Læs også:

Close
#metoo, me too, times up, chikane, misbrug, sex, sexchikane, sort, the golden globes, harvey weinstein, kvinder, ligestilling, mænd

NEWS: Prisshowet The Golden Globes gik i sort mod sexchikane

Nyheder  | 

Prisshow gik i sort mod sexchikane · En mand er død efter metro-eksplosion i Stockholm · Roskilde Festival foretager historisk toilet-udskiftning · Drømmedebut til Nadia Nadim for Manchester City · Butikker stopper salg af syre til unge i London · Steve Bannon trækker i land efter Trump-bog · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Prisshow gik i sort mod sexchikane

Tæt på alle gæster til årets Golden Globe var klædt i sort tøj som en markering af kampagnen mod sexchikane – #metoo i forbindelse med en anden kampagne “Time’s Up”, som flere filmkvinder står bag, hvor de opfordrede alle til at iklæde sig den mørke farve i solidaritet med ofrene sexchikane, overgreb og ulighed i underholdningsbranchen. Det skriver DR.

Derudover havde en række skuespillerinder inviteret flere aktivister med til prisfesten for at markere, at sexmisbrug og overgreb også er et problem uden for filmbranchen. Meryl Streep ankom f.eks. med aktivisten Ai-jen Poo, der er formand for organisationen “National Domestic Workers Alliance”.

– Jeg tror, at folk er blevet opmærksomme på en manglende magtbalance, og at det fører til misbrug. Det har ført til misbrug i vores egen branche, det har ført til misbrug af servicepersonale. Det foregår i militæret, i kongressen, det er overalt og vi vil fikse det, forklarede Streep og tilføjede:

Showet vises på DR3 tirsdag d. 9. januar 2018 kl. 20:45.

Læs mere: 300 filmkvinder bekæmper seksuelle overgreb med ny kampagne

#metoo, me too, times up, chikane, misbrug, sex, sexchikane, sort, the golden globes, harvey weinstein, kvinder, ligestilling, mænd
Alle gik i sort og flere havde inviteret aktivister med tik The Golden Globes for at sætte fopkus på sexchikane i filmbranchen. Her ses skuespillerinden Meryl Streep med aktivisten Ai-jen Poo. (Foto: /ritzau/)

En mand er død efter metro-eksplosion i Stockholm

En mand er død og en kvinde er såret, men ikke alvorligt, efter de blev ramt af en eksplosion ved en metro i Vårby Gård, der ligger cirka 15 kilometer sydvest for Stockholms centrum. Det skriver Ritzau.

Den dræbte mand formodes at være i tresserne og kvinden omkring 45 år. Ifølge Stockholms politi samlede manden noget op, der lå på jorden, og så eksploderede det. Der findes ingen tegn på, at kvinden og manden har været mål for et angreb og politiet har ikke omtalt eksplosionen som en terrorhændelse.

Flere svenske medier skriver, at det kan have været en håndgranat, der eksploderede, men det har politiet ikke kommenteret.

stockholm, eksplosion, død, såret, mand, kvinde, granat, politi, metrostation, vårby
Politi undersøger eksplosion ved metro i Stockholm. (Foto: /ritzau/)

Roskilde Festival foretager historisk toilet-udskiftning

Har du været på Roskilde Festival, har du stiftet bekendtskab med urinstøv, tishoste og port-a-pottys, men det skal være slut nu, for efter 46 år installerer Roskilde Festival nemlig toiletter nemlig med både træk, slip og rindende vand på campingområderne.

– Lige nu er vi ved at lave 23-25 “øer” ude på campingpladsen, hvor der bliver ført vand og strøm frem til. Dermed kan vi vinke farvel til de gamle former for toiletter. De nye toiletter bliver i stil med dem, publikum har kunnet opleve inde på musikpladsen. Det tror vi, publikum vil betragte som en meget stor forbedring, siger Henrik Bondo, direktør i arealdivisionen på Roskilde Festival, til Dagbladet Roskilde.

roskilde festival, toilet, forhold, hygiejne, urinstøv, urinaler
Det skal være slut med miljøtoiletter, for nu indfører Roskilde Festival træk-og-slip-toiletter på campingområderne. (foto: /ritzau/)

Drømmedebut til Nadia Nadim for Manchester City

Nadia Nadim fik en drømmedebut for sin nye klub, Manchester City, da hun scorede til 1-0 og også lavede en assist, da Manchester City slog Reading i den engelske liga. City vandt kampen med 5-2. Det skriver TV2.

Læs også: Nadia Nadim er ny ambassadør i kampen mod vold

nadia nadim, fodbold, kvindefodbold, manchester city, landsholdet, sport, atlet,
Nadia Nadim brillierede i sin første kamp mod Machester City. Her ses hun i en kamp for landsholdet. (Foto: /ritzau/)

Butikker stopper salg af syre til unge i London

Et stadigt stigende antal angreb med syre i Storbritannien får forhandlere til at indføre aldersgrænse, sådan så folk under 18 år, ikke kan købe syre, hvis de er under 18 år. Det skriver BBC og DR. Det sker efter et voksende antal syreangreb har ramt Storbritannien og særligt London.

Siden april 2017 har britisk politi registreret mere end 500 angreb med ætsende væsker i Storbritannien. Det er dobbelt så mange som for fem år siden. Det vurderes samtidig, at der er stort mørketal, og at det sande antal syreangreb kan være oppe på omkring 900 om året. I en femtedel af de registrerede syreangreb fra 2016-2017, var gerningsmanden under 18 år.

Den britiske justitsminister, Victoria Atkins, siger at “hun er glad for, at de store detailforretninger går ind i kampen og signalerer, at de føler sig forpligtet til at sælge syre ansvarligt”. Den britiske chefanklager i North West, Nazir Afzal, er dog skeptisk, og mener ikke, at et forbud i detailhandlen er nok. Dels fordi butikkerne ikke sanktioneres, hvis de alligevel sælger syre til personer under 18. Men også fordi, det er ekstremt nemt at få fat på de farlige væsker på nettet.

– Jeg har tjekket, og du kan købe 96 procent koncentreret svovlsyre, der vil brænde et ansigt af, for ti pund med levering næste dag, siger han til BBC.

Det er oftest svovlsyre, der bruges i angrebene, og ifølge britiske eksperter, bliver syre brugt i alt fra hævn til kulturelt og religiøst motiveret æresvold og bandekriminalitet. En af de mest voldsomme angreb med syre skete i London i april, da en mand smed syre ind på en tætpakket natklub og skadede 22 personer. Han blev fængslet i 20 år for forbrydelsen.

Læs mere: Fem personer indlagt efter syreangreb i London

Se også: Britiske myndigheder overvejer livsstid efter syreangreb

syre, syreangreb, acid, acid attack, politi, london, knallert, livstid, krimi, gerningsmand
Britiske myndigheder overvejer livstidsstraffe efter fem syreangreb i London. (Foto: /ritzau/)

Steve Bannon trækker i land efter Trump-bog

Donald Trumps tidligere chefstrateg, Steve Bannon, beklager nu sine udtalelser i den omtalte bog om præsidentens første år – “Fire and Fury”. Bannon, giver nu præsidenten og Donald Trump Jr. sin fulde opbakning og undsiger sine udtalelser om præsidenten og hele Trump-familien.

– Min støtte til præsidenten og hans agenda er urokkelig. Præsident Trump er den eneste kandidat, der kunne stille op mod Clinton og vinde. Jeg er den eneste, som verden over har gjort en indsats for at sprede Trumps budskab, skriver Bannon nu i en udtalelse.

I bogen “Fire And Fury” har forfatteren Michael Wollf blandt andre interviewet Steve Bannon, der kritiserer Trumps søn Donald Trump Jr. og Trumps svigersøn, Jared Kushner, for i sommeren 2016 at have holdt et møde med en russisk advokat, og kalder mødet “forræderisk” og “upatriotisk”. Det afviser Steve Bannon nu og forklarer, at alle hans kommentarer vedrørende mødet med russerne russerne ikke var rettet mod Trumps søn, men mod tidligere kampagneleder Paul Manafort.

– Donald Trump, Jr. er en patriot og en ordentlig mand. Han har været utrættelig i sit arbejde for sin far og hans dagsorden, der har hjulpet med at få det her land på ret kurs igen, skriver Bannon.

Se mere: Efter trussel om sagsanlæg: Omstridt Trump-bog sendes i handlen i dag

donald trump, steve bannon, konflikt, bog,
Donald Trump anklager nu sin tidligere tætte rådgiver Steve Bannon for at have mistet forstanden. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

sol, kulde, is, vejret,
Mandag bliver ugens smukkeste dag med høj sol og bidende kolde temperaturer. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·