Læs også:

Close
ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud

NEWS: OK-forhandlinger runder 21 timer: Forhandlere har sovet i kantinen

Nyheder  | 

OK-forhandlinger runder 21 timer: Forhandlere har sovet i kantinen · Store demonstrationer efter voldtægt og drab på otteårig pige · Ekstrem overvågning i Kina – alle får point for deres opførsel

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

OK-forhandlinger runder 21 timer: Forhandlere har sovet i kantinen

Forhandlingerne om en ny overenskomst i kommunerne har været i gang hele natten og kører stadig. Foreløbigt har de siddet i 21 timer ved forhandlingsbordet for at forsøge at blive enige om de offentlige overenskomster.

– Folk har ligget og sovet i kantinen i nat, og for lidt siden sagde de, at de får serveret morgenmad klokken 7, så lige nu er de ikke på vej hjem, siger DR‘s reporter Oscar Ørtoft Pedersen.

Det er det sidste planlagte møde mellem de kommunale parter inden forligsmandens deadline i morgen. Forligsmand Mette Christensen styrer, hvad der skal tales om i Forligsinstitutionen. Det er også hende, der beslutter om det giver mening at fortsætte forhandlingerne. Hun har mulighed for at udsætte deadlinen igen. Hvis det sker, kan en konflikt bryde ud fem dage herefter. Det betyder, at en strejke kan begynde den 22. april, mens den varslede lockout kan finde sted den 28. april.

Når forhandlerne på det kommunale område træder ud af døren, tager de regionale områder over med forhandlinger fra klokken 10. Klokken 17 er det så det statslige område, som skal forhandle igen for at få enderne til at mødes.

Læs mere: OK18: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Demonstration om overenskomstforhandlinger foran Kl i København torsdag den 22. februar 2018. Dagen efter brød forhandlingerne sammen (Foto: Ritzau/Scanpix)

Store demonstrationer efter voldtægt og drab på otteårig pige

I weekenden var tusindvis samlet til demonstration i Mumbai for at protestere mod voldtægtssager. Det er to sager, der har oprevet inderne.

Den ene handler om voldtægten af en otte-årig pige i delstaten Jammu. Hun blev bedøvet og bortført og holdt indespærret i dagevis i et landsbytempel. I templet blev hun voldtaget på skift af flere mænd, inden de kvalte hende og smed liget i en skov. Politi og myndigheder anklages for at ignorere sagen.

Den anden sag handler om voldtægten af en 16-årig pige i deltstaten Uttar Pradesh. Her døde pigens far i politiets varetægt, efter han havde beskyldt et medlem af regeringspartiet i delstaten Uttar Pradesh for at have bortført og voldtaget hans 16-årige datter.

Ifølge indiske myndigheder og organisationen Unicef bliver et barn under 16 år voldtaget hver 2,5 time. Og i 2015 blev mere end 10.000 indiske børn voldtaget. Det skriver DR.

Ekstrem overvågning i Kina – alle får point for deres opførsel

Den kinesiske regering er ved at udrulle et ekstremt overvågningssystem, der skal give borgerne point for deres opførsel. Pointsystemet er en del af et ekstremt overvågningssystem, der kontrollerer de op mod 1,4 milliarder kinesere, både online og offline. Myndigheder og virksomheder får mulighed for at overvåge borgerne og indsamle data om, hvor de befinder sig, hvad de køber online, og hvem de kender på sociale medier.

De digitale spor bliver koblet sammen aktiviteter i det fysiske liv takket være ansigtsgenkendelsesteknologi, som allerede er meget udbredt i Kina. Har du en dårlig score, kan du pludselig blive nægtet adgang til at flyve, køre med højhastighedstog eller få problemer med at finde dig et job eller en partner. Er du derimod en god samfundsborger, som donerer blod, arbejder frivilligt eller donerer penge til velgørenhed, får du pluspoint på kontoen.

Pilotprojekter er i gang i flere byer, og systemet skal implementeres på nationalt plan i 2020. Formålet er at hjælpe politiet med at forudse og forebygge kriminalitet. Det kræver endnu flere overvågningskameraer, end man har i forvejen, og derfor planlægger de kinesiske myndigheder ifølge mediet TechNode, at antallet af overvågningskameraer skal stige fra 176 millioner i 2016 til 626 millioner i 2020.

Det sociale pointsystem skal hjælpe myndighederne med at opdrage kineserne som gode samfundsborgere og kort sagt sikre stabiliteten i det store land. I sidste ende handler det om kontrol. Det skriver TV2.

· Mere fra samme kategori ·