Læs også:

Close
offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning

NEWS: Lovet besked fra Facebook udeblev

Nyheder  | 

Lovet besked fra Facebook udeblev · FBI ransager Donald Trumps advokats kontor og hjem · Læger advarer: Knaldstærke chili kan give hjernelidelse · Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs · Dagens billede: Foråret var over os indtil i går

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lovet besked fra Facebook udeblev

Facebook skulle i løbet af mandagen begynde at sende meddelelser ud til samtlige brugere på det sociale medie i deres nyhedsfeed. Men tirsdag morgen er status, at ingen tilsyneladende har modtaget en af de lovede beskeder endnu. Det skriver TV 2.

I alt vil omkring 87 millioner Facebook-brugere, herunder 41.820 danskere, få beskeden om, at deres data kan være blevet lækket til analyseselskabet.

Resten af de 2,2 milliarder brugere på Facebook vil blive henvist til en oversigt over, hvilke apps der er forbundet til deres Facebook-konti, og hvilke oplysninger disse apps har adgang til.

offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning
Facebook-brugere verden over skulle mandag have fået en besked om, om de er blandt de 87 millioner, som har fået lækket data. (Foto: All Over)

FBI ransager Donald Trumps advokats kontor og hjem

Det amerikanske forbundspoliti (FBI) har mandag ransaget USA’s præsident Donald Trumps advokat Michael Cohens kontor og hjem i New York. Det skriver Ritzau.

I forbindelse med ransagningen har FBI beslaglagt en række “meddelelser”. Det bekræfter Cohens advokat Stephen Ryan i en udtalelse. Her siger advokaten samtidig, at ransagningen blev foretaget efter ønske fra særlig anklager Robert Mueller.

– Jeg er blevet oplyst af føderale anklagere om, at New York-aktionen skete delvist på grund af en forespørgsel fra den særlige anklager Robert Mueller, skriver Stephen Ryan i en udtalelse.

Robert Mueller leder efterforskningen af, hvorvidt medlemmer af Trumps stab samarbejdede med Rusland under præsidentvalgkampen i 2016.

Michael Cohen har dog været helt central i en anden sag. Nemlig om en betaling til den amerikanske pornoskuespiller Stormy Daniels.

paul manafort, michael flynn, donald trump, vladimir putin, putin, rusland, usa, amerika, amerikansk valg, præsidentvalg, præsident, valg, politik, udland, hillary clinton, email, fbi, james comey, fbi-chef, fyring, dække, russiske forbindelser, russer, hacker, hackede emails, demokrater, republikanere, wikileaks, barack obama, rex tillerson
FBI har mandag ransaget Donald Trumps advokats kontor og hjem. (Foto: Polfoto)

Læger advarer: Knaldstærke chili kan give hjernelidelse

En amerikansk mand blev ramt af gentagne og meget smertefulde hovedpiner efter at have spist en særdeles stærk chili. Det skriver Ritzau.

Symptomerne dukkede op hos den 34-årige mand, kort efter at han deltog i en konkurrence i 2016, hvor han måtte spise en Carolina Reaper, der er kendt som verdens stærkeste chili. Det fremgår af en artikel i medicintidsskriftet BMJ Case Reports.

På den såkaldte Scoville-skala, som betegner, hvor stærk madvarer er, har Carolina Reaper et snit på godt 1,6 millioner enheder. Til sammenligning scorer en jalapeño mellem 2500 og 8000 på skalaen.

Chili, news, nyheder, stærke, brænder, mad
En mand i USA fik smertefuld hjernelidelse efter at have spist en chili, der anses for verdens stærkeste. (Foto: Pexels)

Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50% af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger. Det skriver Ritzau.

Udviklingen i antal transaktioner med kontaktløs Dankort har været helt vild. Det kræver normalt en længere tilvænningsperiode for mennesker at ændre betalingsvaner, men kontaktløse betalinger fungerer så godt, at de på rekordtid har vundet danskernes hjerter. Vi er blandt de førende på området i Europa, og vi ligger med helt fremme i førerfeltet,” siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør med ansvar for Dankort hos Nets.

I dag har knap 80% af alle udstedte Dankort kontaktløs funktion, og fra februar 2018 blev grænsen for kontaktløs betaling med Dankort uden brug af PIN-kode hævet fra 200kr. til 350kr. Det har været med til at løfte udbredelsen af brugen af kontaktløs Dankort, mener Jeppe Juul-Andersen.

Dankort, Nets, Danmark, shoppint, kontaktsløs, dankortterminal, terminal
Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede: Foråret var over os indtil i går

Foråret var for alvor kommet til Danmark. Men i dag er det vist gået på standby …

· Mere fra samme kategori ·