Læs også:

Close
french toast med æblekompot

Så er der morgenmad – opskrift på french toast med æblekompot

Mad  | 

Morgenmad er et vigtigt måltid. Nogen gange er man til noget sundt – andre gange bare lækkersulten. French toast hører til i den sidste kategori …

Bogen Morgenmad er fyldt med lækre opskrifter, som nok skal give dig en god start på dagen. Denne opskrift med french toast og æblekompot er en ny favorit.

french toast med æblekompot opskrift morgenmad
Smukt og virkelig lækkert! (Foto: Fra bogen Morgenmad)
Ingredienser

6 æg
2 deciliter mælk
1 spiseske vaniljesukker
6 tykke skiver toastbrød
6 teske kokosfedt/olie til stegning

Æblekompot

1 kilo æbler (fx Belle de Boskoop)
1/2 deciliter vand
1 vaniljestang
50 gram sukker (gerne rørsukker)
25 gramingefær
1 citron, usprøjtet

Kardemommesukker:

1 spiseske stødt kanel
1 spiseske stødt kardemomme
50 gram rørsukker

Opskriften er til 6 styk.

 

Opskrift på french toast: Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C. Pisk æg, mælk og vaniljesukker sammen.
  • Prik brødskiverne med en gaffel. Læg en skive brød ad gangen i æggeblandingen, og lad brødet trække i to minutter.
  • Smelt en teske kokosfedt på panden. Steg toast i to til tre minutter på hver side, til overfladen bliver gylden.
  • Kom herefter toast i ovnen i 6-7 minutter.
  • Skyl og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær i grove stykker. Læg æblerne i en gryde med vand.
  • Flæk vaniljestangen og læg den i gryden sammen med sukker.
  • Skræl ingefær. Skyl citron og skær stykker af skallen. Tilsæt citronskal og ingefær i gryden.
  • Kog æblerne under låg ved svag varme, til de er møre, cirka 30-40 minutter.
  • Fjern vanilje, ingefær og citronskal fra gryden. Rør æblekompotten sammen.
  • Rør sukker med kanel og kardemomme.
  • Anret french toast med æblekompot, drys med kardemommesukker og pynt med rød syre.

 

Velbekomme

 

Sådan ser bogen ud – den er fyldt med lækre opskrifter

morgenmad bog opskrift french toast

 

Læs også: Opskrift på lækre og svampede Nutella-cupcakes

· Mere fra samme kategori ·