Læs også:

Close
broccolisalat sunde skåle

Broccolisalat med cashew-dressing og kokosbacon

Mad  | 

Her er en broccolisalat, der har fået selskab af både cashewnødder og kokosflager. En nem og lækker vegetarret eller tilbebør

Vi har været så heldige at få lov til at give jer en opskrift på en lækker broccolisalat, som både smager skønt og er billig og nem mad at lave. Den er fra bogen Sunde Skåle skrevet af Maria Engbjerg.

Det skal du bruge

broccolisalat sunde skåle
Broccolisalat i ny forklædning. (Foto: Maria Engbjerg)

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser

1 stilke broccoli befriet fra stok og i mindre buketter
2,5 deciliter vinduer befriet fra sten og halveret
4 stilke bladselleri i tynde skiver
2 deciliter tørrede, grofthakkede tranebær
1 finthakket
rødløg

Cashew-dressing
2 deciliter cashewnødder
Saften af en citron
1 teske flagesalt
1/2 teske sennepspulver
2 deciliter vand

Kokosbacon
60 milliliter tamari
1 spiseske kokos- eller ahornsirup
1/2 teske røget salt
1 teske røget paprika
2 deciliter bacon
Kokosolie

 

Sådan gør du – byg din skål

Start med at lave følgende ting:

Dressing

Kom nødderne i en skål og dæk dem med vand og stil dem til udblødning i køleskabet mindst 4 timer.

Kassér vandet, og kom de udblødte cashewnødder i en kraftig blender sammen med de øvrige ingredienser.

Blend til dressingen er helt jævn og cremet og smag til med salt og peber. Kom dressing i et glas med låg. Den kan holde sig i således i 5-7 dage.

Kokosbacon

Rør tamari, salt, sirup og røget paprika sammen i en skål og tilsæt kokosflager, og vend dem i marinaden, så den er dækket.

Tænd ovnen på 225 grader, og smør en bradepande med kokosolie.

Spred flagerne ud på panden og sæt dem i ovnen.

Bag flagerne til de er gyldne og sprøde i cirka 10 minutter. Men vend dem undervejs. Hold øje med at de ikke brænder på, det kan ske meget hurtigt.

Lad dem køle helt ned, inden de kommes i et patentglas.

Skålen

Kom alle ingredienserne til salaten i en stor skål, og vend dem godt med dressingen.

Stil skålen på køl, og lad den trække et par timer, før den serveres.

Anret salaterne i en skål per person, og kom til allersidst kokosbacon på, så den holder sig sprød.

 

Velbekomme …

Sådan ser forsiden på bogen ud:

bog sunde skåle suppe thailandsk

 

Læs også:

Undgå  disse fejl med stueplanter

stueplanter houzz

· Mere fra samme kategori ·