Læs også:

Close
donald trump, usa, amerika, det hvide hus, steve bannon, ivanka trump, melania trump, donald trump jr, jared kushner, politik, præsidentvalg, præsidentembedet, præsident, bog, michael wolff, forfatter, udgivelse, afsløring

NEWS: Efter trussel om sagsanlæg: Omstridt Trump-bog sendes i handlen i dag

Nyheder  | 

Efter trussel om sagsanlæg: Omstridt Trump-bog sendes i handlen i dag · Antallet af rygere står bomstille på sjette år · Næsten 40.000 tilmeldt til kronprins Frederiks fødselsdagsløb · Blev efterlyst internationalt: 55-årig sexkrænker har meldt sig selv · To års fængsel for dødelig vandscooter-ulykke i Københavns Havn · Dagens billeder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Efter trussel om sagsanlæg: Omstridt Trump-bog sendes i handlen i dag

En bog har fået den amerikanske præsident op i det røde felt. “Fire and Fury” handler nemlig om præsident Trumps første år på posten. Bogen er skrevet af journalisten Michael Wolff, der fik adgang til Det Hvide Hus, og blandt andet har baseret sin bog på interviews med Trumps tidligere chefstrateg, Steve Bannon, som Trump beskylder for at have mistet forstanden.

Bogen skulle oprindeligt først være udgivet den 9. januar, men fordi Trumps jurister truer med sagsanlæg og med at spolere udgivelsen, og fordi bogen er vildt efterspurgt har forlaget valgt at skubbe udgivelsen til i dag. Nogle anmeldere mener, at bogens påstande er lidt for utrolige til at være sande, selv siger den prisbelønnede forfatter, at sandheden er flydedende i Trump-administrationen. Det skriver BBC og DR.

Bogen fremsætter flere kritiske ting om Trump og hans inderkreds. Her er nogle af anklagerne:

  • Tidligere chefstateg Steve Bannon anklager Trumps søn Donald Trump Jr. og svigersønnen Jared Kushner for forræderi efter møde med russisk repræsentant.
  • Trump var rystet og forfærdet over at vinde præsidentvalget, mens hans kone Melania var knust.
  • Præsidenten var vred og skuffet under sin indsættelse.
  • Datteren Ivanka Trump har en hemmelig plan om at blive præsident.
  • Mediemogulen Rupert Murdoch betegnede Donald Trump som en “idiot” efter en telefonsamtale med præsidenten.
  • Personer i Trumps inderkreds, blandt andre tidligere sikkerhedschef Michael Flynn, der havde problematiske forbindelser til Rusland, satsede på, at Trump ville tabe valget, og at deres forbindelser ikke ville komme frem.

Læs mere: Trump om eks-strateg: Han er gået fra forstanden

donald trump, usa, amerika, det hvide hus, steve bannon, ivanka trump, melania trump, donald trump jr, jared kushner, politik, præsidentvalg, præsidentembedet, præsident, bog, michael wolff, forfatter, udgivelse, afsløring
Efter trussel om sagsanlæg bliver omstridt Trump-bog sendt i handlen i dag. (Foto: /ritzau/)

Antallet af rygere står bomstille på sjette år

Hver femte dansker ryger, og det tal ændrer sig ikke. Faktisk er det syv år siden, at der sidst kunne spores et fald i antallet af rygere her i landet. Det viser nye tal fra den årlige undersøgelse af danskernes rygevaner, som Sundhedsstyrelsen, Lungeforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen laver, ifølge Politiken.

Dermed er regeringens mål om, at færre end fem procent af voksne danskere over 15 år skal være rygere i 2030 langt fra tæt på at være opnået. Ifølge tal fra initiativet Røgfri Fremtid begynder 40 unge at ryge, hver dag. Ifølge Kræftens Bekæmpelse ryger omkring 5.500 15-årige dagligt eller ugentligt. Dertil kommer, at omkring 6.500 15-årige eksperimenter med rygning.

– Det er rigtig ærgerligt. De fleste rygere vil gerne stoppe med at ryge, og de fleste rygere har fortrudt, at de startede. Samtidig ser vi, at rigtig mange unge starter på at ryge, så det er en sørgelig situation, siger professor Knud Juel fra Statens Institut for Folkesundhed til DR Nyheder.

rygere, rygning, cogaretter, lovgivning, regeringen, røgfri, målsætning, mål, priser, vaner, usundt
Antallet af rygere falder ikke. (Foto: /ritzau/)

Næsten 40.000 tilmeldt til kronprins Frederiks fødselsdagsløb

I anledning af sin 50 års fødselsdag har kronprins Frederik inviteret til “Royal Run”, hvor han vil løbe i Danmarks fem største byer sammen med befolkningen. 39.188 mennesker har indtil videre meldt sig til løbet, og der er særlig interesse fra de helt unge og de ældre til dette løb.

– Vi har en højere grad af førstegangsløbere, end vi normalt ser, og noget tyder på, at mange familier samt de helt unge og ældre vil deltage, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, der er med til at arrangere »Royal Run.«

Løbet foregår i Danmarks fem største byer – Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg. Kronprinsen begynder sin dag med ”One mile” (1,609 kilometer) i de fire første byer og afrunder festen med at løbe 10 kilometer i København. Du kan også vælge om du vil være med på “One mile” eller 10 kilometer, og om du vil løbe eller gå ruten.

– Som Kronprinsesse Mary siger i min biografi, er Kronprinsen meget traditionsbevidst, men han er også en overraskelsernes mand, der inden for kongehusets snævre rammer elsker at gøre det uventede og gennem sit voksne liv er dukket op i mange overraskende sammenhænge. “Royal Run” er nærmest det modsatte af kongelig karetkørsel. Det er en langt mere folkelig, levende og aktiv fejring, som samtidig ikke er forbeholdt hovedstaden, men omfatter hele landet, siger Jens Andersen, der er forfatter til bestsellerbogen om Kronprins Frederik, “Under Bjælken”.

– Havde der ikke været så langt til Færøerne og Grønland, havde de sikkert også været med i fødselsdagsløbene, men lur mig, om ikke Kronprins Frederik også har en snedig plan for, hvordan han har tænkt sig at fejre sin fødselsdag med den nordatlantiske del af rigsfællesskabet, uddyber siger Jens Andersen til Berlingske.

kronprins frederik, 50 år, royal run, løb, sundhed, motion, fødselsdag, folkefest, tilmelding,
Danskerne strømmer til kronprins Frederiks royale løb i anledning af hans fødselsdag. Her ses han med kronprinsesse Mary til nytårskur for diplomatiet. (Foto: /ritzau/)

Blev efterlyst internationalt: 55-årig sexkrænker har meldt sig selv

En 55-årig mand, der har været eftersøgt, siden han blev dømt 1,5 års fængsel for at have forgrebet sig på 22 piger, har nu meldt sig selv til politiet. Anholdelsen foregik helt uden dramatik. Det skriver Fyns Politi i pressemeddelelse.

Det er to uger siden, at den 55-årige mand blev idømt sin ubetingede fængselsstraf for sexmisbrug af 22 piger på Stige Skole og i Stige Håndboldklub. En dom, han via sin advokat ankede til landsretten. Manden mødte aldrig op til domsafsigelsen, og siden har Fyns Politi ikke kunnet finde ham. Derfor valgte de at udstede en international arrestordre på den dømte.

Det fik så manden til at melde sig selv torsdag. Det skriver DR.

Læs mere her: Fyns Politi efterlyser 55-årig sexkrænker i hele Europa

politi, blå blink
Mand dømt for seksuel misbrug af børn og efterfølgende efterlyst har meldt sig selv. (Foto: /ritzau/)

To års fængsel for dødelig vandscooter-ulykke i Københavns Havn

I maj sidste år mistede de to amerikanske kvinder, den 18-årige Leah Bell, fra delstaten Louisiana, og den 21-årige Linsey Malia fra delstaten Massachusetts livet, da deres båd blev torpederet af en vandscooter i Københavns Havn.

Vandscootere er ulovlige i havnen, men det var en 25-årig mand og hans venner ligeglade med, og sejlede uforsvarligt rundt i havnen. Det førte til, at den 25-årige mand bragede ind i en udlejningsbåd med syv amerikanske kvinder ombord, heraf de to, der mistede livet. Alle var udvekslingsstuderende fra USA.

Den 25-årige mand er nu blevet idømt to års fængsel for ulykken. Det skriver Ritzau.

Læs mere om ulykken her: 24-årig anklaget for vandscooterulykke i Københavns Havn er tidligere dømt

vandscooter, københavn, ulykke, død, amerikanske turister, studerende, kvinder, mand, tidligere dømt
To års fængsel til gerningsmanden bag dødelig vandscooterulykke i Københavns Havn i sommer. (Foto: /Ritzau/)

Dagens billeder

karret, guldkarret, dronning, dronning margrethe, royal, nytårskur, christiansborg
Traditionen tro kørte dronning Margrethe en tur i sin guldkarret, da hun skulle til nytårskur på Christiansborg. (Foto: /ritzau/)

 

aber, bavianer, koldt kulde, varme, kram, samle, stuttgart, wilhelma zoo
Bavianer holder hinanden tæt for at holde på varmen i Wilhelma Zoo i Stuttgart i Tyskland. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·