Læs også:

Close
sofa houzz indretning

Er du også fan af den grå sofa? Sådan pepper du den op

Bolig  | 

Den grå sofa er en klassiker i mange hjem, og i sig selv er den måske lidt anonym. Med idéerne her får den nyt liv

Benedikte Lundberg, Houzz.dk

Når det kommer til sofavalg, ender mange af os med den klassiske grå sofa. Og det er et glimrende valg, fordi nuancen er så nem at indrette med. Ofte skal den grå farve dog lige have et tvist og lidt ekstra kant for at blive rigtig spændende i et rum. Den er til gengæld nem at kombinere med andre farver, materialer og stilarter. Læs med og få en række gode bud på, hvordan du pepper din klassiske grå sofa op.

Pynt med pasteller

Pastelfarver i indretningen er kommet for at blive – og med god grund! De sarte nuancer er nemlig gode til at bløde neutrale og mørke farver op, så et rum får et mere afslappet udtryk. Mintgrøn, lyseblå eller sart rosa kan derfor være gode farver at kombinere med din grå sofa, hvis den skal have et mere feminint udtryk. Du kan tilføje tonerne gennem fine sofapuder, plaider eller lænestole.

Her har man kombineret en helt lysegrå sofa med sarte pasteller i form af puder og pendellamper. Et mere minimalistisk udtryk end det forrige billede, men som dog stadig giver den neutrale sofa liv.

Tilføj varme farver

Mange bliver hurtigt trætte af at se på de samme dekorationselementer i deres hjem. Hvis du er en af dem, kan du prøve at skifte puder, plaider og tæpper ud efter sæson. I efteråret kan det eksempelvis være flot at understrege de gyldne toner på træerne og i naturen med varme orange farver og jordtoner i hjemmet. Den grå sofa står aldeles godt til disse nuancer, som du også helt simpelt kan tilføje via planter eller en frugtskål som på billedet.

I denne stue har man også kombineret en grå veloursofa med kastanjebrune puder, et orange vægmaleri og et mørkt træbord. Perfekte nuancer til efteråret og vinteren, når der skal hygges i den grå sofa i stuen.

Læs også: Drop sofaen – her er 8 hyggelige alternativer!

Du kan også gøre rummet en smule lysere ved at tilføje rød, orange og gul omkring sofaen. Ejer du et vævet persisk tæppe, kan det give liv til din grå sofa, hvis du placerer det under sofabordet.

Brug overraskende elementer

Det er ikke altid, du behøver at tilføje farve omkring en grå sofa, for at vække den til live. Det kan også være et overraskende element, der kan skabe dynamik i sofaområdet. Her har man placeret et blåt neonskilt bag sofaen, som giver kant til den ellers minimalistiske stue. Det kunne lige såvel være et udstoppet dyrehoved eller et sjovt maleri.

Her har man brugt sjove sofapuder med Picasso-figurer, der også giver et skævt tvist til sofaen.

Se også: Chaiselong – derfor er hybriden mellem sofa og lænestol genial

Grå i grå

Er du generelt glad for den grå farve i din indretning, kan du prøve at kombinere flere forskellige nuancer af grå omkring sofaen, så det ikke bliver for kedeligt. I denne stue er det et mørkegråt trægulv, et gråmeleret gulvtæppe og sort/hvide-fotografier på væggen, der sørger for, at rummet stadig er interessant. Bland gerne forskellige materialer og strukturer, så det hele ikke går i et med sig selv.

Team op med turkis

Er du klar på at give din sofa lidt ekstra kulør, står en farve som turkis rigtig godt til alle former for grå. Den lyser derudover et rum op og giver en friskhed til dit hjem. Du kan vælge at satse lidt mere og male væggen turkis bag din grå sofa, så du får skabt en fantastisk kontrast mellem de to farver. Vælger du denne løsning, er det heller ikke nødvendigt med ret mange accessoires til sofaen, da der sker rigeligt i baggrunden.

Vil du bruge den turkise lidt mere moderat omkring sofaen, kan du vælge mønstrede dekorationselementer i turkis, der stadig understreger den grå farve. Her er turkis tilføjet gennem et gulvtæppe, små skåle og billeder i baggrunden.

Se også: Redaktionens favoritter – Sofaer som hele familien kan slappe af i

Roligt og maritimt

Vil du skabe masser af ro omkring din grå sofa, kan du vælge at mikse den med et maritimt udtryk. Det kan være blåstribede puder og plaider sammensat med et rustikt sofabord i massivt træ eller drivtømmer. Da looket er meget klassisk, kan det være en god idé at kombinere forskellige teksturer og materialer som bomuld, velour og uld, så sofaen virker mere levende. Det kan være en oplagt mulighed, hvis du har en grå sofa i dit sommerhus, hvor det maritime look passer perfekt ind.

Pep op med pang

Der er ikke det, en stærk pangfarve ikke kan lyse op. Og det samme gælder den klassiske grå sofa. Stærke toner som pink, påskegul eller neongrøn, kan give et dynamisk sofaområde, så længe du bruger farverne med måde, så de ikke overdøver rummet. Her er der skabt en rød tråd mellem det gule gulvtæppe og de gule og pink sofapuder, som klæder den lysegrå sofa.

Du kan også vælge at hænge et maleri eller et grafisk billede med pangfarver op bag din sofa, så der bliver skabt en interessant baggrund.

Her har man lyst en stue med mørke vægge og en mørkegrå sofa op med et skrigpink sofabord og et gult maleri i baggrunden, så rummet ikke bliver alt for tungt.

Læs også: Spørg eksperten – Hvad er vigtigst, når jeg skal købe ny sofa?

Nordisk elegance

Den grå farve er elsket af alle indretningsentusiaster, som tilbeder den kølige nordiske elegance. Grå møbler står nemlig rigtig godt til rustikt træ, skind, metal og lyse farvenuancer, som ofte kendetegner nordisk stil. Derfor kan en grå sofa være den perfekte base til at skabe stilen i din stue.

Endnu et eksempel på et nordisk-inspireret sofaområde med den grå sofa som base. Her har man tilføjet lidt farve gennem kernelæder og et diskret mønstret gulvtæppe og et par sofapuder.

houzz

· Mere fra samme kategori ·