Læs også:

Close
mark zuckerberg

NEWS: Facebook-stifter Mark Zuckerberg gled af på kritiske spørgsmål

Nyheder  | 

Facebook-stifter Mark Zuckerberg gled af på kritiske spørgsmål · The Simpsons i race-uvejr på grund af Apu · Offentlig ansatte demonstrerede for en ny overenskomstaftale

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg gled af på kritiske spørgsmål

Tirsdag aften skulle Facebook-stifter Mark Zuckerberg svare på spørgsmål fra 44 amerikanske senatorer. Det skal han efter det er kommet frem, at Facebooks data på sine brugere har givet firmaet Cambridge Analytica mulighed for at påvirke udfaldet af det amerikansk valg.

Mark Zuckerberg skal deltage i to høringer i den amerikanske kongres, og flere medier skriver, at Zuckerberg slap ret let gennem den første høring. Ifølge DR gav Zuckerberg de samme svar, som han har givet i interviews i de forgangne uger, efter skandalen begyndte at rulle.

Zuckerberg tager ansvaret for de problemer, som Facebook kæmper med, og at han gentog, at selskabet er på vej med nye tiltag, som skal minimere chancen for data-misbrug i fremtiden. Det gælder eksempelvis øget kontrol med politiske reklamer og at app-udviklere fremover ikke kan få adgang til de samme data, som de tidligere har kunne få fingre i.

mark zuckerberg
Facebook-stifter skal svare på spørgsmål om dataindsamling. Dette billede er ikke fra høringen. (Foto: Polfoto)

De mere kritiske spørgsmål, eksempelvis dem om, hvorvidt Facebook indsamler data på tværs af enheder og data fra når folk er offline, har Zuckerberg afværget. Det gjorde han enten ved at sige, at han ikke helt forstod spørgsmålet, eller at han ikke var i stand til at svare præcist nok, så hans team var nødt til at vende tilbage med et mere præcist svar på et senere tidspunkt.

Det kom også frem, at sletter du din Facebookprofil, så forsvinder alle data fra Facebooks servere, men ikke de data, der er end hos forskellige app-udviklere. Derudover kom det også frem, at Facebook-stifteren havde en forventning om, at brugerene har styr på, hvad Facebook gør med deres data.

– Jeg håber ikke vores dataindsamling overrasker brugerne, sagde Zuckerberg – en udtalelse der kommer få dage efter, at mange brugere rasede over at Facebook, mod deres vidende, har indsamlet oplysninger om alle sms’er de har sendt og telefonopkald de har foretaget på deres Android-telefoner.

Onsdag kl. 16 dansk tid starter så en ny høring med i Repræsentanternes Hus, hvor Mark Zuckerberg igen skal i den varme stol.

Læs også: Facebook-skandale: Analyseselskab suspenderer direktør og Mark Zuckerberg indkaldt til at stå ret i det britiske parlament

Se mere: 87 millioner Facebook-brugere får besked om lækage i dag

Se hele høringen her: 

The Simpsons i race-uvejr på grund af Apu

Racedebatten har nu nået den både højtelskede og svært kontroversielle tegneserie – The Simpsons. Det sker, efter den indisk-amerikanske komiker Hari Kondabolu sidste år stillede spørgsmålet “Er Apu en racistisk stereotyp” i sin dokumentarfilm, “Problemet med Apu”.

Det spørgsmål har Simpsons-skaberne svaret på i serien, hvor de i en dårlig skjult opfordring i en snak med to af seriens hovedpersoner moderen Marge Simpson og datteren Lisa Simpson, beder kritikere om at slappe af. I en scene ændrer Marge en godnathistorie for at gøre den mere politisk korrekt, men Lisa Simpson protesterer. Frustreret spørger Marge Lisa, hvad hun så skal stille op med sine godnathistorier, hvortil Lisa siger:

– Det er svært at sige. Noget, der startede for længe siden, for årtier siden, som blev hyldet og var ukontroversielt, er nu politisk ukorrekt. Hvad kan man gøre?.

Derefter peger Lisa på et billede af Apu ved sin seng, hvor butiksejeren er afsender på en skreven opfordring til folk om at slappe lidt af: “Don’t have a cow – Apu”.

Simpsons svar på tiltale har ikke gjort kritikerne mindre kritiske. Selv har serien i mange år svaret på kritik ved at påpege, at The Simpson gennem tiden har fornærmet tæt på alle typer mennesker, både politiske overbevisninger, race, nationaliteter, kulturer og meget andet. Det skriver Politiken.

Offentlig ansatte demonstrerede for en ny overenskomstaftale

Tirsdag demonstrerede omkring 10.000 offentligt ansatte i København for en ny overenskomstaftale, fordi de ikke er tilfredse med arbejdsgivernes krav.

Musketereden mellem de offentlige ansatte om ikke at efterlade en faggruppe tilbage, mens de andre sikrer bedre aftaler, er stadig i høj grad i live, og det var mange forskellige fagligheder, fra regnskabsmedarbejdere til sosu-assistenter, fængselsbetjente og lærere mødte op i en fælles demonstration.

– Vi bliver nødt til at stå sammen, så de ikke bare forringer vores vilkår et efter et. Man kan jo tænke: Hvad kommer lærernes arbejdsaftale mig ved? Men næste gang kan det være, det er mig, der ender uden en arbejdstidsaftale, fordi staten kommer med et indgreb. Jeg synes, det her viser, at vi lige nu står rigtig godt sammen. Jeg tror, vi har fået skabt noget nyt, siger Conny Johansson, der er social- og sundhedsassistent på den selvejende institution Filadelfia i Dianalund til Politiken.

Se her: OK18: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Anders Bondo Christensen, er formand for Danmarks Lærerforening. Det er dem, som de andre brancher har indgået en musketered med, for at stå sammen i forhandlingerne. (Foto: (Foto: David Leth Williams/Scanpix 2018)

· Mere fra samme kategori ·