
Sund opskrift: Spinat- og grønkålssuppe med kokosmælk og limeblade
I januar trænger man til lidt madforandring og at prøve noget ny og nem mad. Lav en lækker spinat- og grønkålssuppe, der er fyldt med vitaminer, nem at lave og smager fantastisk
Vi har været så heldige at få fingrene i en opskrift på grønkålssuppe fra bogen Kærlig Køkkenkarma af Cathrine Daverne. Denne opskrift på spinat- og grønkålssuppe er en nem opskrift til en lang og kedelig måned. Skal den gøres lidt sundere, så servér en lækker salat til – for eksempel lavet af grønkål og granatæbler for at give lidt modspil.
Om bogen
Kærlig køkkenkarma er en bog om vegetarmad og mindfulness i hverdagen, hvor man tager udgangspunkt i, at madlavning med fordel kan bruges som et meditativt åndehul, hvor du slipper stress og nærer dig selv, kroppen, familie og venner uden at skulle tilføje endnu et punkt på listen over daglige gøremål eller livsstilsidealer. Bogen er krydret med kærlige tips, mindfulness-øvelser og køkkenritualer, der hjælper dig – fra indre uro til balance i krop og sind.
Drivkraften bag bogen er Catherine Daverne, uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien. Hun har både set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og opmærksomhed – både før, under og efter måltidet.

Ingredienser1½ liter friske spinatblade
1½ liter hakkede grønkålsblade
½ økologisk lime
1 stærk rød chili eller ½1 teske tørret chili
2 kartofler
1 spiseske ghee eller smør
¾ liter vand
2 dåser kokosmælk
2 deciliter hvidvin
3 grøntsagsbouillonterninger
8 limeblade
5 peberkorn
½ teske hele tørrede korianderfrø
3 spiseske grofthakket frisk ingefær
Peber
Havsalt
Eventuelt 1 deciliter fløde
Sådan laver du spinat- og grønkålssuppe
- Skyl spinat og grønkål grundigt i rigeligt vand, og lad begge dele dryppe af.
- Vask lime og chili, og skræl kartoflerne.
- Skær det hele i mindre stykker.
- Varm ghee eller smør i bunden af en stor gryde, og sautér lime, chili og kartoffel et par minutter, til det hele er gyldent.
- Tilsæt spinat og grønkål.
- Hæld vand, kokosmælk og hvidvin over grøntsagerne, og kog suppen op.
- Skru lidt ned, tilsæt grøntsagsbouillon, limeblade, peberkorn, tørrede korianderfrø og ingefær.
- Lad suppen simrekoge i 10-15 minutter.
- Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
- Rund eventuelt smagen af med lidt fløde.
Også en lækker variation af grønkålssuppe – med brocooli i stedet
Ingredienser1 kilo broccoli
2 røde snackpebre
¾ liter vand
3 grøntsagsbouillonterninger
1½ deciliter hvidvin
2 dåser kokosmælk
2 spise revet ingefær
et drys tørret chili
Broccolisuppe med kokosmælk
Du kan lave en god variation med broccoli, hvis du er større fan af den grøntsag eller har køleskabet fuldt af den.
Sådan gør du
Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som for grønkålssuppe. Det er da nemt!
Velbekomme!
Bogen ser således ud:
Læs også: Opskrift: Nem og billig kartoffel-porre-suppe til alle årstider