærmest ind i en magisk verden. Vi kan kun anbefale, at du i løbet af sommeren tager forbi GL. STRAND og ser den helt igennem betagende udstilling, som viser os æstetik og kreativitet på højeste niveau.

Så er du vild med mode, og følger du dagligt med på diverse smukke profiler på Instagram, så får du her et unikt indblik i modeverdenen, hvor det ikke kun gælder om at vise den nyeste kjole fra Chanel frem men også give os enestående historier, hvor moden indgår i og selvfølgelig også spiller en afgørende og central rolle men på et helt enestående og visuelt niveau.

Vi giver udstillingen seks ud af seks M’er!

rating 6

VOGUE Like a Painting kan ses fra den 5. maj frem til 2. september.

Entré koster 75 kroner.

· Mere fra samme kategori ·