Læs også:

Close
Pige i badekar

Beauty: Skrub nu af, for pokker

Skønhed  | 

Vi ved det jo egentlig godt, og alligevel springer vi ofte det trin over i badet, fordi vi tænker: ”Njaa, det behøves ikke”. Men huden vil så gerne skrubbes. Så skrub nu

Du skal skrubbe din hud engang imellem. For huden danner mange døde hudceller – især efter en lang vinter, hvor kroppen i bogstaveligste forstand har været i vinterhi (hvem sagde “barbering af ben og andre steder”?), så det er faktisk netop nu, du kan gøre huden en kæmpe tjeneste ved at skrubbe løs.

Ja, det er kedeligt. Ja, man kan ikke rigtig se det, måske endda kun blive endnu blegere (læs grå) i huden. Men men men når de første solstråler rammer din hud, vil der være payback time på den gode måde, og gevinsten er stor. For det første får din hud en flot glød, for det andet bliver den hurtigere brun, og for det tredje starter du ikke med at skalle den første sol af lige med det samme.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Kom i gang med at skrubbe huden

Enten vil du gerne bruge okay mange penge på en lækker skrubbecreme, eller også vil du bare have en billig en, der virker – og det er faktisk også helt okay. Det vigtigste, når du vælger skrubbecreme, er at finde en uden alt for store korn. De kan nemlig ødelægge eller ridse huden for meget.

Vi har fundet tre skønne skrubbecremer, der hver især er lækre på deres egen måde – og de ligger i tre forskellige prislejer, så der er noget for alle.

Så lov os nu – skrub af, for pokker … Og tak os senere.

Husk! Når du lige har skrubbet din hud, kan den være lidt rød og sensitiv. Så giv den ekstra godt lag af creme eller olie.

Scrubben til alle hudtyper

Body Shops olivenscrub er en klassiker, som er mega god til prisen. Alle hudtyper kan bruge den, den er nem at skrubbe huden ind i, og den eksfolierer blidt. Scrubben er tyk og cremet som den lækreste topping på gulerodskagen, og så dufter den mildt og dejligt. Den indeholder Community Trade økologisk olivenolie, som får huden til at føles blød og glat bagefter.

Body Shop skrub

Body Shop olive body scrub, 175 kr. for 200 ml, thebodyshop.dk

Den lette scrub

Tromborgs saltscrub er i maxistørrelse i forhold til mange andre scrubs, men den er også meget lækker. Den føles nærmest hjemmelavet og lige til at spise (vi har dog ikke prøvet).

Det eneste minus er, at scrubben er ret flydende, så den er lidt dum at have med i kufferten. Det kan du afhjælpe ved blot at fylde en lille sjat i en af de små rejsebeholdere fra apoteket, hvis du skal rejse.

Tromborg skrub

Tromborg Body Salt Scrub – lemon grass, 230 kr. for 350 g., Tromborg eller www.magasin.dk

Den økologiske scrub

Green Peoples scrub er økologisk og indeholder lækre rørsukkerkrystaller, sheasmør, granatæble, lavendel og rosmarin. Der er ikke noget fancy over emballagen, men den er superlækker, drøj i brug og har den dejligste duft.

Green People skrub

Green People Sugar Scrub, 255 kr. for 200 g., greenpeople.dk

 

Husk cremen til huden bagefter

NU er din hud garanteret rigtig lækker og ren og fri for døde hudceller. Men nu har den rigtig meget brug for ekstra fugt og næring. Så brug en fed creme eller olie. Så bliver den så glad. Jeg er ret vild med det tyske økologiske mærke Annemarie Börlind, og hun har en bodyreme med figenekstrakt, der giver langtidsvarende og intensiv fugt til huden. Hudens elasticitet forbedres og strammes op ved regelmæssig brug. Olie fra kamelia styrker huden og beskytter tør/meget tør hud mod fugttab. Sheasmør og arganolie gør huden silkeblød. Brug den gerne hver dag og påfør lidt ekstra, når du har eksfolieret.

fugt creme body-cream-body-lind-annemarie-boerlind

Annemarie Börlind creme, 219 kr., www.helsam.dk

 

Læs også:

Mød pigerne bag DUFFLashes

neda og nadia dufflashes

· Mere fra samme kategori ·