Læs også:

Close
sibirien, kulde, vinter, sne, is, fygning, snefygning, frost, minusgrader, danmark, februar, chillfaktor, vind, sne, slud, glat, siglat, is, vejret,

NEWS: Den isnende kulde har ramt Danmark – se billederne

Nyheder  | 

Den isnende kulde har ramt Danmark – se billederne · Trumps svigersøn og rådgiver mister sikkerhedsgodkendelse · De regionale forhandlinger om overenskomst er brudt sammen · Joachim B. Olsen får vekslet bronze-medalje til sølv · Topadvokater kvast af kunstig intelligens: Færre fejl og 200 gange hurtigere · Dagens video: Nuttet edderkop charmerer internettet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Den isnende kulde har ramt Danmark

Onsdag morgen er vinterens hidtil koldeste. Det skriver TV2. Natten til onsdag nåede temperaturer ned til under 10 graders frost, og samtidig blæser det kraftigt og chillfaktoren – altså, hvordan kulden føles – er på -22 grader.

Nogle steder står vi endda op til sne, snefygning og snestormslignende tilstande, især på Bornholm, Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn er snebyger fra Østersøen strømmet ind over landet.

Det kolde vejr fortsætter og temperaturerne holder sig i dag mellem tre og syv minusgrader, som det højeste, men kombineret med blæsten vil det føles som omkring -15 grader.

Har du hund skal du være opmærksom på, hvorvidt racen er god til kulde eller ej. Er det en sibirisk race, vil de nok nyde kulden, da kulden kommer fra Sibirien. Er det en mindre race skal du overveje at dele din gåture op i flere små, så de kun tilbringer korte perioder ude i kulden. Læs mere her.

Kulden kan også påvirke dine elektroniske gadgets, så hvis din smartphone lever usædvanlig kort på en opladning i disse kolde tider, så skyldes det simpelthen, at lithium-batteriet, som de fleste smartphones har, ikke fungerer særlig godt med kulde.

sibirien, kulde, vinter, sne, is, fygning, snefygning, frost, minusgrader, danmark, februar, chillfaktor, vind, sne, slud, glat, siglat, is, vejret,
Sne og snefygning præger morgentrafikken i Aalborg, tirsdag den 27. februar 2018. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

 

sibirien, kulde, vinter, sne, is, fygning, snefygning, frost, minusgrader, danmark, februar, chillfaktor, vind, sne, slud, glat, siglat, is, vejret,
Frostvejr ved Storebælt, tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

 

sibirien, kulde, vinter, sne, is, fygning, snefygning, frost, minusgrader, danmark, februar, chillfaktor, vind, sne, slud, glat, siglat, is, vejret,
Sne og vintervejr på Bornholm. Tirsdag den 27. februar 2018. (Foto: Pelle Rink/Scanpix)

Trumps svigersøn og rådgiver mister sikkerhedsgodkendelse

Trumps svigersøn, Jared Kushner, har ikke længere adgang til præsident Donald Trumps daglige briefing, oplyser embedsmænd ifølge Ritzau.

De daglige briefinger er generelt stedet, hvor nogle af USA’s regerings dybeste hemmeligheder diskuteres. Årsagen til, at Ivanka Trumps mand ikke længere må agere som præsident Donald Trumps højtstående rådgiver, er, at han har mistet sin sikkerhedsgodkendelse på højeste niveau.

Den sikkerhedsgodkendelse han har haft har kun været midlertidig, og er altså nu blevet nedjusteret. Selv siger Kushners advokat, at der ikke er noget spektakulært over nedjusteringen.

Det mener advokaten også selvom Jared Kushner er blevet interessant for den særlige anklager Robert Mueller. Mueller, undersøger blandt andet Trump-administrationens tilknytning til Rusland, og hvorvidt der blev fusket med det amerikanske valg.

I den undersøgelse er Kushner blevet sat i forbindelse med en række nye internationale aktører. Kushner skal således blandt andet have holdt et hemmeligt møde med kinesere i tiden mellem Trumps valgsejr og indsættelse.

ivanka, ivanka trump, jared kushner, politik, usa, donald trump, rådgiver, udenrig, rusland, mistænkt, kommunikation, russisk forbindelse
Ivanka Trumps mand Jared Kushner har, ifølge flere medier, forsøgt at skabe en hemmelig kommunikationskanal med russerne. (Foto: Polfoto)

De regionale forhandlinger om overenskomst er brudt sammen

Overenskomstforhandlingerne på det regionale område er brudt sammen, oplyser chefforhandler for de ansatte. Med forhandlingssammenbrud i de statslige, kommune og regionale forhandlinger er OK18 gået i stå. På alle tre områder er det forhandlinger om lønrammen, der er årsag til bremsen i forhandlingerne.

– Den økonomiske krise er nu ovre. Og det skal selvfølgelig også komme de offentligt ansatte til gode. Vi kræver ingen lønfest, men vi mener tiden er inde til at sikre et fremskridt i reallønnen for alle danske lønmodtagere, oplyser chefforhandler Grethe Christensen, der også er formand for Dansk Sygeplejeråd, til DR Nyheder.

Den betalte spisepause er også en knast i regionernes forhandlinger, ligesom den har været det i både de statslige og de kommunale forhandlinger. Hos Danske Regioner er budskabet, at man er “ærgerlig”.

– Jeg er ærgerlig over, at de faglige organisationer ikke vil forhandle videre med os. Ansatte i regionerne skal have en fair og ordentlig løn for det arbejde, de udfører. Derfor har vi i vores forhandlinger taget udgangspunkt i en lønstigning, som ikke alene sikrer reallønnen men også en reallønsfremgang. Desværre er de faglige organisationers lønkrav så meget højere end vores udgangspunkt, at det slet ikke spiller sammen med resten af det danske arbejdsmarked, siger regionernes chefforhandler Anders Kühnau, der også er formand i regionsrådet.

Regionerne har 137.000 ansatte, og ifølge regionerne selv arbejder ni ud af 10 på landets hospitaler. Ialt forhandles der om 750.000 offentlige medarbejderes løn i staten, regioner og kommunerne. Derfor vil en eventuel storkonflikt komme til ramme mange danskere.

– Vi vil meget gerne undgå, at vi kommer dertil. Og derfor vil regionerne naturligvis også fortsætte forhandlinger med de faglige organisationer, når vi formentlig skal drøfte mulighederne med Forligsmanden i den kommende tid, siger, lyder det Anders Kühnau.

Læs mere her: OK18: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Anders Bondo Christensen og KL ved borgmester Michael Ziegler mødes og udveksler krav. Forhandlingerne er senere brudt sammen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)

Joachim B. Olsen får vekslet bronze-medalje til sølv

I dag gør Joachim B. Olsen sig bemærket på som politiker for Liberal Alliance, men inden han indtog Christiansborg var Olsen elitesportsudøver som kuglestøder.

I 2006 vandt  Joachim B. Olsen VM-bronze, men nu bliver tredjepladsen vekslet til en andenplads og en sølvmedalje. Det sker, fordi den oprindelige sølvmedaljevinder, hviderusseren Andrej Mikhnevich, får sine resultater slettet på grund af doping.

Det oplyser Det Internationale Atletikforbund, IAAF ifølge Ritzau.

doping, andrei miknevich, reese hoffa, kuglestøder, verdensmesterskabet, atlet, eliteidræt, joachim b olsen, vm, medalje, bronze, sølv, doping,
USA vandt kuglestødet i 2006 med Reese Hoffa (forrest). Ude til venstre ses hviderusseren Andrei Mikhnevich, der dengang vandt sølv, og Joachim B. Olsen (til højre) vandt bronze. Bronzen er nu vekslet til sølv efter dopingsag mod Mikhnevich. (Foto: Ritzau/Scanpix)

 

Topadvokater kvast af kunstig intelligens: Færre fejl og 200 gange hurtigere

Hvis du troede, at job, der kræver høj uddannelse var fritaget fra fremtiden robotter og computerteknologi, så skal du læse med her. Et nyt studie viser nemlig, at en computer nu både er hurtigere og bedre til at læse fortrolighedskontrakter, end selv de mest rutinerede jurister. Det skriver Mashable og DR.

I studiet blev 20 erfarne advokater sat i konkurrence med en kunstig intelligens, hvor de skulle gennemlæse fem fortrolighedsaftaler, der er helt er en helt almindelig kontrakttype, der ofte bruges i forhandlinger mellem to virksomheder eller individer til at sikre, at én part ikke bruger eller videregiver fortrolige oplysninger om den anden.

Konkurrenterne skulle identificere 30 forskellige problemer spredt ud over 11 A4-sider og der blev givet point for, hvor præcist de identificerede de forskellige problemstillinger. Computeren identificerede 94 procent af udfordringerne, mens de 20 advokaters gennemsnit var 85 procent. Derudover klarede computeren klarede 5 kontrakter på 26 sekunder, hvor advokaterne i gennemsnit brugte 92 minutter.

Erika Buell, professor på Duke University School of Law, ser computerne som en hjælp til advokaterne i det daglige arbejde.

– At få den kunstige intelligens til først at kigge en kontrakt igennem, svarer i høj grad til at få en juridisk assistent til først at identificere potentielle problemer. Det vil frigøre værdifuld tid for jurister til at fokusere på at rådgive klienter og andre former af værdifuldt arbejde, siger hun til Mashable.

I Danmark er de første advokatfunktioner allerede ved at bliver erstattet af computere og teknologi. Læs mere her: Unge mennesker skriver da ikke testamente? Men det burde de

teknologi, robotter, arbejde, jobs, karriere, arbejdsmarked, advokat, kontrakt, undersøgelse, forhandlinger, tjek, tid, penge, effektivitet
Topadvokater kvast af kunstig intelligens: Færre fejl og 200 gange hurtigere. (Foto: Pexels)

Dagens video: Nuttet edderkop charmerer internettet

Hvis du er bange for edderkopper, så skal du måske tage og give Lucas en chance. Lucas er en animeret edderkop, med kæmpestore øjne, små buttede ben og en kær stemme.

Det er animatoren Joshua Slice, der blandt andet har arbejdet på Pixar-filmene Big Hero 6 og Zootopia, der har skabt Lucas. Flere millioner har allerede set de tre små videoer med den nuttede spindler, og flere beder nu om en hel film med den flerbenede fyr.

Der er allerede lavet fansider af den lille fluffede fætter, og i skrivende stund har den ene mere end 46.000 fans på Instagram.

https://www.youtube.com/watch?v=VrS6akzR3sk

· Mere fra samme kategori ·