Læs også:

Close
anklager om sex-chikane, Unicef-chef bliver fældet af gamle anklager om sex-chikane, Justin Forsyth, news, nyheder, unicef, børnefonden, red barnet, sex, sex-chikane, chef, anklager, anklaget

NEWS: Unicef-chef bliver fældet af gamle anklager om sex-chikane

Nyheder  | 

Unicef-chef bliver fældet af gamle anklager om sex-chikane · Dit rejsekort har en udløbsdato – og det kan koste dyrt at glemme den · Kinderæg er ulovlige i USA – det er våben ikke · Fem biler i brand i København · Danskerne synes selv de er gode bilister, kørelærerne er uenige  · Endelig bevist: Alkohol forbedrer dit fremmedsprog ·  Dagens billede: Sneen kom til Jylland

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unicef-chef bliver fældet af gamle klager om sex-chikane

Børnefonden oplyser torsdag, at den globale vicedirektør for FN’s børnefond (Unicef), Justin Forsyth, træder tilbage fra sin post på grund af klager om sex-chikane hos Red Barnet i Storbritannien. Det skriver DR.

Red Barnets kontor fortæller, at Justin Forsyth sendte upassende beskeder og kom med bemærkninger om påklædningen til tre af organisationens kvindelige ansatte. Det skete i 2011 og 2015, og det endte med, at Justin Forsyth undskyldte overfor kvinderne.

Justin Forsyth udtaler, at han ikke træder tilbage på grund af de gamle klager om sex-chikane, for han mener selv, at de fejl er blevet behandlet og undskyldt.

– Jeg træder tilbage på grund af faren for at skade både Unicef og Red Barnet og den overordnede sag. Det er to organisationer jeg virkelig elsker og sætter pris på. Det kan jeg ikke lade ske, forklarer Forsyth.

Læs også: NEWS: Prisshowet The Golden Globes gik i sort mod sexchikane

Unicef-chef bliver fældet af gamle anklager om sex-chikane, Justin Forsyth, news, nyheder, unicef, børnefonden, red barnet, sex, sex-chikane, chef, anklager, anklaget
Unicef-chef bliver fældet af gamle klager om sex-chikane. (Foto: AFP PHOTO / Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix)

Dit rejsekort har en udløbsdato

Dit rejsekort har en udløbsdato, også selvom det ikke står på kortet. Ifølge Den Offentlige.dk udløber kortet automatisk efter fem år. Du får en mail om det, men det er dit eget ansvar, at bestille et nyt kort, som også vil koste dig 50 kroner. Derudover skal du også selv have fat i Rejsekortet og bede dem overføre dine penge fra det gamle rejsekort til din NemKonto. Ellers mister du pengene, der står på dit kort, de overføres nemlig ikke automatisk.

Hos Passagerpulsen, der er Forbrugerrådet Tænks afdeling for offentlig transport, har man oplevet stor frustrationen hos kunderne, når deres kort pludselig er udløbet, og de ikke har opdaget det, fordi der ikke står en udløbsdato på kortet.

– Det kommer bag på rigtig mange passagerer. Vi får en hel del henvendelser om Rejsekortet, og at det udløber, selvom det ikke fremgår ret mange steder, siger Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef hos Passagerpulsen.

Aske Wieth Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB forsvarer sig med, at der er nogle omkostninger, når man laver et nyt kort.

– Vi vil kigge på kundeambassadørens anbefalinger, og der har været nogle tekniske begrænsninger i det nuværende system. Og det er klart, vi må se på, om det kan lade sig gøre at lave en mere simpel løsning.

nyheder, dagens nyheder, dagens news, rejsekort, udløber, movia, dsb, udkløbsdato, penge, rejse, kort,
Dit rejsekort udløber, og det er dit eget ansvar at bestille et nyt. (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2017)

Kinderæg er ulovlige i USA – det er våben ikke

Efter 18 skræmmende skoleskyderier siden årsskiftet, senest på en high school i Florida, hvor 17 mennesker mistede livet, raser debatten om, hvorvidt skydevåben skal være ulovlige eller ej i USA. Det fortæller Ekstra Bladet.

Elever, der har overlevet skoleskyderiet anklages for at være skuespillere og præsident Donald Trump taler om at give undervisere våben og gøre en indsats over for psykisk sygdom. Debatten er livlig på de sociale medier, hvor en bruger, der kalder sig “Someone” på Twitter, påpeger det pudsige i, at våben er lovlige i USA, men det er kinderæg ikke. Han skriver:

– Velkommen til USA, hvor vores nar af en leder vil bevæbne lærerne. Glem ikke, at du ikke kan medbringe et kinderæg, fordi de er forbudt.

Grunden til at kinderæg er ulovlige er, at lejetøjet inde i midten, kan give risiko for kvælning.

Læs også: USA i oprør efter skoleskyderi

Fem biler i brand i København, formodet påsat

Brandvæsnet blev søndag aften kaldt ud til flere episoder med brændende biler i København og omegn. Det fortæller politiet til Ekstra Bladet.

Den første episode startede klokken 20.28, og her var der ild i tre biler.

– Vi formoder, at ilden er startet i den ene bil og har spredt sig til de to andre. Vi har en formodning om, at branden er påsat. Et vidne har set en person løbe fra stedet, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Henrik Andreasen.

Tre timer senere – klokken 23.13, skete det igen, og denne gang var der ild i to køretøjer, oplyser den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Henrik Brix. Han tror dog ikke at der lige umiddelbart er en sammenhæng mellem de to episoder.

– Rent geografisk er der ikke den store sammenhæng, men det undersøger vi nærmere. Det er heldigvis længe siden, at vi har haft denne slags episoder, så vi må se, om det ikke er et enkeltstående tilfælde, siger vagtchef Henrik Brix.

brand, påsat, døm, brandmand, fjerritslev, brand, erstatning, skyldig, ødelæggelser, ild, økonomi, trængt, job,
En 34-årig brandmand er blevet dømt for at påsætte brande. (Foto: /ritzau/)

Danskerne mener selv, de er gode bilister – kørelærerne er uenige

Næsten halvdelen af alle danskerne køre godt bil. Altså ifølge dem selv, viser en undersøgelse Megafon har lavet for TV2. Kørelærerne er imidlertid dybt uenige. Ud af 16 kørelærere mener halvdelen af dem, at det kun er 10 procent af danskerne som ville bestå en ny køreprøve.

– De færreste går op i reglerne. Det kan undre mig, at et par år efter at have fået sit kørekort, så kører man som en brækket arm, siger Niels Andersen, kørerlærer for Tip Top Trafik Sten Grønkjær.

Ifølge Megafons undersøgelse, er det særligt de unge mennesker, som overvurderer deres egne evner til at køre bil.

– Når man selv synes, man er god, så tror man, at man kan tillade sig at køre lidt hurtigere end andre. Det er problematisk. Overvurderer man sine køreevner, så er der også en risiko for, at man begynder at foretage sig andre ting end at køre bil, mens man kører bil , fortæller Jesper Sølund, der er dokumentationschef hos Sikker Trafik.

Læs også: Flere er vrede på deres medtrafikanter på de danske veje

nyheder, dagens nyheder, news, dagens news, bil, danskerne, kører, kørerlærer, dumper, dumpe, dårlige, dårlig kørsel,
Ifølge dem selv, kører danskerne godt bil. (Foto: Pexels)

Alkohol forbedrer dit sprog

Forskere fra fra University of Liverpool, Maastricht University og King’s College London, har lavet en undersøgelse, som viser, at det faktisk forbedrer dit fremmedsprog, når du har drukket. Det hænger højst sandsyndligt sammen med, at vi stopper med at bekymre os, når vi får alkohol indenbords, skriver VICE.

Testen foregik mellem 50 indfødte tyskere, som alle studerede i Maastricht, og alle prøvede at lære hollandsk.

Det startede med hver person fik en drink. Halvdelen af ​​dem fik drikkevarer med alkohol, den anden halvdel fik drikkevarer uden. Derefter blev de inviteret til at tale hollandsk. De hollandske samtaler blev lydoptagede og senere afspillet til to hollandsk indfødte, som gav hver deltager en karakter.

Her fandt forskerne ud af, at deltagerne, der drak alkohol, klarede sig bedre end dem, som ikke gjorde. En hollandsk forsker, dr. Fritz Renner, mener dog at resultaterne skal tages med forbehold.

– Det er vigtigt at påpege, at deltagere i denne undersøgelse fik en lav dosis alkohol. Højere alkoholforbrug kan måske ikke have gavnlige virkninger på udlændingenes fremmedsprog.

Læs også: Hele verden elsker rosévin – salget stiger for femte år i træk

druk, drukundersøgelse, alkohol, unge, tilgængelighed, europa, who, point, alkoholforbrug, alkoholmisbrug, misbrug
Du snakker bedre et andet sprog når du har drukket alkohol. (Foto: All Over)

Dagens billede: 

Så kom sneen til Elsted, Djurslandsmotorvejen og Aarhus. Bornholm kan få 50 centimeter sne i løbet af den kommende uge, hvor kulden bider sig fast i hele landet. Det skriver Ritzau, mandag den 26. februar 2018. (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2018)

· Mere fra samme kategori ·