Læs også:

Close

Nem opskrift: Tårn af søde kartofler

Mad  | 

Trænger du til noget let til frokost eller aftensmad, så er et tårn af søde kartofler og auberginer måske en god ide

Vi har været så heldige at få fingrene i en opskrift fra bogen Kærlig Køkkenkarma af Cathrine Daverne. Denne opskrift på ravioli er en nem opskrift til en travl tid. Skal den gøres lidt sundere, så servér en lækker vegetarret med både søde kartofler og auberginer.

Om bogen

Kærlig køkkenkarma er en bog om vegetarmad og mindfulness i hverdagen, hvor man tager udgangspunkt i, at madlavning med fordel kan bruges som et meditativt åndehul, hvor du slipper stress og nærer dig selv, kroppen, familie og venner uden at skulle tilføje endnu et punkt på listen over daglige gøremål eller livsstilsidealer. Bogen er krydret med kærlige tips, mindfulness-øvelser og køkkenritualer, der hjælper dig – fra indre uro til balance i krop og sind.

Drivkraften bag bogen er Catherine Daverne, uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien. Hun har både set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og opmærksomhed – både før, under og efter måltidet.

En lækker ret fra bogen Kærlig Køkkenkarma. (Foto: Carsten Ringholm)

Det skal du bruge

Ingredienser

1­-2 auberginer (beregn 2­-3 skiver per person)
ca. 1⁄2­-3⁄4 deciliter olivenolie
1⁄2 deciliter friskhakket bredbladet persille
havsalt
1-2 store søde kartofler (beregn 2­-3 skiver per person)
1 teske tørret chili
lidt rosmarin (frisk eller tørret)
100 gram parmesanflager
1 deciliter sorte oliven
1 håndfuld cherrytomater
frisk basilikum eller oregano
friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 °C .
  2. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Dryp lidt olie over og drys med hakket persille og salt.
  4. Skræl de søde kartofler og skær i 1 cm tykke skiver.
  5. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Dryp med olivenolie og drys med chiliflager, rosmarin og lidt salt.
  7. Bag skiverne i ovnen i ca. 15­20 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Anret kartoffel­ og aubergineskiver i et tårn og pynt med parmesanflager, sorte oliven, cherrytomater og basilikum.

Giv den gas med friskkværnet peber. Så er der serveret en lækker vegetarret med de ikke så brugte søde kartofler.

Vebekomme!

 

Bogen ser således ud:

 

køkkenkarma - bog vegetar

 

Gode råd om stueplanter

stueplanter houzz

· Mere fra samme kategori ·