Læs også:

Close
studerende, evne, niveau, universitet, gymnasie, unge, undervisning, læring, viden

NEWS: Lærere på universiteter: Studerende kan ikke nok

Nyheder  | 

Lærere på universiteter: Studerende kan ikke nok · Avis udsender tjekliste til at spotte homoseksuelle · Korrupte betjente afsløret i våben- og narkosalg i Baltimore · Svensk politimand anmeldt for at kalde gruppevoldtægter “et kulturelt fænomen” · Trumps svigerdatter indlagt efter at have åbnet brev med hvidt pulver

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lærere på universiteter: Studerende kan ikke nok

Fagligheden er for ringe hos elever på universiteterne, svarer knap halvdelen af 5.000 undervisere i en rundspørge fra Politiken Research. En tredjedel fortæller, at elever møder uforberedte op, og at studerende, der burde være dumpet har bestået eksaminer.

– Flere af dem kan ikke skrive en sætning på engelsk uden 2-3 grammatiske fejl. Hvordan de overhovedet har bestået engelsk på gymnasieniveau, er mig en gåde, siger Siff Pors, der på 27. år underviser i engelsk litteratur på Københavns Universitet.

Ifølge hende går for meget undervisningstid med at lære de studerende nogle helt basale færdigheder.

– Derfor kommer man sjældent op på det niveau, som universitetsundervisning burde være på. Før i tiden var der også heftige diskussioner i timerne, og de forsvinder i stigende grad, for de studerendes bidrag til undervisningen bliver mere og mere fraværende, siger Siff Pors.

Nu vil uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) undersøge om springet mellem gymnasiet og universitetet er blevet for stort.

studerende, evne, niveau, universitet, gymnasie, unge, undervisning, læring, viden
Lærere på universiteter: Studerende kan ikke nok. (Foto: Ritzau Scanpix)

Avis udsender tjekliste til at spotte homoseksuelle

Bøsser er glade for mærkevarer, skæg og stramme t-shirts, der kan fremhæve deres mavemuskler. Lesbiske er derimod glade for at kramme hinanden og gå hånd i hånd, og så kan de godt lide at nedgøre mænd. Det står der blandt andet i en artikel i det malaysiske dagblad Sinar Harian ifølge DR.

Derudover har landets sundhedsministerie offentliggjordt en oplysningsvideo, der sætter fokus på, hvordan man kan undgå at blive homoseksuel, og hvilke konsekvenser det kunne føre med sig. Homoseksualitet er nemlig ulovligt i Malaysia og kan give op til 20 års fængsel.

Sidste år blev 18-årige T Nhaveen banket og brændt til døde af sine medstuderende, fordi han angiveligt var bøsse. Et par måneder senere blev 27-årige transperson Sameera Krishnan skudt tre gange i et målrettet angreb.

Ifølge den malaysiske aktivist Arwind Kumar, kan artiklen i Sinar Harian meget vel føre til flere dødsfald.

– Der er mange andre og mere vigtige emner i dette land, som vi bliver nødt til at tage hånd om. Hvis man virkelig ønsker at opdrage samfundet, bør man i stedet fortælle dem, hvordan man spotter en pædofil, en overgrebsmand, en morder, en kidnapper og folk, der rent faktisk er en trussel for andre. Hvordan fanden kan en homoseksuel person være en trussel for ens liv?, siger Arwind Kumar i en YouTube-video, der er blevet vist mere end 20.000 gange.

Korrupte betjente afsløret i våben- og narkosalg i Baltimore

To amerikanske politibetjente er fundet skyldige i videresalg af våben, narkohandel og at plante falske beviser på mistænkte i en af USA’s mest opsigtsvækkende korruptionssager i nyere tid. Daniel Hersl og Marcus Taylor er nu blevet dømt skyldige i at bedrive gangstervirksomhed, og risikerer livsvarigt fængsel.

Baltimore er en havneby med omkring 600.000 indbyggere, og meget høj kriminalitet, og betjentenes opgave var at beslaglægge våben fra gaden. Retssagen har imidlertidig afsløret omfattende brug af gangstervirksomhed, indbrud, falske forklaringer, narkohandel, plantede falske beviser, videresalg af våben, væbnet røveri og løgne om overarbejde blandt betjente i et slummiljø styret af kriminelle bander.

Seks politibetjente har erklæret sig skyldige i forskellige lovovertrædelser, og fire af dem har vidnet mod Daniel Hersl og Marcus Taylor i retssagen. Samtidig har flere narkohandlere fået immunitet, så de under har kunnet fortælle om deres oplevelser med den korrupte politienhed. Det skriver Ritzau.

baltimore, politi, korruption, narkohandel, våbenhandel, bevisfusk, trusler, afpresning, kriminalitet, politibetjent, usa
Korrupte betjente afsløret i våben- og narkosalg i Baltimore. (Foto: Ritzau Scanpix)

Svensk politimand anmeldt for at kalde gruppevoldtægter “et kulturelt fænomen”

En svensk efterforskningsleder, Peter Springare, skal (igen) undersøges for mulig lovovertrædelse, efter udtalelser om forbindelse mellem gruppevoldtægter og indvandring. Det er Springares egen ledelse, der har anmeldt ham. Anmeldelsen sker i forbindelse med en sag, hvor Springare har udtalt, at gruppevoldtægter er “et kulturelt fænomen”, der er eskaleret, og som kan hænge sammen med de senere års indvandring.

– Der er også etniske svenskere, som begår gruppevoldtægt, men ikke i samme størrelsesorden som udenlandsk fødte gerningsmænd, sagde Peter Springare ifølge TV4 Nyheterna.

Sidste år gjorde Peter Springare sig bemærket i den svenske udlændingedebat, da han i et Facebook-opslag beskrev ubehaget ved sine oplevelser som efterforskningsleder hos politiet i Örebro. Springares påstand var at indvandrere stod bag de fleste drab, drabsforsøg og afpresningssager i Örebro, Sveriges syvendestørste by. Det skriver Berlingske.

politi, blå blink
Svens betjent anmeldt for udtalelser om invandrere. (Foto: /ritzau/)

Trumps svigerdatter indlagt efter at have åbnet brev med hvidt pulver

Vanessa Trump, som er gift med Donald Trump Jr., fik det dårligt, efter hun havde åbnet et brev, der var stilet til hendes mand. Brevet indeholdt noget hvidt pulver og Donald Trumps svigerdatter har fortalt, at hun begyndte at hoste, og hun fik kvalme, da hun åbnede brevet. Vanessa Trump er nu indlagt på et hospital i New York.

Den første test af pulveret typer på, at det ikke er farligt. Der er ingen meldinger om, hvad pulveret var. Det skriver Ritzau.

vanessa trump, donald trump, donald trump jr, brev, hvidt pulver, ildebefindende, dårlig, hoste, indlagt, hospital
Trumps sviergdatter Vanessa Trump er indlagt efter at have åbnet et brev med hvidt pulver. (Foto: Ritzau Scanpix)

· Mere fra samme kategori ·