Læs også:

Close
usa, flag, amerikansk flag, amerika, syrien, bombe, angreb, fejl, moske

NEWS: Amerikansk forstad forbyder angrebsvåben efter skolemassakre

Nyheder  | 

Amerikansk forstad forbyder angrebsvåben efter skolemassakre · Folketingspolitiker er sendt retur til Danmark · Amazon er kommet til Danmark · Lave ansøgertal truer de små gymnasier

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Amerikansk forstad forbyder angrebsvåben efter skolemassakre

En forstad til den amerikanske millionby Chicago har forbudt besiddelse, salg og fremstilling af angrebsvåben samt store magasiner. Det sker som svar på en massakre på en skole i Florida i februar og andre nylige masseskyderier i USA. Det skriver Ritzau.

Indbyggerne i den overvejende demokratiske forstad Deerfield har indtil den 13. juni til at komme af med alle våben og magasiner, der falder under forbuddet.

Sker det ikke, står de over for en bøde på mellem 250 og 1.000 dollar per dag, de overtræder fristen. Det svarer til mellem cirka 1.500 og 6.000 kroner per dag. Det har bystyret i Deerfield besluttet.

usa, flag, amerikansk flag, amerika, syrien, bombe, angreb, fejl, moske
Indbyggerne i Deerfield har indtil 13. juni til at fjerne våben og magasiner. Ellers venter der dagsbøder. (Foto: Polfoto)

Folketingspolitiker er sendt retur til Danmark

Folketingspolitikeren Lars Aslan (S) er natten til torsdag sendt ud af Bahrain, hvor han efter eget udsagn var tilbageholdt i 25 timer. I Bahrains lufthavn fik han frataget sit pas med den begrundelse, at han udgjorde en sikkerhedsrisiko. Det skriver Ritzau.

Aslan var taget til landet for at besøge den fængslede danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja.

Ifølge Lars Aslan er al-Khawaja alvorligt syg i fængslet, og besøget skulle derfor virke som politisk pres for at sikre danskbahraineren adgang til medicin. Men Lars Aslan fik ikke lov at komme ind i Bahrain eller besøge fængslet. Han er overrasket over, at det ikke er lykkedes ham i det mindste at komme ind i Bahrain.

Han ser det mislykkede forsøg på indrejse som en bekræftelse på, at der sker alvorlige brud på menneskerettighederne i landets fængsler.

– Man må formode, at det er korrekt, at al-Khawaja bliver behandlet dårligt, ellers burde det have været en smal sag at lukke mig ind i landet. Man forsøger at skjule noget og generer dem, der påtaler den kritisable menneskerettighedssituation i Bahrain, siger Lars Aslan.

Fængsel, pigtråd
Folketingspolitiker Lars Aslan fik ikke lov til at besøge fængslet dansk statsborger i Bahrain. (Foto: Visualhunt)

Amazon er kommet til Danmark

Mens rygterne længe har svirret om, at verdens tredjestørste detailvirksomhed Amazon kommer til Danmark snart, så viser det sig, at Amazon rent faktisk allerede i efteråret sidste år i al ubemærkethed har registreret en dansk virksomhed og filial i København. Det skriver Ekstra Bladet.

De tilhører dog ikke detail-forretningen, men er en del af det kæmpemæssige Amazon Web Services, der tilbyder cloud-løsninger og datalagring, og som er verdens ubetinget største på området.

De to virksomheder Amazon Data Services Denmark ApS og Amazon Web Services, Dansk filial er således blevet oprettet i CVR-registret i henholdsvis september og oktober sidste år.

Oprettelsen af den danske AWS-afdeling vil kun være med at puste til de i forvejen heftige rygter om, at Amazons netbutik vil indtage det danske marked.

Amazon
Amazon har åbnet en filial i Danmark. (Foto: Robert Scoble, Visualhunt)

Lave ansøgertal truer de små gymnasier

Flere gymnasier uden for de større byer har efterhånden så få ansøgere, at lukning nu er en risiko. Antallet af ansøgere til det almene gymnasium i år er faldet med 1.257. Det svarer til cirka fire procent og er det laveste antal siden 2009. Det skriver DR og Jyllands-Posten.

Fortsætter den negative udvikling, kan det i fremtiden gå ud over gymnasierne i provinsen, mener Danske Regioner. Og det vækker bekymrer hos formand Stephanie Lose (V).

– Vi ved, at der er en sammenhæng mellem afstanden til et uddannelsessted og sandsynligheden for at påbegynde og gennemføre en uddannelse. Hvis et lille gymnasium på landet lukker, bliver afstanden til det nærmeste endnu længere. Og så risikerer vi, at en del unge ikke tager en ungdomsuddannelse, siger hun.

Antallet af ansøgere til det almene gymnasium er det laveste siden 2009. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·