Læs også:

Close
soveværelset houzz

Det skændes vi om i soveværelset – 9 klassiske uenigheder

Bolig  | 

TV eller ej? Må der spises i sengen? Og hvad med gardiner? Det er bare nogle af de typiske soveværelsesdilemmaer …

Af: MetteMaje Sofia Skøtt, Houzz.dk

Det er sjovt nok især soveværelset, som for mange kan skabe problemer, når det kommer til indretningen. Skal det være et rum til afslapning og søvn eller til sjov og tv-kiggeri? Skal der også være plads til baby? Og hvad med krummer i sengen?

En eller to dyner?

Der er par, som aldrig i livet kunne forestille sig at dele dyne, mens andre synes, det er det mest behagelige i hele verden.
Det er fedest at finde en partner, der synes det samme som dig – ellers skal I måske til at slå terninger om det …

Se også: 11 af de mest beroligende soveværelser på Houzz

Soveværelse eller stue?

Der er stor forskel på, hvor privat, folk føler, deres soveværelse er. Der er dem, der aldrig kunne finde på at lukke andre ind i dette halv-hemmelige rum, mens andre har et soveværelse, der er en del af stuen.

Hvem sover hvor?

Et af de store spørgsmål i et soveværelse er: hvem sover i hvilken side af dobbeltsengen? Altså, hvem får lov til at sove i den gode side, og hvem ligger i den dårlige side – eksempelvis der, hvor man ligger klemt inde mellem en væg og partneren. Og er der mulighed for at skiftes ind i mellem?

Se også: Sengetæppe og puder på sengen – Hvor praktisk er det egentlig?

Må baby sove i soveværelset?

Ikke alle nybagte forældre er enige om, hvor længe deres lille guldklump må sove i forældreværelset.
Den diskussion kan føre til en del uenighed, og det kan måske være en god idé at tage den snak, før babyen ankommer.

Stringent eller fyldt med ting?

Hvis ikke man er enig med sin partner om den grundlæggende indretning i soveværelset, kan det godt føre til konflikter. Især hvis den ene er til en hel stringent indretning, mens den anden synes, der skal være malerier, plakater, planter og farver i rummet.

Gardiner eller ej?

Ja, det kan være et svært emne at diskutere, for her vil den med det dårligste sovehjerte nok vinde. Nogle par kan ikke blive enige om, hvorvidt et soveværelse skal have gardiner eller ej. For den ene part kan det virke rart og frit at sove med kig til verdenen udenfor, mens det virker hæmmende og søvnforstyrrende for den anden.

Hvor skal garderoben være?

Tøj, sko, overtøj, tørklæder og tasker kan meget nemt komme til at rode en hel del i et soveværelse, og her vil visse par nok være uenige om, hvorvidt det er forstyrrende eller ej.
En løsning kan være at dele rummet med en væg eller et forhæng, så der ikke er frit kig til rodet.

Krummer i sengen?

Det kan føre til mange skænderier, hvis et par ikke er enige om reglerne for spisning i sengen. Er den ene imod, og spiser den anden alligevel i sengen, kan der nemt opstå diskussioner om krummer på lagnet og chokolade på sengetøjet.

Læs også: Gør det selv – Lav en trendy og rustik seng af paller

Fjernsyn før sengetid?

Et af de helt store diskussionsspørgsmål i et soveværelse er ofte, om der skal være et fjernsyn eller ej. Og hvis der er et fjernsyn, hvor tit og hvor sent skal der så kigges på det? Det kan blive svært at blive enige om, hvis den ene part elsker at falde i søvn foran Tv’et, mens den anden foretrækker ro og mørke før sengetid.

houzz
Læs også:

skat, forskudsopgørelse, årsopgørelse, skattefradrag, fradrag, indkomst, løn, lønudbetaling, penge, økonomi, budget, tast selv,

 

· Mere fra samme kategori ·