Læs også:

Close
houzz trends 2018 indretning

Boligtendens 2018: Vi sætter spræl på livsstilen og går ”All the way”

Bolig  | 

Boligtendens 2018: Der bliver mere fest og farver i de danske hjem i år, mens kreativitet og ekstravagance også blomstrer, spår trendforsker

MetTteMaje Sofia Skøtt, Houzz.dk

Vi er godt inde i 2018, og meget tyder på, at det ikke bliver et kedeligt eller forudsigeligt år.

Længe har vi brugt vores hjem som en rolig base, og det har vores indretning afspejlet. Men i år får vi lyst til og mod på mere kreativitet og spræl. Og det vil afspejle sig i vores indretning, spår Pernille Kirstine Møller, der er trendforsker med speciale i livsstilstrends. Hun er konsulent hos PEJ-gruppen og ejer af bureauet Curated.

Vi går “All the Way”

Vi har lyst til at gå ”All the Way” med mange af de projekter, vi sætter i gang, og grundlæggende vil det hele handle om at skabe en base, hvor vi selv har det godt, hvor vi kan hygge os og finde vores glæde frem. Basen skal være der, hvor vi får energien til at kaste os ud i nye ting, og det får vi blandt andet ved at afprøve meget af det netop derhjemme, fortæller Pernille Kirstine Møller.

Et skift væk fra det mere stille

”Efter en periode, hvor det langsommelige og stille element har været i fokus, og hvor det har været eftertragtet at kunne bruge tid og dyrke den fredsommelige stemning i hjemmet, oplever vi, at tingene er ved at skifte,” fortæller forskeren.

Men det er ikke et drastisk skifte, som går fra den ene yderlighed til den anden, pointerer hun:

Det bliver mere vildt

“Vi har blandt andet set en forsmag på det lidt vildere hen over efteråret i 2017, hvor tydelig nydelse og ekstravagance igen begyndte at fylde lidt mere rundt omkring i hjemmene”.

At være i nuet betyder ikke bare stilhed

”Forbrugeren begynder igen at kunne overskue mere end bare ro omkring sig. Det er stadig vigtigt at kunne være i nuet, som er en arving til ro og stilhed. Men det at være i nuet behøver ikke nødvendigvis at betyde stilhed. Det kan godt være sjovt, spraglet samt festligt at være i nuet. Og det er netop det, som vi trækker med ind i 2018. Farver, detaljer og festlige elementer bliver en endnu større del af hjemmet,” siger hun.

Mere festlige elementer

De mere festlige elementer, som Pernille Kirstine Møller beskriver, er eksempelvis velour, som ses meget i danske hjem netop nu. Dét stof har noget ekstravagant over sig, og derfor vil vi stadig se meget til det, forudser hun.

Luksus og ekstravagance

Men et stof som silke vil også komme til og overtage en stor del af populariteten. Det signalerer luksus og ekstravagance. Guld bliver der mere af, ligesom vi sandsynligvis vil øjne flere lyse træsorter samt ler og porcelæn, der alt sammen skaber god mulighed for at udtrykke sig på en legende måde. Samtidig bliver formerne mere abstrakte.

Det legende og kreative element

”Abstrakte former begynder igen at vinde indpas i hjemmene, det behøver ikke længere kun at være det stringente og klassiske element som forbrugeren vil have ind i hjemmet. Det legende og kreative aspekt, som jo ligger i det abstrakte begynder igen at blive populært,” siger Pernille Kirstine Møller.

Farver, farver, farver

Desuden spiller farver en stor rolle, og trendforskeren peger på rød, som som en af de bærende trendfarver i 2018.

Former og tekstur

Fokus på former og tekstur ses overalt i boligen – her vil være bløde behagelige og store tekstiler på alle vores møbler, så de kan mærkes. Vores møbler vil have former og voluminøse størrelser, vi kan fornemme og forholde os til.

houzz

· Mere fra samme kategori ·