Læs også:

Close
lissabon bro nat storbyferier

Storbyferier, du mærkeligt nok ikke har overvejet

Rejser  | 

Hvis du er til storbyferier, bør du helt sikkert kigge på disse mindre hypede destinationer

New York, London, Berlin og Paris. Du kender de klassiske storbyferier, og hvis du ikke selv har været på dem, har du helt sikkert hørt om dem 100 gange, fordi samtlige af dine venner har været af sted – men hvorfor ikke prøve en af de mindre hypede storbyferier?

Der findes mange storbyer, der måske ikke står højest på din bucket-liste, men som sagtens kan være et eventyr værd. Hvis du tager på en af de nedenstående storbyferier, kan vi i hvert fald love dig, at du vil blive positivt overrasket – og måske misundt.

Kiev – en østeuropæisk perle

Kiev har nogle vilde og meget farverige bygninger. (Foto: Pexels)
Kiev har nogle vilde og meget farverige bygninger. (Foto: Pexels)

Den ukrainske hovedstad er fyldt med historie og smukke, farverige bygninger. Kirkerne her er alt andet end diskrete, for stilen er iøjenfaldende og prangende, og de vil være nogle af de flotteste seværdigheder, du kommer til at se.

Byen er dog meget mere end det. Når du går i gaderne vil du hurtigt blive betaget af de smukke kvinder, og shopping her er længder billigere end i andre storbyer, du har besøgt. Det er steder som Independence Square (Maidan Nezalezhnosti), Tarasa Shevchenko Boulevard og Khresjtjatyk-gaden, du virkelig vil mærke stemningen og blive fyldt med nye indtryk.

Snyd heller ikke dig selv for en tur i byen! På mange natklubber er det at danse på baren og på bordene en naturlig del af aftenen, og vodka er selvsagt rigtig billigt …

ukraine, kiev, storbyferier
Overvej Ukraine som en mulig destination. (Foto: Elena PenkovaVisualHunt / CC BY-NC)

 

Hamborg – underboen, du har overset

storbyferier, hamborg
Den gamle bydel i Hamborg har masser af små broer med hængelåse. (Foto: Photo on VisualHunt.com)

Måske tror du, det er småt med interessante destinationer i Tyskland (altså bortset fra hipster-Berlin, selvfølgelig), men der er masser af grunde til at øve dig på “jawohl mein Freund”, selv om du allerede har besøgt hovedstaden.

En kort tog- eller bustur fra Danmark finder du nemlig Hamborg, som er en virkelig spændende by med både vintagebutikker, romantiske broer, forlystelsespark, hyggelige caféer, historisk spændende seværdigheder (den er god nok!) og et forførende festligt natteliv.

Husk at spise currywurst, besøge homo-området, shoppe og tage en hårrejsende tur i Hamborg Dungeon – og selvfølgelig få nogle drinks omkring det berømte Reeperbahn.

Læs også: Opskrift: Hjemmelavet hotdog med karryketchup og kartoffelbrød

Er du til vintagemode og kitchede honninghjerter, så er Hamborg et godt bud på din næste destination. (Foto: Benedikte Brix)
Er du til vintagemode og kitchede honninghjerter, så er Hamborg et godt bud på din næste destination. (Foto: Benedikte Brix)

 

Lissabon – et kulturelt miks

lissabon bro nat storbyferier
Lissabon har en rød bro, så du kan snyde veninderne til at tro, du er i San Francisco. Den er dog også flot by night. (Foto: Pexels)

Lissabon er en af de storbyer, hvor du stadig finder sporvogne, der bruges som transport og ikke bare som en gimmick til turisterne. Her er snoede, bakkede gader, charmerende nichebutikker og ikke mindst masser af kultur og lækker mad.

Sørg for at opleve fado. En traditionel, portugisisk sang, du med sikkerhed vil blive rørt af. Book et bord på en intim restaurant og nyd en middag i stearinlysenes skær for at få den fulde oplevelse og komme i den helt rigtige stemning, før du skal se fado for første gang.

I Lissabon finder du også en bro, der henleder tankerne på det noget fjernere San Francisco – og for enden af den ligger en stor statue, der minder om et helt bestemt vartegn i Rio de Janeiro. Jo, Lissabon er et sammensurium af kulturer presset ind i et overskueligt område – og så kan du bruge dagevis på den centrale shoppinggade!

lissabon storbyferier
De charmerende huse i Lissabon minder dig om, at du befinder dig i Sydeuropa. (Foto: Pexels)

Istanbul – hvor Asien møder Europa

istanbul, moske, storbyferier
Istanbul er helt unik, fordi den ligger både i Europa og Asien. (Foto: FotoffigrafieVisual hunt / CC BY-NC)

Istanbul SKAL opleves en gang i livet (og helst flere!), for det er et sandt eventyr at begive sig rundt i de små gader, på de propfyldte, farverige markeder, op og ned ad stejle trapper og ind og ud ad vandpibecaféer og moskéer.

Byen er særlig af mange grunde, også flere end de ovenstående, og det vil du først rigtig forstå, når du er der. Men det er byen, der både har en del af Europa, Asien og Afrika i sig.

Tag på picnic i en af universitetsparkerne med udsigt over byen, få frisk fisk på en restaurant langs havnefronten med udsigt til Bosporusstrædet og sug til dig af indtryk i de små, skæve gader, hvor du fristes til at købe rustfarvede krydderier og kulørte lamper glaslamper med farvet mosaik – men husk at hvile dig lidt om eftermiddagen, for om aftenen skal du tjekke rooftop-barer og tagløse natklubber ud i den magiske storby eller måske danse hele natten med Istandbuls bedre borgerskab på natklubben Reina, som du også kan ankomme direkte til i båd.

Din tur til Istanbul bliver en af de særligste storbyferier i dit liv.

lamper, mosaik, farvet glas, tyrkiske lamper, istanbul
Der er rig mulighed for at købe en farverig souvenir med hjem. (Foto: rajagopal_rajeevVisual hunt / CC BY)

 

Aarhus

aarhus, storbyferier
Havnen er bare et af de mange magiske steder, Aarhus gemmer på. (Foto: dmpopVisualHunt / CC BY-NC-SA)

Læs også: Nu er det bevist: Aarhus ER smilets by og andre nyheder

Ja, den havde du nok ikke regnet med, men selv om Aarhus måske højest er en lille smuttur over sundet, så er der mange gode grunde til at besøge det, de også kalder “verdens mindste storby”.

Du ved formentlig allerede, at byen i 2017 var udnævnt som årets europæiske kulturby, men der er stadig masser at se og lave i Aarhus.

Gå en tur i den bakkede universitetshave og drik en øl ved søen, tag på shopping i det charmerende latinerkvarter, spis en lækker middag ved åen eller nyd udsigten fra den regnbuefarvede gangbro på toppen af Aros.

Vil du have endnu mere storbyfølelse, så tag ned til havnen og kig på det industrielle område, besøg “Den Permanente” (badeanstalt) i Risskov og tjek de cool, nye bygninger som for eksempel Isbjerget, du kan se herunder.

Væksthusene og science-museerne er også anbefalelsesværdige.

Læs mere om, hvad du skal se i Aarhus.

 

Læs også: René og Nickis gennemførte design-hybel i Aarhus

Læs også: Hjemme hos Ditte og Casper: Cool og stilet bolig på 65 kvm i Aarhus

isbjerget, aarhus
Isbjerget i Aarhus. (Foto: ixtussyVisualHunt / CC BY-NC)

 

Læs også: Skal du ud at rejse? Undgå disse 5 lufthavne, hvis du hader forsinkelser

Læs også: Varme rejsemål – her er otte steder, du kan flygte hen

· Mere fra samme kategori ·