Læs også:

Close
Greyzone, TV 2, serie, streaming

Hvis du var vild med Dicte, så skal du se TV 2’s nye serie, Greyzone

Underholdning  | 

Efter succeser som Anna Pihl, Dicte og Badehotellet, er TV 2 nu klar med en ny serie, som har Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen: Greyzone

Søndag den 25. februar har den nye dansk-svenske spændingsserie Greyzone premiere. Serien handler om Victoria Rahbek, der arbejder som softwareingeniør, og som sammen med sin søn, Oskar, bliver taget som gidsler af en terrorgruppe, der samtidig planlægger et terrorangreb i Skandinavien.

Greyzone, serier, streaming
Drone-ingeniør Victoria Rahbek (Birgitte Hjort Sørensen) i Greyzone. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)

Et markant fund

Da det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, standser en lastbil på vej fra Danmark på havnen i Göteborg, gør Eva Forsberg, som er efterretningsofficer, et markant fund. Hun finder et armeret luft-til-jord-missil, som er klar til brug.

To personer bliver skudt, og situationen eskalerer. En dansk-svensk anti-terror-enhed igangsættes, hvor Eva og den danske kildefører Jesper Lassen fra PET er i front.

Læs også: Streamingguide: Nye serier du skal se på HBO i 2018

Gidseltagningen

Victoria Rahbek er softwareingeniør hos det svenske firma SparrowSat, der udvikler droner.

Hun møder den tidligere studiekammerat og svenske journalist Iyad Adi Kassar under en forretningsrejse. Han vil gerne interviewe hende, men interviewet udvikler sig til noget helt andet og dramatisk, og det ender med, at Iyad tager Victoria og hendes søn som gidsler.

Greyzone, streaming, serier
Victoria Rahbek (Birgitte Hjort Sørensen) og hendes søn, Oskar (Virgil Katring-Rasmussen), i Greyzone. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)

Iyad er en del af en terrorgruppe, der planlægger et angreb et sted i Skandinavien. Men terrorgruppen har brug for Victorias hjælp og kompetencer, før de kan gennemføre et angreb. Samtidig forsøger politiet i Danmark og Sverige at forhindre et terrorangreb, og de har også brug for Victorias hjælp.

Spændingsserien har premiere på TV 2 søndag den 25. februar klokken 20.00 og er 10 afsnit lang.

Udover Birgitte Hjort Sørensen på rollelisten finder vi blandt andet også Ardalan Esmaili, Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson, Kida Khodr Ramadan, Lars Ranthe, Johan Rabaeus, Christopher Wollter, Karin Franz Körlof og Virgil Katring-Rasmussen.

Greyzone, TV 2, serie, streaming
Greyzone har premiere på TV 2 søndag den 25. februar klokken 20.00. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)

Læs også: Streamingguide: 12 suværene DR3-serier, der er alle dine licenspenge værd

· Mere fra samme kategori ·