Læs også:

Close
magtmisbrug, michael gatten, anna mee allerslev, radikale, politik beskæftigelses- og integrationsminister, bryllup, rådhuset, leje af lokaler, penge, økonomi, anklager, støtte, kommunalvalg, kommunalpolitik, stemmeseddel, valg, privat lejlighed, hovedentreprise, øens murerfirma

NEWS: Københavns Kommune vil have Anna Mee Allerslev undersøgt igen

Nyheder  | 

Københavns Kommune vil have Anna Mee Allerslev undersøgt igen · En frygtelig skuespillerinde vinder en Robert · Forskere finder ældgammel maya-by i Guatemalas jungle · Amerikansk rejsemagasin nominerer Bornholm til verdens bedste ø · Amazon vil overvåge medarbejdere via armbånd: Siger, det er for at hjælpe · Eagles vinder deres første Super Bowl · Dagens video: Babylykke i kendisland

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Københavns Kommune vil have Anna Mee Allerslev undersøgt igen

I sidste uge kom det frem, at virksomheden Øens Murerfirma, der renoverer bygninger for Københavns Kommune, også har istandsat hele politikeren Anna Mee Allerslev lejlighed. Den tidligere borgmester har også lånt murervirksomhedens kantinelokaler til en fest.

Tidligere har Allerslev sagt, at Øens Murerfirma kun renoverede hendes badeværelse, men bilag viser, at firmaet har renoveret hele lejligheden, og at den øverste direktør, Jan Elving, har været med til at planlægge renoveringen, der kostede omkring 1,7 millioner kroner.

Nu har Københavns Kommune bedt advokatfirmaet Horten om at lave ny undersøgelse af eks-borgmesterens hjem. Det skriver BT.

Læs mere: Ny afsløring: Allerslev – fik kommunens murefirma til at fikse sin lejlighed

Læs også: Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker

magtmisbrug, michael gatten, anna mee allerslev, radikale, politik beskæftigelses- og integrationsminister, bryllup, rådhuset, leje af lokaler, penge, økonomi, anklager, støtte, kommunalvalg, kommunalpolitik, stemmeseddel, valg, privat lejlighed, hovedentreprise, øens murerfirma
NEWS: Københavns Kommune vil have Anna Mee Allerslev undersøgt igen. (Foto: Ritzau Scanpix)

En frygtelig skuespillerinde vinder en Robert

Amanda Collin vandt en Robert-pris for årets kvindelige hovedrolle i filmen “En frygtelig kvinde”. Det er allerførste gang, Amanda Collin har spillet en hovedrolle.

– Det er overraskende vildt. Jeg havde virkelig helt ægte fra bunden af mit hjerte ikke regnet med at få den, så det er meget overvældende, siger skuespillerinden til Ritzau.

Se også: “En frygtelig kvinde” er nomineret til en Bodil-pris

Forskere finder ældgammel maya-by i Guatemalas jungle

En gruppe forskere har ved hjælp af højteknologisk skanningsudstyr fundet tusindvis af hidtil uopdagede huse, bygninger, forsvarsanlæg og pyramider, der tilhørte mayaerne i Guatemalas jungle. De nye fund tyder på, at der boede millioner flere mennesker i området, end man hidtil har anslået.

Højtudviklede forsvarsanlæg, grøfter og vandingssystemer tyder på, at mayaerne havde organiseret arbejdskraften meget systematisk.

– Deres landbrug var meget mere intensivt og derfor mere bæredygtigt, end vi troede, og de kultiverede hver centimeter af jorden, siger Francisco Estrada-Belli, der er forskerassistent ved Tulane University.

I forbindelse med de nye opdagelser er der kortlagt omkring 60.000 forskellige bygninger, blandt andet fire ceremonielle bygninger med torve og pyramider. Det skriver Ritzau.

Amerikansk rejsemagasin nominerer Bornholm til verdens bedste ø

Det amerikanske internationale rejsemagasin Travel+Leisure har nomineret Solskinsøen til prisen som “Verdens bedste ø” i deres årlige “World’s Best Awards”. Vinderne af prisen afgøres af rejsemagasinets flere millioner læsere, og på Bornholm kan man ikke få armene ned.

– Det cementerer, at Bornholm er noget helt særligt, og først og fremmest synes jeg, det er en cadeau til et meget dygtigt turisterhverv, som ikke bare står stille, men som bliver ved med at udvikle sig på øen, siger Pernille Kofod Lydolph, der er direktør i turismeorganisationen Destination Bornholm, til TV 2.

Bornholm dyster blandt andre mod middelhavsøen Korsika og Guadeloupe i Caribien, mens den svenske ø Gotland og tyske Sylt også er med i kampen. Om Bornholm bliver kåret som verdens bedste ø offentliggøres til august.

Amazon vil overvåge medarbejdere via armbånd: Siger, det er for at hjælpe

Vores smartphones gør det rigtig nemt at overvåge hver eneste lille bevægelse vi gør, og nu tager den amerikanske internetgigant Amazon skridtet videre med patenterede armbånd. Ifølge Science Alert arbejder Amazon lige nu på at udvikle armbånd, der kan måle, hvad Amazons medarbejdere gør med deres hænder.

Amazon, der står for halvdelen af alle køb foretaget på nettet i USA, siger selv, at armbåndet skal hjælpe medarbejderne, så de eksempelvis kan vibrere, hvis medarbejderen er ved at pakke en forkert vare i en levering, og armbåndene skal også kunne hjælpe medarbejdere med nemmere at finde varer, de skal pakke ned.

Systemet kan dog også bruges til at tjekke, hvor længe en medarbejder eksempelvis er på toilettet, men det Amazon ikke noget om i de dokumenter, virksomheden har skrevet, for at søge patent.

Eagles vinder deres første Super Bowl

Philadelphia Eagles var undertippede, men vandt deres første Super Bowl med en sejr på 41-33 over New England Patriots. To gange før er Eagles nået til finalen, men tabte begge gange, senest i 2005 til netop Patriots. Det skriver Ritzau.

eagles, super bowl, the new england patriots, amerikansk fodbold, football, sport,
Eagles vinder deres første Super Bowl. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dagens video: Babylykke i kendisland

Efter måneders spekulation fik mange fans bekræftet det, de længe har vidst – nemlig at den yngste søster i Kardashian-klanen er gravid. Den unge mor har fået en datter sammen med kæresten, rapper Travis Scott.

Kylie Jenner breakede nyheden til sine fans blandt andet via Instagram, hvor hun fortalte, at hun havde holdt graviditeten så hemmelig hun kunne, for ikke at stresse sin baby unødvendigt. Se videoen, der er blevet udgivet i forbindelse med den kendte families babylykke.

· Mere fra samme kategori ·