Læs også:

Close
vintage, 1950, car, pink, grease

Her er en guide til vintage: Sådan får du stilen

Mode  | 

Vintage-stilen er både elegant og feminin, og ideel til dig, der ikke gider at gå i jeans. Carina guider dig her igennem til, hvordan du også selv kan få stilen

Jeg elsker at gå i 1950’er – og 60’er-kjoler og gør det stort set hele året. Jeg har altid været fascineret af stilen, og har efterhånden fået samlet et godt lager af kjoler sammen. Vintage-stilen passer til de fleste, og især, hvis du er ligesom mig, ikke er et lille nips, men en lang lømmel med kurver. Og det bedste er, at det ikke behøver at være besværligt, eller dyrt at ligne en filmstjerne fra 1950’ernes glamourøse Hollywood eller en pinup-model.

vintage, fashion, mode, polkaprikker, polkadots, retro
Carina elsker vintage! (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Make-up

Hvis du ikke har lyst til at gå i vintagetøj, men gerne vil have lidt vintage-stil alligevel, kan du nøjes med en nem og fin vintagemake-up. Det eneste du behøver er en rød læbestift, sort eyeliner og mascara, og så er du sådan set klar til at gå ud ad døren.

Vintage-makeup, makeup, vintagelook
Nem makeup for et vintage-look. (Foto: Pexels)

Håret

Mit hår er stort, langt, tykt og krøllet og jeg er elendig til at sætte det. (Måske er jeg også én af dem, som prioriterer at sove lidt længere om morgenen, frem for at bruge tid på hårstyling).

Tit har jeg bare en hestehale, som sagtens laves til vintage-stil på et øjeblik, ved at komme et tørklæde i håret.
Jeg sætter det fast med hårnåle, så holder det hele dagen.

Hvis har du mod på at fyre den af og lave victory rolls, kan du med fordel tjekke Youtube for de mange tutorials, der findes.

vintage, hair, betty grable, victory rolls,
Flot frisure med Victory rolls. (Foto: Lily Dare, Visualhunt / CC BY-NC)

Pencilskirt

En klassiker inden for stilen! Vælg gerne en, som er højtaljet og går ned til knæene.
Personligt ejer jeg ikke et, fordi jeg ikke har taget mod til mig endnu. Jeg synes måske, jeg er lidt for rund om maven til at bære et, men generelt synes jeg det er vildt flot, især i sort med en farvet T-shirt eller skjorte til.

vintage, pencil skirt, retro, fashion
Pencil skirt. En klassiker! (Foto: http://www.collectif.co.uk)

Kjoler

Swingkjoler, pencilkjoler, skjortekjoler. Kjoler med ærmer, halterneck eller stropper.
Der er rigtig mange forskellige at vælge imellem, og den rigtige pasform kan gøre underværker for din figur.
Har du, som jeg, lidt mave, så er swingkjolerne ideelle, fordi de giver talje. Især med et strutskørt under.

Vintage, retro, kjoler, solbriller, fashion
Carina i en af sine mange vintagekjoler (Foto: MY DAILY SPACE)

Polkaprikker

Jeg er en sucker for polkaprikker! Jeg bliver simpelthen så glad af både at se og bære polkaprikker. Lige meget om det er kjoleprint, tasker, sko (selv min lighter er polkaprikket), så er jeg pjattet! Hvad enten du finder en billig skjorte i HM eller en dyr kjole, så er polkaprikkerne altid et hit, når det kommer til vintage-stilen.

vintage, polkaprikker, polkadots
Polka, polka, polka! (Foto: shenamt, Visualhunt / CC BY-NC-ND)

Sko

Faktisk passer de fleste sko til vintagestilen, men du går aldrig galt med den klassiske sorte pump, og gerne med en rund snude. Også sko med rem og slingbacks hører med til vintagestilen. Hvis du ikke er meget for at gå i pumps, kan en sød ballerina gøre det. Selv er jeg høj, men har fundet nogle sko med en 4 centimeter hæl.

Vintage, retro, sko, gul, 1950
Carina elsker sine gule sko. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Trendguide: Inspiration til sporty og feminint hverdagstøj

· Mere fra samme kategori ·