Læs også:

Close
impression pr terese ask christina binau bonnor

Interview: Christina og Terese er businesspartnere og bedste veninder

Mit liv  | 

Christina Bonnor og Terese Ask har været uadskillelige hele deres liv. De er vokset op sammen, har blogget sammen og i dag står de bag det succesfulde PR-bureau Impression PR, som de selv har grundlagt og skrubbet gulv for at få til at lykkes

– Vi kan ikke huske, da vi mødte hinanden, for vi mødte hinanden, da jeg blev født, og Christina var fem måneder gammel.

Sådan begynder Terese Ask historien om PR-bureauet Impression PR, som hun og bedsteveninden Christina Bonnor har grundlagt, banket op og kæmpet for frem til det, der i dag er et af de allerstørste PR-bureauer for skønhed i Danmark.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Terese Ask og Christina Bonnor har været bedste veninder, siden de var helt små. (Foto: Privat)

Impression PR har store kunder som Maria Nila, Carmex og SugarBearHair, men det har været en lang vej for at nå dertil. En vej, som Terese Ask og Christina Bonnor har fulgtes ad på, siden de var ganske, ganske unge.

– Vi kan ikke huske et liv uden hinanden. Vores mødre mødtes gennem en fælles veninde, og så klikkede de vildt godt og blev hurtigt rigtigt tætte. De boede også i det samme område, fortæller Terese, og historien om mødrene venskab er nærmest identisk med historien om Christina og Terese.

De har et venindeforhold, de også betegner som et søskendeforhold – og som senere også har udviklet sig til et businessforhold i dag, hvor de er forretningspartnere.

Slyngveninder, bloggere og iværksættere

Christina og Terese gik i forskellige klasser og på forskellige skoler gennem deres opvækst, men de forblev slyngveninder. Det var dog først, da de flyttede hjemmefra, at de begyndte at arbejde sammen.

– Vi elskede at gå i byen og udforskede København, som vi lige var flyttet til, men der manglede en yngre pendant til AOK, så vi lavede en blog sammen, The Impressionista, hvor vi skrev om, hvad der foregik i byen. Der fandt vi hurtigt ud af, at vi også elskede at arbejde sammen, siger Terese Ask.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Terese Ask og Christina Bonnor til Impression PR’s åbningsfest. (Foto: Privat)

Egentlig var projektet bare for hyggens skyld, men det gled så nemt, og de to kvinders ambitioner stak så meget i samme retning, at de tog samarbejdet videre. Når de var til events, som de blev inviteret til som bloggere, gik de mere op i alt det bagvedliggende: Forberedelserne til begivenhederne, måden, de blev afholdt på og hele PR-cirkusset omkring det.

Enige om, at de selv ville gøre tingene helt anderledes, besluttede de at bevise det.

– Vi er meget selvstændige, og det er vores mødre også, så det har altid ligget i kortene, at vi skulle have vores eget en dag. For fire år siden fandt vi så frem til, at det var PR-vejen, vi ville gå, og at vi ville lave vores eget bureau.

Egentlig var planen, at Terese Ask og Christina Bonnor først ville åbne Impression PR i 2016, så de kunne nå at få noget mere erfaring, men da tanken først var opstået, var den ikke til at bremse igen.

– Det er ikke, fordi jeg ikke vil praise uddannelse, men i den her branche er det helt klart vigtigt at skabe sig et netværk.
Christina

– Det var, som om det ikke gav mening at vente længere. Vi var bare sådan: “Vi kan gøre det så sindssygt godt”, og tiden var lige pludselig bare rigtig til det, fortæller Christina Bonnor, der droppede sit studie, mens Terese Ask sagde sit job op.

De to iværksættere måtte også låne penge til den nye virksomhed, men de er enige om, at alle de chancer, de har taget, har betalt sig.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Terese Ask og Christina Bonnor til Impression PR’s 1 års fødselsdag. (Foto: Privat)

– Jeg kommer fra en familie, som er ret cool, men hvor man selvfølgelig skal have en uddannelse. Jeg blev ret påvirket af idéen om, at man skal have en længere videregående uddannelse. Så jeg begyndte på CBS og var overhovedet ikke glad for det, fortæller Christina Bonnor og fortsætter:

– Så var det lidt held i uheld, at vi kom til at snakke om at lave vores eget firma, og jeg var mere end klar til at smide det studie væk for at følge den drøm, vi havde.

– Jeg følte mig udenfor på CBS, for jeg gik ikke så meget op i 12-taller. Jeg gik mere op i at bruge tiden på at få arbejdserfaring ved siden af og skabe et netværk. Der var tidspunkter, hvor jeg skippede forelæsninger for at gå til events. Jeg har ikke vist et eksamensbevis nogen steder siden.
Terese

Derfor er Christina aldrig blevet færdig med sin uddannelse i interkulturel markedskommunikation. Til gengæld har hun og Terese nu et PR-bureau, der især er anerkendt for sit tag i bloggere, influencers og skønhedsmedier. Et bureau, hun lige har holdt tre års fødselsdag for i stedet for at stå med et bachelorbevis i hånden.

Det er ikke bare lige at gøre det

Terese og Christina brugte et halvt år på at inddrage hele deres netværk for at finde ud af, hvordan de skulle lave Impression PR.

Både for at finde ud af, om idéen var god, og for at lave en ordentlig forretningsplan, der kunne holde, var realistisk og kunne forudse, at de kunne tjene nok til at give sig selv løn, inden der var gået to år.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Terese Ask og Christina Bonnor fejrede virksomhedens tre års fødselsdag med Gatsby-tema. (Foto: Privat)

De to iværksættere brugte alle deres vågne timer på at arbejde, holde møder, lægge planer og kigge på økonomi.

– Mange spørger, om det ikke har været megahårdt, og det har det. Det er ikke bare lige at gøre det. Vi elsker det jo, og det har været rigtig sjovt, men det er hårdt med den usikkerhed, der er, fortæller Terese.

– Vi vil være det bedste til det, vi laver, og det driver os rigtig meget. Ligesom at vi har en frihed, hvor vi ikke skal spørge en chef om lov.
Terese

Ved siden af opstartsvirksomheden havde hun et job som ekspedient ude i lufthavnen, hvor hun tjente 110 kroner i timen og arbejdede til klokken 22 for at kunne få sit liv til at løbe rundt økonomisk.

– Der var dage, hvor Christina og jeg havde haft et møde med en udenlandsk kunde, hvor vi har siddet på en fin restaurant, og hvor jeg bagefter har skyndt mig ud i lufthavnen for at stå i butikken – og har dukket mig af skræk for at de skulle se mig, når de skulle med flyet hjem, griner Terese.

Det er den slags historier fra firmaets begyndelse, som er sjove at se tilbage på nu. Efter to og et halvt år kunne Impression PR endelig udbetale en almindelig løn til de to ejere, og i dag klarer firmaet sig så godt, at bureauet netop har opgraderet til et større showroom og har udvidet teamet med flere ansatte.

– Det er de historier, der virkelig får os til at sætte pris på det. Hvis nu vi kom fra rige familier og bare havde fået stukket en halv million i hånden til at lave en virksomhed, så tror jeg aldrig, vi havde nydt det på samme måde, siger Terese.

Christina og Terese lånte nemlig kun den sum penge, de skulle bruge for at få firmaet til at køre rundt. Resten har været hårdt arbejde, og de to har da også selv ligget på knæ og vasket gulv, fordi de ikke havde råd til at hyre rengøringshjælp i begyndelsen.

– Vores gamle showroom lå oppe under taget i en høj bygning, og vi skulle helt ned i stuen og hente spandene og så slæbe dem op ad trapperne for at vaske gulvet om vinteren, når folk havde haft våde og beskidte sko på, fortæller Terese, og Christina supplerer:

– Men vi lå altid og grinede, når vi skrubbede det gulv. Vi grinede og talte om, at det her ville vi komme til at huske tilbage på – og det gør vi.

– Hver måned, når jeg betaler vores regninger, så er rengøringen nok den, jeg nyder allermest at betale. Ikke mere gulvskrubberi til os – i hvert fald ikke så længe det går godt, griner Terese.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Til daglig har de to iværksættere fordelt opgaverne imellem sig, så hver deres kompetencer udnyttes bedst muligt. (Foto: Privat)

Det er ikke et projekt. Det er en virksomhed

Det første års tid blev kvinderne bag Impression PR stadig inviteret til events af andre PR-bureauer, der inviterede diverse bloggere.

– De så Impression PR som et hyggeligt, lille projekt. Det var der mange andre, der også kaldte det: “Hvordan går det med jeres lille projekt?” Det er ikke et projekt. Det er en virksomhed, siger Terese og understreger, at tvivlerne bare gjorde hende og Christina endnu mere stædige.

– Der er ikke noget, hvor jeg føler, vi har taget nogle chancer, vi ikke burde have taget.
Christina

Et års tid efter fødslen af Impression PR stoppede invitationerne dog med at komme, og det “lille projekt” havde vokset sig stort nok til at blive taget seriøst.

– Da vidste jeg, at Impression PR var en succes: Da vi ikke længere blev inviteret til events med bloggen. We made it, siger Christina, mens hun griner.

Et år efter, da Impression PR rykkede ind i større lokaler, var de dog sikre på, at deres bureau ville overleve – fordi andre nu troede på det. Kort efter blev de kontaktet af en del store brands, som BeautyBlender og The Body Shop, der nu turde komme i stald hos dem.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Impression PR har snart eksisteret i fire år, og Christina Bonnor og Terese Ask har netop fået taget nye portrætbilleder til Impression PR. (Foto: Flemming Leitorp)

Læs også: Eksklusivt interview med supermodellen Joan Smalls

Bedste veninder og forretningspartnere – er det nu en god idé?

Det spørgsmål, de to iværksættere modtager allermest, handler om det farlige i at være bedste veninder og have et firma sammen.

– Der er ingen af os, der vil sige til andre: “Just do it, det er det fedeste i verden”. For os er det det fedeste i verden, men jeg vil virkelig anbefale alle, hvad enten det er et kæreste- eller venindepar, at tænke grundigt over det. Christina og jeg har så unikt et forhold, hvor der er en perfekt balance. Vi er mere end bare veninder, vi er søstre – men vi er ikke så meget søstre, at vi snerrer af hinanden, siger Terese Ask.

– Vi kender hinandens styrker og svagheder bedre, end vores egne.
Terese

Efter et livslangt venskab, der kører på 29. år, kender Christina og Terese hinanden på alle punkter, og de ved, hvordan de skal tale til hinanden, og hvad der sårer den anden. Noget, som de ikke nødvendigvis ville vide, hvis de kun havde været veninder i 10 år.

– Jeg kan godt være ret hård i mit sprog nogle gange, og så kan jeg få sagt noget til ‘Stina, som kommer for hårdt ud – men vi kender hinanden, så hun ved, at jeg nok bare har PMS eller et eller andet. Omvendt ved jeg, at ‘Stina kun bliver sur, hvis hun er sulten, og så kan jeg bare give hende noget mad, griner Terese Ask og fortsætter:

– Vi kender hinanden ind og ud, så der er ikke noget, den anden siger, som vi sætter os ned og tuder over.

Samtidig kender de to iværksættere også hinandens styrker og svagheder fagligt, så de er gode til at fordele opgaverne. Christina er for eksempel meget visuel, kreativ og grafisk stærk, mens Terese er den sproglige force. Derudover er kunderne også fordelt mellem de to, og Christina fremhæver flere gange, at de stoler blindt på hinanden.

Læs også: Stort interview med Danny Kool: Fra sangstjerne til burgerkonge

– Hvis det mod forventning ikke går med Impression PR, så er vores venskab vigtigere end vores firma. Sådan har vi hele tiden haft det, og sådan har vi det også stadig. Vores forhold er vigtigere end nogen konflikt, siger Christina.

Det er også venskabet, der er det allerfedeste ved at have en virksomhed sammen. Alle de hårde tider har Terese og Christina delt, men også de store øjeblikke har de været to om at kunne fejre: Første gang, de havde kunder nok til at kunne udbetale løn til sig selv, da de rykkede i et større showroom og andre milepæle har de kunnet fejre med deres bedste veninde.

– Det ville være ærgerligt at sidde med det alene. Vi kan jo alle fejre vores veninder, men vi forstår det bare på en anden måde, når vi selv er en del af det. Og så er det fedt, at når man nogle gange skal til møder med kunder i udlandet, så skal man ikke af sted med en kedelig kollega, men med sin bedste veninde. Du er aldrig stuck med en eller anden røvsyg kollega fra bogholderiet, siger Terese, og Christina tager over:

– Julefrokosterne er sjove, sommerfesterne er sjove … Og det der med at kunne gå ud fra et vigtigt møde og highfive hinanden. Det er totalt fedt!

Med alt det sjove kommer også det seriøse, men det har ingen af veninderne haft et problem med. Fra begyndelsen har de fået en advokat til at udarbejde et dokument, som de begge har skrevet under på, så ingen har mulighed for at røvrende den anden.

– Det er et meget commited relationship. Det er det mest seriøse forhold, jeg har haft, griner Terese.

impression pr terese ask christina binau bonnor
Impression PR arrangerer blandt andet events for influencers og bloggere. Her i Skodsborg. (Foto: Privat)

“Bliver I aldrig trætte af at være sammen?”

Der er naturligvis også mindre gode ting ved at være bedste veninder med sin samarbejdspartner. For eksempel påtager Terese sig hurtigt en beskytterrolle over for Christina.

– Det værste er, når der er nogen, der behandler Christina dårligt. Nogle gange kan der opstå nogle situationer, hvor Christina for eksempel modtager en totalt unfair email (“ja, der er du altså god”, indskyder Christina), hvor det virkelig hidser mig op. Det gør mig virkelig ked af det, hvis der er nogen, der gør hende ked af det. Det gør ondt i hjertet – og helt sikkert meget mere, end hvis det var en “almindelig” kollega.

Christina og Terese har hver deres malteser, som selvfølgelig også er BFFs.

Når de to veninder er ude at spise, går den første time altid med lige at tale arbejde. Derefter tager de sig sammen og husker på også at tale om noget andet, så de fokuserer på også at være veninder og ikke kun businesspartnere. Deres søskende spørger tit, hvordan de kan holde ud at være så meget sammen.

Christina er netop flyttet til Frederiksberg, men før boede hun og Terese klods op af hinanden på Østerbro. Hver dag fulgtes de til arbejde, arbejdede sammen hele dagen, fulgtes hjem, gik tur med hundene sammen og besluttede derefter også at spise sammen og hænge ud resten af aftenen.

– Kærester skal forstå, at det er en package deal med os, siger Christina.

– Det er det virkelig, men jeg synes, det er en nice package deal: Tænk at få os to, griner Terese.

 

Følg med i Christina og Tereses hverdag på Instagram.

 

Læs også: Interview med Ida Marie Nielsen: Det har jeg lært af Vikings

Læs også: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

· Mere fra samme kategori ·