Læs også:

Close
trends houzz

Danske boligbloggere: 7 boligtrends, der dør i 2018

Bolig  | 

Eksperterne forudser, hvilke bolig- og indretningstendenser, der snart vil være “so last year!” Se de 7 boligtrends her

Af: Kasper Iversen, Houzz.dk

Når nye trends og tendenser skyller ind over det danske boliglandskab og forplanter sig i vores indretninger, betyder det samtidig, at andre trends må lade livet. Vi har talt med en række danske boligbloggere, som her giver deres bud på, hvilke trends, der i 2018 havner i kategorien “so last year!”

1. Farvel hvide stil

Skandinavisk stil og indretning er lig med hvide vægge og rene linjer. Men de dominerende lyse toner vil få stor konkurrence af varme farverige nuancer i år, spår Jesper Klintdrup, der står bag bloggen Klintdrupp.dk:

– Trenden, som nok vil forsvinde i 2018, er den måde vi indretter os på med hvide vægge og enkle farver i både møbler og andet design. Flere og flere får malet deres vægge i farver og indretter sig meget mere hyggeligt, så det er den indre ro og hygge, man havner i, når man kommer hjem, siger han.

Omtrent samme forudsigelse lyder fra Malene Marie Møller fra bloggen Boligcious:

– Vi kommer ikke til at sige farvel til minimalismen og de helt lyse indretninger. Men stereotype boliger, der bare ligner et boligkatalog og kun har forudsigelige mærkevarer, er yt. Man skal tilføje noget skævt og noget personlighed, det er et must.

Læs også: Advarsel – Her er 7 trends, du IKKE skal følge

Mette Helena Rasmussen fra interiør- og tapetshoppen Retro Villa mener også, at vi vil gøre oprør mod det kølige, spæde, skandinaviske look. Det betyder samtidig et farvel til blandt andet sort-hvide tekst-plakater, grønne planter og marmor ryger ud.

2. Farvel DIY og kunstprints

– Vi skruer ned for lavbudget kunstprints og DIY-tendensen og dropper krea-projekter, som vi laver bare for at lave dem. Vi siger farvel til grafiske former, trekanter og striber. Vi byder organiske, amøbeformede former velkomne. Alle materialer med taktile overflader vinder ind, siger hun og uddyber, at det betyder mere og mere, hvordan materialerne føles at røre ved.

3. Farvel botanik- og plantetrend

Mette Helena Rasmussen mener også, at botanik- og plante-tendensen vil dominere mindre.

4. Farvel blomstertapet

– Blomsterne går af tapetet. I stedet vil vores tapeter nu være ensfarvede og strukturerede med henvisninger til hessian, hør og hamp. Men tapeterne er dog i farver og med masser af tekstur, siger hun.

Se også: 10 trends, der dominerede i 2017 – endte de hjemme hos dig?

5. Farvel kobber og messing

Kobber og messing har de seneste år bevæget sig ind de skandinaviske boliger som to af de allermest dominerende trend-materialer. Men det metalliske powerpar vil ikke overleve 2018, fortæller Daniel Ishøj fra interiør- og designbloggen andarticle.com.

– Kobber var for et par år siden det foretrukne materiale i de danske hjem – det er det ikke længere. Messing har i den grad overtaget, og i 2018 vil vi desuden få blank og børstet stål tilbage i de danske hjem som afløser for kobber, siger han.

Malene Marie Møller fra Boligcious er enig:

– Kobber vinker vi farvel til. Men messing holder vi fast i.

6. Farvel velour

I den blødere ende har velour været det altdominerende materiale, men skal man tro Rigetta Klint der står bag onlinemagasinet Slowfashionhouse.com, er dagene også talte for velour-succesen.

– Jeg vil mene, at vi har set toppen af velourbjerget, siger hun, men hun understreger samtidig, at trends er sejlivede, og intet forsvinder helt, bare fordi vi vender kalenderblad.

Læs også: Trend –Danske møbler skal være fleksible og multifunktionelle

7. Farvel industrielle look

Laura Trøstrup fra thesweetspot.dk forudser, at 2018 vil byde på færre industrielle indretninger end de foregående år.

– Jeg tror på, at vi så småt er ved at have udlevet den industrielle trend med metrofliser, nøgne pærer, murstensvægge og trællebænke som møbler. Som kontrast til det rå ser vi frem til en sammensat galleri-trend med udvalgt personlig kunst, masser af tekstiler, gedigne møbler (gerne brugt) og mættede flader i farver, siger hun.

houzz
Læs også:

nutella-cupcakes, nutella, bagværk, chokolade, nutella-dag, chokoladekage, nutella, nutellakage, cupcakes, nutella cupcakes, frosting, nutellafrosting, mad, sukker, opskrift, kageopskrift, nutellaopskrift, international nutelladag,

· Mere fra samme kategori ·