Læs også:

Close
gullasch, gullaschsuppe, ungarn, ungarnsk gullasch, suppe, opskrift, mad, grøntsager, oksekød, lækkert, comfort food, vintermad, mad,

Opskrift: Gullaschsuppe

Mad  | 

Gullaschsuppe er en vaskeægte ungarnsk klassiker. Denne opskrift er nok ikke helt, som de laver den i paprikaens hjemland, men den er mindst lige så god og virkelig nem at lave

Gullaschsuppe er nok det tætteste, du kommer på en ungarnsk nationalret, og når først du har smagt den, er det nemt at forstå, hvorfor.

Gullaschsuppe er en lækker, cremet suppe fyldt med grøntsager og lækkert oksekød. Den er ren comfort food og særligt god om efteråret og om vinteren, når du skal have masser af næring, til at få dig gennem de kolde aftener.

Denne opskrift er til seks personer, men du kan snildt fordoble din portion, og fryse suppen ned i portioner. Så har du altid en lækker og mættende aftensmad klar.

Halvér eventuelt også portionen, så har du til et par dage, hvis du er alene.

gullasch, gullaschsuppe, ungarn, ungarnsk gullasch, suppe, opskrift, mad, grøntsager, oksekød, lækkert, comfort food, vintermad, mad,
Gullaschsuppe er altid lækkert. (Foto: Camilla Falkenberg)

Læs også: Rejseguide: Restauranter i Budapest – mad, drinks og desserter

Det skal du bruge:
500 gram skært oksekød
25 gram olie
2 løg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
4 gulerødder
15 deciliter vand
3 terninger med oksebouillon
1 spiseske stærk paprika
1 spiseske sød paprika
70 gram tomatpure
1 spiseske groft salt
1 spiseske peber
600 gram kartofler
100 gram flødeost, naturel

Sådan forbereder du:

Grib et spækbræt og en kniv, nu skal der hakkes og skrælles.

Først skræller du kartoflerne og skærer dem i tern. Kom dem i en skål for sig selv.

Skræl gulerødder og skær dem i tern og kom dem i en skål. Skær peberfrugter i tern og kom dem sammen med gulerødderne.

Kog tre liter vand, og opløs tre bouillonterninger med oksesmag i dem. Åbn låget på tomatpureen, tag smøreosten ud af køleskabet og gør paprikaen klar.

Nu er du næsten ved at være der.

Hak løgene, og hvis dit oksekød ikke allerede er skåret ud i mindre tern, skal du også gøre det.

Sådan gør du:

Tag en stor gryde. Den skal altså være stor!

Fyr olien i og varm den op. Når olien er varm kommer du kød og løg i gryden. Lad det stege sammen i nogle minutter.

Når kødet er brunet, smider du peberfrugt og gulerødder i gryden. Derefter kommer du bouillonvand, tomatpure og paprika i. Rør rundt og slut af med salt og peber.

Derefter lader du suppen stå og simre i en time. Lad eventuelt låget sidde på halvdelen af tiden, for at få suppen til at koge lidt ind.

Når timen er gået, fyrer du kartoflerne i suppen sammen med smørreosten.

Lad det hele boble videre under låg i 15-30 minutter, alt efter, hvornår kartoflerne er møre. Hvis suppen er for flydende, kan du komme lidt Maizena i, for at tykne den.

Pynt:
Persille, frisk
Creme fraiche 38 %
Godt brød
gullasch, gullaschsuppe, ungarn, ungarnsk gullasch, suppe, opskrift, mad, grøntsager, oksekød, lækkert, comfort food, vintermad, mad,
Gullaschsuppe en lækker og billig ret. (Foto: Camilla Falkenberg)

Servér:

Server suppen i en skål med et lækkert rustikt brød til. Kom små perler af creme fraiche på og top af med hakket persille.

Velbekomme!

 

· Mere fra samme kategori ·