Læs også:

Close
irriterende, sved, smil, interaktion, social, venner, bekendte, familie, facebook, sociale medier, blær, humblebrag, namedropping

Her er 13 irriterende ting, du kan gøre for at slippe af med dine venner

Sundhed  | 

Trænger du til at slippe af med nogle venner? Så får du her 13 videnskabeligt beviste irriterende ting, der får folk til at droppe dig. Selv tak

– Man kan vel ikke gøre for, at man har charme og rent magnetisk drager frøkner – også fruer. Skulle man ha’ vrøvl, fordi man har en smule charme? Man kan vel ikke gøre for det, kan man vel?

Ordene kommer fra den danske skuespiller Ove Sprogøe, bedst kendt som Egon i Olsen Banden. Ove er en meget populær herre i filmen Sommer i Tyrol fra 1964, og hvis du er lige så charmerende som Ove, så ved du, hvor hårdt og udmattende det kan være, når alle folk gerne vil være dine venner.

Hvad gør du, når det hele bliver for meget, og du helst ikke vil være ond og sige til folk, at du ikke gider hænge ud med dem mere? Du  kan forsøge dig med en eller alle 13 ting her på listen, for de er videnskabeligt bevist irriterende og vil få folk til at droppe dig.

Selv tak!

irriterende, sved, smil, interaktion, social, venner, bekendte, familie, facebook, sociale medier, blær, humblebrag, namedropping
Er du træt af alle dine bekendskaber? Her er 13 irriterende ting, du kan gøre for at slippe af med folk. (Foto: Pexels)

Se også: Bedste venner og allierede: Vi har spurgt tre kvinder, hvad deres søskende betyder for dem

1: Del for mange billeder på Facebook

Er du en af de mennesker, der deler billeder af alt fra din bryllupsrejse til middagen ved tante Odas 70 års fødselsdag og din kat i fastelavnskostume? Så er du godt på vej til at miste venner.

Et studie fra 2013 viser, at du kan skade dine venskaber og forhold ved at dele alt for meget på Facebook. Det sker, fordi det sjældent er meget mere end nære venner og familie, der synes, det er fedt, at du hele tiden deler billeder af alt muligt og alle mulige, de ikke rigtig kender.

2: Hav for mange eller for få Facebook-venner

Et studie fra 2008 fra Michigan State University viser, at folk er mistænksomme over for dig, hvis du har mere eller mindre end 300 venner. Har du færre end 300 venner, kan din profil virke som en phishingprofil, men har du flere venner end 300 på Facebook, så kan det virke, som om du “samler” på venner.

https://www.youtube.com/watch?v=uJd_W0dDgjI

Se også: Klumme: SKAL man følge sine IRL-veninder på sociale medier?

3: Afslør noget ekstremt personligt tidligt i et forhold

Helt generelt kan folk bedre lide hinanden, efter de har delt nogle hemmeligheder, men psykologer påpeger, at en god gang oversharing for tidligt i dit nye bekendtskab kan få dig til at fremstå usikker og vil få folk til at synes mindre om dig.

Så bare fortæl, at din søster har haft en affære med sin chef siden sit bryllup, eller fortæl om dengang, du fik en helt ekstremt stor hæmoride bortopereret, eller da du tog hævn over din ekskæreste ved at kidnappe hans nye kærestes hund, så skal folk nok løbe skrigende væk fra dig.

4: Stil en masse spørgsmål, men fortæl intet selv

Ligesom oversharing kan være vejen til færre venner, så kan det, at du aldrig fortæller noget om dig selv også være ruten til Venneløs-by.

Hvis folk fortæller dig noget intimt eller personligt, og du ikke gengælder den tillid ved at fortælle noget om dig selv, der er privat, så vil de synes mindre om dig. Det er da også irriterende at dele hemmeligheder uden at få nogle andres retur.

veninder, snak, piger
Så var der dengang, jeg havde dårlig mave til en Drake-koncert … Oversharing kan være den direkte vej til en venneløs tilværelse. (Foto: All Over)

Læs mere: Klumme: Jeg har mere end én bedste veninde

5: Brug et close-up som profilbillede

Forskning fra California Institute of Technology viser, at ansigter, der er fotograferet med 45 centimeters afstand opfattes som mindre troværdige, attraktive og kompetente end ansigter, der er fotograferet fra 135 centimeters afstand. Så hvis du vil være irriterende og frastøde folk, skal du bare have fjæset helt tæt på kameraet.

6: Skjul dine følelser

Et studie fra 2016 fra University of Oregon viser, at folk synes mindre om dig, hvis du undertrykker eller ikke viser dine følelser, fordi det kan tolkes, som om du ikke er interesseret i venskaber, social interaktion og tæthed, fordi du ikke viser det.

irriterende, sved, smil, interaktion, social, venner, bekendte, familie, facebook, sociale medier, blær, humblebrag, namedropping, venneløs, populær, upopulær
Du skal bare tage close-ups og bruge dem som profilbilleder, hvis du vil virke irriterende og slippe af med dine venner. (Foto: Pexels)

Se her: Sådan undgår du at blive påvirket af din venindes dårlige humør

7: Vær alt for sød

Det burde være logik for burhøns, at jo sødere du er mod folk, jo bedre vil de tænke om dig, men sådan hænger verden (sædvanligvis) ikke sammen.

Et studie fra 2010 fra Washington State University og the Desert Research Institute viser, at hvis din opførsel er alt for god og uselvisk, så vil andre mennesker ikke have lyst til at hænge ud med dig, fordi du får dem til at se mindre gode og uselviske ud.

8: Leg beskeden, men blær dig i virkeligheden

Har du nogensinde siddet til en jobsamtale og er blevet spurgt, hvad din største svaghed er? Har du så svaret “det må nok være, at jeg er så perfektionistisk”, så har du leget beskeden, men i virkeligheden blæret dig.

Eller har du en veninde, der skriver “Mod al forventning fik jeg lavet en kage. Det er jo utroligt, jeg er jo sådan en klumpedumpe”, og så har hun postet et billede af en femlagsbryllupskage, der kunne vinde de første fem sæsoner af Bagedysten?

Fænomenet kaldes humblebragging, og der er ingen, som i ingen, der kan lide det. Fænomenet kan især opleves på de sociale medier, så hvis du gerne vil miste dine venner, skal du bare give den gas med ydmyg blær.

irriterende, sved, smil, interaktion, social, venner, bekendte, familie, facebook, sociale medier, blær, humblebrag, namedropping, venneløs, populær, upopulær
“Taget i betragtning af, at jeg aldrig har bagt før, er det da gået okay med denne kage.” Du kan sagtens humblebragge, til du ingen venner har tilbage. (Foto: Pexels)

Læs noget nyt: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

9: Bliv alt for nervøs

Lad dem se dig svede … For forskning viser, at lugten af din nervøse sved kan få folk til at dømme din personlighed på et ubevidst plan.

Hvis du ikke vil dømmes på din nervøse sved, kan du overveje at bruge en deo, da den skjuler lugten fra din nervøse sved og derfor får folk til at vurdere dig mere positivt.

10: Lad være med at smile

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke får nye venner, så lad være med at smile, når du møder folk. University of Wyoming lavede en undersøgelse, hvor de fik 100 kvindelige studerende til at kigge på billeder af andre kvinder. Alle billeder med smilende kvinder var populære.

Forskere på Stanford University og the University of Duisburg-Essen har også lavet undersøgelser, der viser, at studerende, der interagerede gennem avatars, var mere positive over for hinanden, hvis deres avatars smilede.

Så hvis du ikke vil have flere venner, skal du ikke vise dine flotte, hvide bisser frem.

irriterende, sved, smil, interaktion, social, venner, bekendte, familie, facebook, sociale medier, blær, humblebrag, namedropping, venneløs, populær, upopulær
Det kan være irriterende at rende rundt med kramper i ansigtet, fordi du skal smile falsk til alle. Så lad bare være med at smile, hvis du ikke vil have nogen venner. (Foto: Pexels)

Klumme: Nu ved jeg, at det er okay at være alene

11: Opfør dig, som om du ikke kan lide nogen

Psykologer har fundet ud af, at vi har større tendens til at kunne lide andre mennesker, når vi tror, at de kan lide os. Nylige studier viser også, at når vi tror, der er sandsynlighed for, at et andet menneske kan lide os, så opfører vi os bedre over for dem. Dermed øger vi også chancerne for, at de faktisk kan lide os.

Så lad være med at vise folk, at du kan lide dem, hvis du ikke vil have nye bekendtskaber. Du kan jo lade være med at smile eller sige, at du kan lugte deres nervøse sved.

12: Hav et navn, der er svært at udtale

Dette punkt er ikke rigtig fair. Desværre viser videnskaben, at hvis du har et navn, der er kompliceret at udtale eller læse, så er chancerne for, at folk kan lide dig, mindre.

For nogle år siden blev det meget nemmere at skifte navn, så det kan du jo overveje, hvis du vil slippe for folk.

13: Name-drop

Smid dine kendisvenners navne om dig, som var du Salt Bae, for hvis der er noget, folk ikke bryder sig om, så er det namedropping. Faktisk viser det sig, at jo bedre du kender den kendte – eller påstår, du gør – jo mindre synes folk om dig, når du fortæller om det. Det skyldes, at folk opfatter det som manipulerende, når du smider om dig med kendisnavne.

Så fortæl du bare din omverden, hvor tit du ses med din gode ven Frederik Fetterlein. Det vil med garanti skræmme de fleste væk.

Undersøgelse: Dine fulde venner får dig til at drikke mere

https://www.instagram.com/p/BcwuykkAsxN/?taken-by=frederikfetterlein_

 

Kilde: Business Insider.

· Mere fra samme kategori ·