
Så er der morgenmad – opskrift på french toast med æblekompot
Morgenmad er et vigtigt måltid. Nogen gange er man til noget sundt – andre gange bare lækkersulten. French toast hører til i den sidste kategori …
Bogen Morgenmad er fyldt med lækre opskrifter, som nok skal give dig en god start på dagen. Denne opskrift med french toast og æblekompot er en ny favorit.

Ingredienser6 æg
2 deciliter mælk
1 spiseske vaniljesukker
6 tykke skiver toastbrød
6 teske kokosfedt/olie til stegningÆblekompot
1 kilo æbler (fx Belle de Boskoop)
1/2 deciliter vand
1 vaniljestang
50 gram sukker (gerne rørsukker)
25 gramingefær
1 citron, usprøjtetKardemommesukker:
1 spiseske stødt kanel
1 spiseske stødt kardemomme
50 gram rørsukker
Opskriften er til 6 styk.
Opskrift på french toast: Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C. Pisk æg, mælk og vaniljesukker sammen.
- Prik brødskiverne med en gaffel. Læg en skive brød ad gangen i æggeblandingen, og lad brødet trække i to minutter.
- Smelt en teske kokosfedt på panden. Steg toast i to til tre minutter på hver side, til overfladen bliver gylden.
- Kom herefter toast i ovnen i 6-7 minutter.
- Skyl og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær i grove stykker. Læg æblerne i en gryde med vand.
- Flæk vaniljestangen og læg den i gryden sammen med sukker.
- Skræl ingefær. Skyl citron og skær stykker af skallen. Tilsæt citronskal og ingefær i gryden.
- Kog æblerne under låg ved svag varme, til de er møre, cirka 30-40 minutter.
- Fjern vanilje, ingefær og citronskal fra gryden. Rør æblekompotten sammen.
- Rør sukker med kanel og kardemomme.
- Anret french toast med æblekompot, drys med kardemommesukker og pynt med rød syre.
Velbekomme
Sådan ser bogen ud – den er fyldt med lækre opskrifter