Læs også:

Close
Rihanna, spotify, kvindernes kampdag, sangerinde, girlpower, kvinde, musik, musiker, streaming

Kvindernes internationale kampdag: Her er de mest populære kvindelige musikere

Underholdning  | 

I anledning af Kvindernes internationale kampdag har Spotify opgjort tallene over de kvindelige artister, der sætter det største aftryk på musikverdenen netop nu – både i Danmark og i resten af verden

Taylor Swift er verdens mest populære kvindelige artist, mens Rihanna er danskernes favorit. MØ er det største danske navn på den internationale scene, men bliver slået af Medina herhjemme. Det viser tal fra Spotify, der fejrer Kvindernes internationale kampdag ved at offentliggøre lister over de mest streamede kvindelige kunstnere samt playlister domineret af det kvindelige køn.

kvindernes internationale kampdag, Rihanna, spotify, kvindernes kampdag, sangerinde, girlpower, kvinde, musik, musiker, streaming
Rihanna er danskernes favorit. (Foto: Celebrityabc, Visualhunt)

Læs også: Find dronningen af dit empowermentsoundtrack: 33 musikere med girl power

Vi er vilde med Rihanna

Rihanna er stadig dronningen over dem alle herhjemme. Hun indtager førstepladsen som den mest streamede kvinde i Danmark og får selskab af et andet veletableret navn, Sia, på tredjepladsen. Mens de yngre navne Camila Cabello og Dua Lipa sætter sig på henholdsvis anden og fjerdepladsen. Blandt de danske navne topper Medina på listens 17. plads, mens MØ er nummer 21.

MØ har også slået sit navn fast blandt de 50 mest streamede kvindelige artister i verden med en plads som nummer 46. Den globale liste toppes af Taylor Swift, der til gengæld må nøjes med en plads som nummer 6 i Danmark. Svenske Zara Larsson er den højst placerede skandinaviske kvinde på 33. pladsen.

?Saturday ? . Pic by @frydfrydendahl

A post shared by (@momomoyouth) on

Danske MØ ligger nummer 46 af de mest streamede kvindelige artister i verden.

”Kvindelige artister fra Norden laver hits og klatrer lige nu mod toppen af hitlisterne over hele verden. Det er fantastisk at følge, hvordan kunstnere som Zara Larsson, ALMA, Astrid S og MØ får international opmærksomhed og skaber nye internationale samarbejder”, udtaler Jenny Hermanson, administrerende Direktør for Spotify i Norden.

I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag, har Spotify lanceret Women’s History Month – playlister, som hylder nogle af de største og mest ikoniske kvindelige kunstnere inden for både musik, underholdning og litteratur. Her findes blandt meget andet ”Women of”-playlister med sange fra forskellige genrer. Fx Women of Rock, Women of Folk & Americana, Women of R&B og Women of Hip Hop. Det er også muligt at lære de mange spændende kvindelige artister fra Norden bedre at kende med listen GRL PWR.

De 10 mest streamede kvindelige artister i Danmark

 1. Rihanna
 2. Camila Cabello
 3. Sia
 4. Dua Lipa
 5. Selena Gomez
 6. Taylor Swift
 7. Beyoncé
 8. Astrid S
 9. Ariana Grande
 10. Demi Lovato

De 10 mest streamede nordiske kvindelige artister i Danmark

 1. Astrid S
 2. Zara Larsson
 3. Medina
 4. Søs Fenger
 5. Tina Dickow
 6. Fie Laursen
 7. Tove Lo
 8. Sanne Salomonsen
 9. Anne Linnet

De 10 mest streamede kvindelige artister globalt

 1. Taylor Swift
 2. Camila Cabello
 3. Dua Lipa
 4. Rihanna
 5. Demi Lovato
 6. Sia
 7. Selena Gomez
 8. Ariana Grande
 9. Beyoncé
 10. Shakira

Globalt er Taylor Swift den mest streamede kvindelige artist.

Listerne er baseret på Spotifys tal fra august 2017 til januar 2018.

Læs også: Britisk undersøgelse: 69 procent af teenagerpiger er feminister

· Mere fra samme kategori ·