Læs også:

Close
glad

NEWS: Danmark daler på lykkeliste

Nyheder  | 

Danmark daler på lykkeliste · Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil have skilsmisseforældre i rådgivning · Kræftens bekæmpelse mener, at det er nødvendigt med en handleplan for tobaksforebyggelse · Far tiltalt for at ville dræbe sine børn 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark daler på lykkeliste

Danmark har været topscorer på lykkelisten flere gange siden 2012, hvor “World Happiness Report” blev udgivet for første gang. Nu er Danmark nummer tre på listen.

Professor i samfundsvidenskab Bent Greve mener, at de første fem lande på listen ligger så tæt på hinanden, at det kan være et spørgsmål om statistisk usikkerhed, hvem der ligger øverst på listen.

– Man kan sige, vi er dumpet lidt ned, men vi er stadig blandt de lykkeligste, siger professoren fra Roskilde Universitet til TV 2.

Professoren ser det dog ikke helt tilfældigt, at Danmark ligger på tredjepladsen. Når rapporten måler på lykke, så er det blandt andet den danske bruttonationalindkomst, forventet levealder, friheden til at træffe livsvalg selv og den social støtte, som resultatet afhænger af. Det er netop Danmarks sociale støtte, som er blevet værre de seneste år, vurderer Bent Greve.

Læs også: Kæmper du med lavt selvværd? Brug disse redskaber til at forbedre det

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil have skilsmisseforældre i rådgivning

Socialdemokraterne er kommet med et nyt forslag i forbindelse med de igangværende forhandlinger om en ny skilsmisselov. Forslaget fra Socialdemokraterne lyder på, at alle forældre senest tre måneder efter en skilsmisse tvinges til at deltage i mindst én times rådgivning med en psykolog eller socialrådgiver hos det offentlige. Rådgivningen skal handle om, hvordan forældrene bedst tager vare på børnene efter en skilsmisse, det skriver DR.

– Vi vil gerne have, at børn kommer mere nænsomt igennem skilsmisser, end det er tilfældet i dag. Hvis vi skal passe bedre på børnene, så er det nødvendigt at gøre den her rådgivning obligatorisk. Det er ikke alle skilsmisseforældre, der kan overskue, at de kan have brug for den her hjælp, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, socialordfører for Socialdemokratiet.

Dansk Folkeparti bakker op om Socialdemokraternes forslag.

socialdemokratiet, venstre, dansk folkeparti, df, sf, alternativet, konservative, radikale, nye borgerlige, kristendemokraterne, politik, valg, afstemning, stemme, stemmer, kommunalvalg, regionsrådsvalg, politik, indland, danmark, frank jensen, mette frederiksen
Socialdemokraterne vil have skilsmisseforældre i rådgivning. (Foto: /ritzau/)

Kræftens bekæmpelse mener at det er nødvendigt med en handleplan for tobaksforebyggelse

Regeringen har sammen med en masse aktører sat et mål, om at ingen børn og unge skal ryge i Danmark i 2030. Men nye tal fra den Nationale Sundhedsprofil 2017 har vist, at andelen af unge rygere er steget over de sidste fire år, det skriver Ritzau.

Nationale handleplaner har tidligere vist sig at være vejen frem til store forbedringer, men der er endnu ingen plan for, hvordan regeringen vil nå målet om en røgfri generation.

Dorthe Crüger fra Kræftens Bekæmpelse efterspørger en politisk handling, da det har vist sig at det er det, som er mest effektivt.

– Anbefalingerne ligger klar, og vi ved, at handleplaner virker. Jeg kan ganske enkelt ikke se noget argument eller nogen undskyldning for, at politikerne ikke nu tager ansvar og bruger de greb, der skal til. Rygning er den største enkeltårsag til kræft, og øger risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer. Og rygning kan forebygges, siger Dorthe Crüger.

Regeringen har sat et mål. Ingen børn og unge skal ryge i 2030. (Foto: Polfoto)

Far tiltalt for at ville dræbe sine børn

I dag starter retssagen mod en mand, som er blevet tiltalt for at sætte ild til sin lejlighed og at ville dræbe sine to børn, det skriver TV 2.

Manden skal have startet branden i sin lejlighed ved at sætte ild til en flyttekasse, og herfra har ilden bredt sig i lejligheden.

Efter ildspåsættelsen kørte manden til Rødovre med sine to børn på to og syv år, sovende på bagsædet. Han parkerede sin bil i et industriområde, og ifølge anklageskriftet monterede faren derefter en slange på udstødningsrøget og ind i bilens kabine. Herefter tændte han motoren, så bilen blev fyldt med røg.

Af ukendte årsager blev drabsforsøget ikke fuldendt, og børnene overlevede også. Manden erkender, at han startede ildebranden men vil ikke erklære sig skyldig i det fulde omfang af forholdet om ildspåsættelse. Manden nægter sig også skyldig i drabsforsøg.

skovbrand, californien, los angeles, la, usa, amerika, klima, klimaforandringer, miljø, brand, ødelagt, katastrofe, bolig, flugt, død, omkommet, mennesker, tørke, planter, ild,
Ingen af beboere kom til skade i ildebranden. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·