Læs også:

Close
instagram, kvinder, følg katherine diez

7 inspirerende, kloge, sjove og seje kvinder, du skal følge på Instagram

Mit liv  | 

Instagram flyder over med intelligente, inspirerende, sjove og seje kvinder, der deler ud af dem selv fra alle hjørner af verden. Her er syv, du skal holde øje med

En er bog-bitch, en livestreamer sin livmoderhals, en gør makeupvideoer sjove, en går i den grønne kjole hun blev voldtaget i, for at vise, at overfald ikke har noget med påklædning at gøre, en gider ikke at barbere ben, en kæmper for hængebryster og sorte kvinders selvfølelse og en modtager virkelig sjove og onde beskeder fra sin mor.

Her er syv nye indspark til dit Insta-feed.

instagram, kvinder, følg katherine diez
Katherine Diez er en af de fantastiske kvinder, du skal tage at følge på Instagram. (Foto: Katherine Diez)

Katherine Diez

Vi starter listen med en dansk kvinde, der i den grad er værd at følge på Instagram. Katherine Diez beskriver sig selv som:

– Kulturdebattør og bogbitch på Berlingske. Ateist. Antieufemist. Kødæder. Nøgenbader. Halvalkoholiseret. Venstreorienteret. Ellers god nok.

Boganmelderen kom for nyligt i spotlyset, efter at have  – ja, anmeldt – Morten Sabroes nye roman “32 centimeter.” Dommen faldt forfatteren voldsomt for brystet, og endte i en god gammeldags litterær fejde, der blandt andet førte til et forslag om dialogfrokost hos Hella Joof. Hvorvidt det blev til mad og forsoning, må jeg være dig svar skyldig.

Ikke desto mindre er Katherine Diez værd at følge, fordi hun er skarp, sjov og intelligent, når hun deler ud af holdninger, sin kærlighed til kunst og litteratur og ikke mindst sit nære og dybe forhold til alkohol og livsnydelse.

https://www.instagram.com/p/Bc2ap5dFnD_/?taken-by=katherine_diez

 

Monica Style Muse

Monica Style Muse er en amerikansk afrolatina, der laver makeupvideoer på Instagram. Dem er der ret mange af, men Monica skinner igennem med sin highlighter, og sin dramaelskende, hurtigsnakkende og sprudlende personlighed.

Hun siksakker mellem engelsk og spansk, og det gør ikke så meget, hvis du ikke forstår ordene, for du forstår meningen. Monica har et stærkt selvværd, og det smitter ad helved til sammen med hendes gode humør. Bedst af alt er hun noget så forfriskende ærlig omkring de produkter, hun anmelder.

https://www.instagram.com/p/BcfxlUVgtaC/?taken-by=monicastylemuse

Habitual Body Monitoring

Maja Malou Lyse er kvinden bag profilen Habitual Body Monitoring. Profilen består af en lang række kunstneriske billeder af Maja Malou Lyse selv i mere eller mindre intime situationer.

Lyse bruger Habitual Body Monitoring som afsæt for sin kunst og performanceart, der er alt andet end kedeligt. Det er opsigtsvækkende, æggende, provokerende og hamrende tankevækkende, hvad enten Lyse live streamer fra sin livmoderhals, deler tips til onani under menstruation, eller sutter på en banan og beder dig tage stilling til, om det hun gør er sexet, eller om du bare opfatter det sådan.

https://www.instagram.com/p/BVP9QPohW5P/?taken-by=habitual_body_monitoring2

Scandinavian Dream Gurl

Amalie Have er kvinden bag profilen Scandinavian Dream Girl. Have er erklæret feminist, model og kropsaktivist. Hun bruger sin platform, til at gøre verden et mere sikkert sted for unge kvinder og har særligt fokus på ejerskab over egen krop.

Amalie Have har selv oplevet en voldtægt, og insisterer blandt andet på at bruge den kjole, hun havde på den dag, for at understrege, at voldtægt ikke handler om tøjet, men om gerningsmanden.

Hun deler også ud af sine produktioner, projekter, og beskeder hun får fra mænd og følgere – både de positive og de negative, hvilket er både skræmmende og underholdende på samme tid.

https://www.instagram.com/p/BfJp4thAVPR/?taken-by=scandinaviandreamgurl

Arvida Byström

Arvida Byström er en svensk fotograf, model og kunstner. Du kan finde hendes værker i magasiner som Vice, og hendes univers er lyserødt og boblende, men samtidig aktivistisk og provokerende.

Instagrammeren er blandt andet kendt for ikke at barbere sine ben, en holdning, der førte til trusler om drab og voldtægt, da hun stillede op som model for Adidas.

Ud over kropsbehåring og aktivistisk fotokunst, er Arvida Byström også stor tilhænger af at lave små trusser til ferskener og abrikoser, og de pynter ganske gevaldigt i dit feed.

https://www.instagram.com/p/BZd1cbNggu7/?taken-by=arvidabystrom

The Slum Flower

Chidera Eggerue er kvinden bag profilen The Slum Flower. Hun er en prisbelønnet blogger og taler, og hun guider primært sorte unge kvinder i, hvordan de skaber sig en karriere samtidig med, at de fastholder deres identitet.

Derudover har Chidera Eggerue også startet kampagnen #SaggyBoobsMatter, der slår et slag for bryster, der hænger.

https://www.instagram.com/p/BeZFHvMjHoM/?taken-by=theslumflower

Sanne Cigale

Vi slutter listen med et sjovt indslag. Det er endnu en dansk kvinde, nemlig journalisten og debattøren Sanne Cigale Benmouyal. Sanne deler billeder af sin hverdag og sin tilværelse som skribent.

Bedst af alt deler hun screenshots af sms-samtaler med sin mor, der er hård og (k)ærlig, som kun velmenene mødre kan være det.

https://www.instagram.com/p/Be5Q6bUhIC1/?taken-by=sannecigale

Læs mere: Fjern “sidst aktiv” på Instagram, så chefen ikke kan overvåge dig

· Mere fra samme kategori ·