Læs også:

Close
Rejse alene, rejseguide, storby, ferie, kvinde

Tips til dig, der gerne vil rejse alene

Rejser  | 

Overvejer du at rejse alene? Her er nogle tips, som er gode at have med på vejen

I juli 2017 var jeg i USA i en måned. Alene. Ikke nok med at det var min første rejse alene, så var det også på den anden side af jorden – altså meget langt væk hjemmefra! Her er nogle tips til dig, der gerne vil rejse alene, og som jeg gjorde rigtig meget brug af i den tid, jeg var af sted.

1: Vær imødekommende

Et af de vigtigste og bedste råd er, at du skal være imødekommende. Det var virkelig svært for mig i starten, men det kommer pludselig meget naturligt, da den lokale befolkning kan se, at du netop ikke er lokal, og så plejer de som regel at være nysgerrige og spørge ind til dig, og hvor du kommer fra.

Du får meget mere ud af rejsen, hvis du er imødekommende og udadvendt overfor de lokale. Ofte får du også rigtig meget ud af at spørge de lokale om vej og råd. De kender som regel de bedste spisesteder og attraktioner uden alt for mange turister.

unik, ungdom, yngre jeg, liv, tilbageblik, vaner, pige, anderledes, gør mindre, positiv, liv, glæde, positivisme
Du kommer langt på din rejse ved at være imødekommende. (Foto: Pexels)

2: Tag på guidede ture

Jeg var ikke meget for det i starten, men det er noget, som jeg virkelig endte med at blive fan af. Det kan være svært at overskue alle de ting, du gerne vil se og opleve, samtidig med du spekulerer over, hvor du skal spise frokost. Det kan være alt lige fra guidede sightseeingture i byen til rundvisninger på museums.

Personligt fik jeg meget mere ud af det, end hvis jeg selv bare vadede rundt og ikke anede, hvad det var, jeg kiggede på. Og når du i forvejen er alene af sted, så er det virkelig rart at tale med en guide, som rent faktisk ved noget.

Bus, rejse alene, turist, seightseeing, guide
Det er værd at overveje at tage på guidede sightseeingture. (Foto: Pexels)

3: Gør, hvad du har lyst til

Nyd, at du er alene af sted, og at du kan bestemme og gøre lige, hvad du har lyst til! Gå i seng og stå op, når du vil, spis hvad og hvor du vil og oplev det, du vil. Som person nyder jeg virkelig at være alene, og jeg har aldrig haft et problem med kun at være i mit eget selskab.

Det giver en helt speciel frihed at rejse alene, og du skal ikke gå på kompromis med noget. På den måde lærer du også bare rigtig meget om dig selv og får flyttet nogle grænser.

Rejse alene, seightseeing, turist, guide
Der er noget helt specielt ved at kunne gøre lige, hvad du selv har lyst til. (Foto: Pexels)

4: Pas på dig selv

Da jeg fortalte folk, at jeg skulle alene af sted, reagerede de altid med:

– Er det ikke farligt?

– Tør du godt det?

Og så videre. Her er mit svar så, at hvis du bare bruger din sunde fornuft og tænker dig om, så burde der ikke været noget farligt ved det. For eksempel undgik jeg at tage metroen alene om aftenen, og jeg flashede ikke, at jeg havde kontanter eller dyre objekter på mig.

Jeg var virkelig diskret, fordi jeg ikke ville vække unødig opmærksomhed. Men når det så er sagt, så har jeg på intet tidspunkt – og det er med streg under intet – følt mig utryg.

Rejse alene, turist, ferie, alene, pas på dig selv
Brug din sunde fornuft, når du rejser alene. (Foto: Pexels)

5: Gør det!

Mit sidste råd er: Gør det! Hvis du bare i et enkelt lille sekund har overvejet at rejse alene, så skal du gøre det. Jeg glædede mig virkelig meget i månederne op til, at jeg skulle af sted. Men i dagene inden, kunne jeg godt mærke, at jeg begyndte at få kolde fødder.

Og ja, det var hårdt at sige på gensyn til min familie inde i lufthavnen, men fra jeg var kommet igennem sikkerhedskontrollen, og til jeg igen fire uger efter stod i CPH lufthavn, havde jeg på intet tidspunkt lyst til at rejse hjem.

Rejse alene, planlægning, kort, turist
At rejse alene kan virke skræmmende og grænseoverskridende, men jeg kan kun anbefale det. (Foto: Pexels)

Det var de fire vildeste uger af mit liv, og jeg lærte virkelig meget om mig selv og for den sags skyld også om andre.

At rejse alene kan kun anbefales.

Ville jeg gøre det igen? Ja!

Læs også: Rejseguide: Budapest

Læs også: 7 gode grunde til, at du skal rejse ud og se verden

Læs også: Dette skal du huske at have med ud at rejse

· Mere fra samme kategori ·