Læs også:

Close
økonomi, penge, vaner, forbrug, lån, gæld, rki, opsparing, vaner, vane, bank, bankrådgiver, banken, drømme

Får du penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på

Mit liv  | 

Har du betalt lidt for mange penge i skat det forgangne år? Uanset om du får et beskedent eller et større beløb tilbage, er her nogle sjove og anderledes bud på, hvad du skal bruge dem til

Nogen har god grund til at smile lidt ekstra i forårssolen – de får nemlig penge tilbage i skat i april. Er du en af dem, der skal have penge tilbage? Så læs med her. Vi har fundet de bedste måder at bruge pengene – uanset om du har fået en smule eller meget tilbage.

Er du en af de uheldige, der skal betale penge til skat, skal du vide, at vi føler med dig, og vi undskylder på forhånd for at præsentere dig for alt det, du går glip af.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på ferie rejse
Er du i tvivl om, hvad dine penge fra skat skal bruges til? Vi har svaret. (Foto: All Over)

Under 200 kroner

Der er altså ikke mange ekstra penge at hente her – du kan knapt nok få en stor menu på Mac’en. Det virker måske som et ligegyldigt beløb, der ryger ind på kontoen, men hvorfor ikke bruge dem på noget specielt alligevel?

Under 200 kroner: Doner til velgørenhed

Selv små beløb gælder, når det kommer til velgørenhed. Det kan være svært at huske at støtte velgørende formål i hverdagen, når pengene er små. Nu har du lidt ekstra på kontoen, som du – lad os være ærlige – stadig godt kan undvære.

Så skal du bare finde ud af, hvilken sag, du vil støtte. Ikke alle velgørenhedsorganisationer modtager engangsbeløb, men Charii.com har samlet et udvalg til dig, og du kan gennem deres site donere dit beløb.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på. Velgørenhed
Al velgørenhed er godt – også selv om du kun kan bidrage med et lille beløb. (Foto: All Over)

Under 200 kroner: Invitér veninderne på filmaften

Du kan aldrig få nok kvalitetstid med veninderne, og nu har du, fordi du har fået penge tilbage i skat, en god grund til at arrangere en hyggelig aften for dem – uden at det ødelægger dit budget.

Sæt en klassiker fra filmhylden i dvd-afspilleren eller find noget på Netflix og servér popcorn og hjemmelavet lemonadepunch. En pakke med tre poser microovnspopcorn koster omkring seks kroner i Netto, og til lemonaden skal du kun bruge jordbær, citroner, sukker eller honning og vand fra hanen.

Læs opskriften: Forfriskende punch

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på. Velgørenhed filmaften
Hold en hyggelig filmaften med veninderne på budget. (Foto: All Over)

Gør lidt ekstra ud af aftenen ved at servere din punch i pæne glas med et papsugerør, (de kan købes billigt i Flying Tiger) og lav dine egne popcornbokse ud af pap. Se hvordan her:

Mellem 200 og 500 kroner

I stedet for at lade et par hundrede kroner gå til indkøb og andre kedelige ting, kan du bruge dem på en oplevelse med dem, du holder af. Det behøver slet ikke at være dyrt at få et lille afbræk fra hverdagen – og nu har du jo lidt penge udover budgettet, du kan bruge.

Mellem 200 og 500 kroner: Tag i biografen

Overrask din kæreste eller din veninde med en tur i biffen. For 289 kroner får du en biograftur med det hele – billetter, popcorn og sodavand til to personer. Det vil helt sikkert give dig selv og din kære en dejlig aften. Du kan købe turen her.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på biografen
Tag en du holder af med en tur i biffen. (Foto: Oplevelsesgaver.dk)

Mellem 200 og 500 kroner: Invitér veninderne på hjemmelavet middag

Intentionerne er gode, og du ville ønske, du snart kunne invitere veninderne på en lækker middag. Hverdagen er bare i vejen, og der er ikke plads til det store indkøb i budgettet. Heldigvis har du lige fået penge tilbage i skat, og du kan faktisk lave en rigtig lækker middag for få kroner.

Hvis dine veninder ikke er vin-snobbede, kan du få særdeles velsmagende vin til en slik i din lokale discountbutik. Til vinen kan du servere en lækker pizza, og til dessert kan du lave en chokoladepavlova, der får dine gæster til at savle.

Læs opskriften: Pizza med kartoffel og rosmarin

Læs opskriften: Chokoladepavlova

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på middag
Imponer dine gæster med en overdådig middag, der ser meget dyrere ud, end den er. (Foto: All Over)

Mellem 500 og 1.000 kroner

Du får en okay sjat penge tilbage i skat, og du kan faktisk få ret meget for 500 til 1.000 kroner. Hvis du er presset på økonomien, kan pengene hjælpe dig med at komme på rette spor. Er pengene derimod bare bonus i budgettet, er her nogle forslag til, hvad de skal bruges på.

Mellem 500 og 1.000 kroner: Hold en fest

Fik du nogensinde holdt den der indflytterfest, da du flyttede ind for to år siden? Det er ikke for sent, og der er altid en anledning til at holde en god fest. Sådan en fest har det bare med at løbe op i pris, og det er ikke altid, at budgettet kan følge med. Det kan det nu – du har nemlig fået penge tilbage i skat!

Inviter dine venner, pynt hjemmet op, lav lækre drinks, fyld godt op med lækre snacks – og fyr så ellers op for musikken.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på fest
Der er intet som en god fest, og du vil helt sikkert ikke fortryde at bruge dine penge på en sjov aften med vennerne. (Foto: All Over)

Er budgettet omkring 500 kroner, foreslår vi, at du serverer punch og køber en kasse øl. Du kan også bede dine gæster medbringe ekstra alkohol til eget forbrug.

Opskrifter på lækre drinks:

Fem opskrifter på forfriskende punch til dig og dine gæster

Cocktailparty: 5 drinks, du SKAL prøve

Opskrifter på søde snacks: 

Rocky Road – nemt og lækkert

Cookie dough med peanut butter

Perfekte bounty kugler

Mellem 500 og 1.000 kroner: Forkæl dig selv

Hvor tit giver du dig selv et afbræk fra hverdagen? Det er tid til at give dig selv en velfortjent pause med en ordentlig omgang selvforkælelse. Trænger du til en afstressende massage, en ansigtsbehandling, der kan gøre bugt med din tørre hud eller måske en manicure til dine flossede negle?

Ligger budgettet på omkring 1.000 kroner kan du måske endda få mere end én behandling. Hold øje på diverse deal-sites som downtown.dk og sweetdeal.dk, og find de bedste tilbud.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på massage
Forkæl for eksempel dig selv med en afstressende massage. (Foto: All Over)

Mellem 1.000 og 3.000 kroner

Yes! Det føles fantastisk, når der tikker over 1.000 kroner ind på kontoen, men pas på, at du ikke kommer til at klatte dem væk. Hvis du ikke mangler de ekstra penge til at få styr på budgettet, har vi både et meget fornuftigt og et meget sjovt foreslag til, hvordan de skal bruges.

Mellem 1.000 og 3.000 kroner: Spar op

Du ville ønske, du var en af de der typer, der lagde 1.000 kroner over på opsparingen hver måned, men du er bare ikke god til at spare op. Det er der en god grund til. Det er nemlig altid svært at starte fra scratch. Har du derimod allerede et par tusinde kroner stående på en opsparingskonto, bliver det meget nemmere at få dem til at vokse.

Smid pengene fra skat direkte over på en opsparingskonto, så du senere har råd til den der rejse, du altid har drømt om, eller den lejlighed, du gerne vil købe. Du kommer til at takke dig selv om et par år!

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på opsparing
Det er altid en godt idé at have en opsparingskonto. Får du et par tusinde kroner tilbage i skat, er du allerede godt i gang. (Foto: All Over)

Mellem 1.000 og 3.000 kroner: Tag på forlænget weekend i en storby

Det er så skønt at komme lidt væk en gang imellem, og med dine penge fra skat er der ingen grund til at blive hjemme. Hvis du laver din research ordentligt, kan du sagtens komme på forlænget weekend i en europæisk storby for et par tusinde kroner inklusive fly, hotel og forplejning.

Læs vores guide til, hvordan du får den billigste rejse her.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på forlænget weekend
Tag for eksempel til charmerende Lissabon i Portugal. (Foto: All Over)

Over 3.000 kroner

Dollar dollar bills, ya’ll! Du har fået rigtig mange penge tilbage i skat. Du har faktisk nærmest råd til samtlige af ovenstående foreslag, men du kan også bruge pengene på én stor ting. Vi har faktisk kun et forslag – til gengæld er det et virkelig godt et!

Over 3.000 kroner: Tag på ferie

Fortjener du ikke en ferie? Det tror vi nok, du gør. For 3.000 kroner kan du snildt tage en uge sydpå. Har du fået endnu flere penge tilbage i skat, kan du tage på backpackerrejse og opleve flere lande på samme tur. Af sted med dig!

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på ferie rejse
Få en oplevelse for livet – tag ud og oplev verdenen. (Foto: All Over)

Læs også:

Overskydende skat: Det bruger danskerne penge på

Spareguide til folk i 20’erne: Det skal du stoppe med at bruge penge på

· Mere fra samme kategori ·