Læs også:

Close
strand, bikini, solbriller, bølger, hav, strand. Hoppebilleder er efterhånden en klassiker, når du skal vise, at du altså befinder dig uden for Danmarks grænser. (Foto: Pexels)

Selfies, mad- eller strandbilleder? Her er de feriebilleder, du deler allerflest af

Rejser  | 

En ny undersøgelse afslører, om de feriebilleder, du deler flest af, forestiller strand, mad, natur … eller dig selv

Feriebilleder fra familie og venners gode oplevelser indtager snart de sociale medier i hobetal. I år bliver det nok især billeder af vandfald, strande, Buddha-statuer og andre kendte seværdigheder fra Thailand, som tager imod tusindvis af danske turister denne vinter.

Det viser en ny undersøgelse fra teleselskabet 3, som har undersøgt, hvilke slags feriebilleder danskerne helst deler på de sociale medier.

Naturbilleder rangerer højt på listen over delte feriebilleder. (Foto: Pexels)
Naturbilleder rangerer højt på listen over delte feriebilleder. (Foto: Pexels)

Selv om dagene begynder at blive længere, er Danmark stadig mørk og kold, og det får mange familier til at drage mod varmere himmelstrøg. 16 procent af de rejselystne danskere tager i år til Thailand, som indtager andenpladsen over danskernes mest foretrukne feriedestinationer med sol og varme denne vinter.

Det skyldes ikke mindst landets skønne natur, smukke strande, høje temperaturer og populære turistattraktio- ner. De selvsamme karakteristika er faktisk også det, som danskerne helst tager billeder af, når ferieminderne skal deles på sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat.

Det fremgår af en liste over de fem mest populære typer af feriebilleder, som teleselskabet har fundet frem til gennem en ny undersøgelse via Epinion.

selfie, mobiltelefon, smartphone, iphone, billeder, fotografi, tager billede, rejse, ferie, bjerge, selfie, backpacker, bjerge, shorts. Hoppebilleder er efterhånden en klassiker, når du skal vise, at du altså befinder dig uden for Danmarks grænser. (Foto: Pexels)
Er motivet hende selv eller naturen omkring hende? Det kan gå begge veje. (Foto: Pexels)

Naturen slår selfies

Overraskende nok er det ikke selfies, der ligger øverst på listen over, hvilke feriebilleder danskerne deler mest. I stedet vil vi især se billeder af natur (20 procent) og turistattraktioner (18 procent), når vi scroller igennem de sociale medier. Disse billeder slår de populære selfies, som det faktisk kun er få danskere (11 procent), der påtænker at dele, når turen går til udlandet. Se top 5-listen nedenfor.

Mængden af thailandske feriebilleder i danskernes feed forventes at stige i år. Tidligere har det været en dyr fornøjelse at sende Snapchats og dele Facebook- og Instagram-billeder via roaming fra Thailand. Det har 3 dog ændret, og med danskernes store rejselyst og mobilvaner forventer 3 et boom i datatrafikken.

– Dagene, hvor telefonen var slukket på ferien eller fik lov til at blive hjemme på hotelværelset, er for længst forbi. Vi oplever tværtimod, at det er et afgørende parameter for valg af feriedestination, at man ikke behøver bekymre sig om en telefonregning, som løber løbsk, når man bruger data på sin rejse, siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

strand, bikini, solbriller, bølger, hav, strand. Hoppebilleder er efterhånden en klassiker, når du skal vise, at du altså befinder dig uden for Danmarks grænser. (Foto: Pexels)
Hoppebilleder er efterhånden en klassiker, når du skal vise, at du altså befinder dig uden for Danmarks grænser. (Foto: Pexels)

Top 5 – disse billeder deler du fra ferien

  1. Naturbilleder (20procent)
  2. Turistattraktioner (18procent)
  3. Billeder af mad/drikke (13procent)
  4. Strandbilleder (11procent)
  5. Selfies (11 procent)

 

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.059 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel i perioden 28. november – 2. december 2017.

 

Læs også: Dine Instagram-billeder kan redde naturen

Læs også: Romantiske byer og feriedestinationer – hvor skal du hen med kæresten?

· Mere fra samme kategori ·