Læs også:

Close
trappe houzz

Skridt for skridt: 10 overraskende måder, du kan bruge trappen på

Bolig  | 

Vinkælder, bibliotek, kontor eller køkkenø? Udnyt trappen smart og funktionelt

Ida Lindström, Houzz.dk

For de fleste ejere af etagelejligheder og huse i flere plan er trappen bare en forbindelse mellem forskellige etager. Måske har idéen om at kunne bruge trappen til andet og mere end at gå på slået dig en eller anden gang. Men til hvad? Og hvordan? Her er 10 tips til, hvordan du kan gøre noget specielt med dette brugbare, men ofte uudnyttede, område.

Fuldt udtræk

Ligger din trappe mellem to vægge, hvor du ikke kan se nogen opbevaringsmuligheder? Fortvivl ikke, din trappe har stadig stort potentiale, da der findes gode anvendelsesområder i trappetrinene. Gå efter opbevaring som kan trækkes fremad. Det er nemt at få overblik i en skuffe som du trækker ud mod dig og den passer perfekt til at opbevare sko, tæpper og overtøj. Få en dygtig snedker til at hjælpe dig eller tal med en arkitekt, hvis du skal bygge nyt. Med spotlys på den nederste del af væggen, får du et nyttig lys, når du skal finde dine ting.

Tænk opad

For at få den maksimale opbevaring ud af trappen, kan du udvide gelænderoverfladen og bygge til i højden og bredden. Ved at udvide fra gelænderet og øge højden, får du ikke bare ekstra opbevaringsplads, men skaber også en illusion om en decideret væg – voila, så fik dit køkken en helt ny følelse. Den udvidede væg bliver også et værn mod højrøstede stemmer og leg på overetagen, så du kan nyde den tiltrængte morgenkaffe i fred.

Dobbelt op

Hvorfor lade sig nøje med det ene når man kan få både og? Her kan du både få et dybt klædeskab og en boghylde. Byg et klædeskab til jakker, paraplyer og sportsudstyr, som ellers har ligget og flydt i gangen. Ved at gemme disse ting væk, bliver der ikke bare mere plads i gangen, det bliver også lettere at holde orden og giver et godt førstehåndsindtryk. Ved at sætte hylder op i det mindre område under trappen, udnytter du også området længst inde i skabet, hvor der ellers let samler sig gammelt bras.

Stig op i køkkenet

Sjældent har en trappe været så smuk og praktisk! Integrer køkkenets arbejdsbord med trappen, en klart anderledes men meget praktisk løsning. Det fungerer også godt, hvis man beslutter sig for at flytte køkkenet til et rum, som måske tidligere har været stue, eller hvis man bygger til i kælderen.

Læs også: Udnyt pladsen under trappen til et hjemmekontor

Smalle skabe med stor dybde kan være svære at udnytte, men ved at bruge skydedøre som trækkes udad, kan du maksimere din opbevaringsplads. Faste hylder, afhængig af hvor høje ting du skal opbevare, giver maksimal opbevaring. Måske kan du også bruge færdige køkkenløsninger fra de større producenter, hvis du er så heldig at målene passer.

Dyk ind

Spil, sko, ledninger eller ting til køkkenet. Dybe skuffer, som bor i trappen, kan bruges til det meste. At de desuden fås i en højde, så man let får overblik over indholdet, gør dem ekstra anvendelige.

Læs også: Gelændere med wauw-effekt hæver trappen til nye niveauer

Fuld rulle

Sikker opbevaring

En indbygget reol under trappen er ikke bare vanvittig smuk, men er også utroligt anvendelig, måske som et hjemmekontor, hvis du ofte arbejder ved køkkenbordet. Ved at indbygge kan du udnytte pladsen optimalt. For at hylderne skal smelte sammen med trappen, har man her valgt en grålig farve, som passer perfekt til gelænderet. Smukt og praktisk!

Mange skuffer små

Er I mange i familien kan det være praktisk at have mange skuffer. Helt sikkert et samtaleemne når du får gæster, da opbevaringssystemet er lige så overraskende og smukt, som det er praktisk. Du kan variere farver på lågerne for et mere legende udtryk eller eventuelt variere håndtagene.

Smart fodtøj

Lad dine smukkeste høje hæle pryde gulvet i gangen, men du lader de mere fodformede og knap så glamourøse, gymnastiksko gemme sig under trappen. Perfekt til familier med teenagere, som gerne vil fjerne både synet og lugten fra børnenes træningssko.

Åben kælder

Hvorfor ikke lade din samling af vine være i centrum? Her ser du en perfekt opbevaring som på en relativt lille overflade rummer en masse gode vine. Giv dine gæster mulighed for at kigge og vælge blandt pinot noirer og cabernet sauvignoner til middagen.

houzz
Læs også:

· Mere fra samme kategori ·