
Det er koldt udenfor: Thailandsk græskarsuppe
Suppe er en dejlig ret, når det er koldt. Her er en thailandsk græskarsuppe, som kan spises hele året. Men en kold vinterdag gør den underværker
Vi har været så heldige at få lov til at give jer en lækker opskrift på en thailandsk græskarsuppe, som både smager skønt og er billig og nem mad at lave. Den er fra bogen Sunde Skåle skrevet af Maria Engbjerg.
Det skal du bruge
Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser1 stort hokkaidogræskar i tern
1,5 liter grøntsagsbouillon
1 grofthakket løg
1 rød chili, befriet for kerner
og finthakket
2 fed hvidløg, fintrevet
5 centimeter frisk ingefær, friskrevet
1 stilk citrongræs, finthakket
2 teske karry
1 teske spidskommen
1 dåse kokosmælk
Sådan gør du – byg din skål
1. Varm en gryde ved medium varme, smelt kokosolien, og steg løget heri i 5 minutter.
2. Tilsæt hvidløg, citrongræs, chili og krydderier, og steg det med i yderligere 1 minut under omrøring.
3. Tilsæt græskar, vend det rundt, og steg det med et par minutter.
4. Tilsæt grønsagsbouillon og bring det i kog, og lad suppen simre i 25 minutter.
5. Tilsæt kokosmælk, blend suppen jævn og cremet med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
Topping
Kogte mungbønner
Mungbønnespirer
Ristede kokosflager
Frisk koriander
Limesaft
Servering
Fordel suppen i fire skåle, og top med kogte mungbønner, spirer, kokos, koriander og limesaft.
TIP
Du behøver ikke skære skrællen af hokkaido græskar. Skrællen bliver nemlig dejlig mør, både når den koges og bages.
Velbekomme …
Sådan ser forsiden på Bogen ud:
Læs også:
Undgå disse fejl med stueplanter