Læs også:

Close
marrakech, istanbul, mallorca, malaga, alicante, bali, malaysia, 2016, 2017, 2018, rejse, destination, split, kroatien, ferie, mellemøsten, asien, sri lanka, rejse, ferie, rejsemål, drømmerejse, split, krka

Danskerne dropper de klassiske feriedestinationer – her rejser du hen til sommer

Nyheder  | 

En ny analyse viser, at vi kigger ud mod nye horisonter, når vi skal på ferie. Vi er stadig glade for sydeuropæiske badestrande, men som noget nyt er Mellemøstens hovedstæder blevet nogle af de mest trendende feriedestinationer

Vi danskere elsker at rejse, men hvor det tidligere har været destinationer som Bali, Malaysia og Sri Lanka, der har oplevet stigende interesse hos den danske befolkning, så viser en ny analyse fra momondo.dk, at de asiatiske landes tid på rejsetronen kan være ved at være forbi.

I 2017 var det nemlig rejsemål i Sydeuropa, der oplevede det største boost i antal søgninger. På årets førsteplads kommer Split i Kroatien, der med en stigning på 47 procent i antal søgninger er årets mest trendende rejsemål. Med otte sydeuropæiske rejsemål i top 15, har feriedestinationer syd for Alperne for alvor oplevet ny popularitet hos danskerne.

marrakech, istanbul, mallorca, malaga, alicante, bali, malaysia, 2016, 2017, 2018, rejse, destination, split, kroatien, ferie, mellemøsten, asien, sri lanka, rejse, ferie, rejsemål, drømmerejse, split, krka
Split i Kroatien er blevet danskernes nye favoritrejsemål. Nationalparken Krka er særligt populær. (Foto:Rosino on VisualHunt.com)

Se også: Rejseguide: Restauranter i Budapest – mad, drinks og desserter

– Vores søgedata peger på, at danskerne har været meget interesserede i klassiske sydeuropæiske rejsemål i 2017. Split i Kroatien har med sin førsteplads for alvor etableret sig som en destination, som danskerne har taget til sig efter flere års stigende interesse, mens “sikre” spanske rejsemål som Mallorca, Malaga og Alicante også dominerer 2017-listen,” siger Lasse Skole Hansen, presseansvarlig hos Momondo i Danmark.

Danskerne drømmer om rejser i Mellemøsten

Hvor de 15 mest populære rejseønsker i 2016 udelukkende bestod af lande fra Europa og Asien, fik danskerne op for en ny del af verden i 2017. Flere rejsemål i Mellemøsten og de arabiske lande er nemlig at finde på den nye liste.

Ida fra Vikings: Her er mine tre bedste tips til Dublin

Eksempelvis er vi vilde med at rejse til Tyrkiets største by, Istanbul – faktisk er byen kun et halvt procentpoint efter Split i Kroatien, som er årets topscorer. På listen over de 15 rejsemål vi drømmer mest om, findes også destinationer som Beirut i Libanon, Antalya i Tyrkiet samt nordafrikanske Marrakesh i Marokko.

– Tallene fra 2017 understreger for alvor, at Mellemøsten er blomstret op som attraktivt turistmål. Danskerne er begyndt at se helt nye muligheder i Mellemøsten og de arabiske lande, både når det kommer til badeferier ved kysten eller storbyferier i hovedstæderne. Jeg tror, vi kan forvente, at interessen bliver ved med at stige de kommende år, slutter Lasse Skole Hansen.

Få en bid af Marokko her: Opskrift: Tajine med kylling, oliven og citron

Her vil vi hen

Her de destinationer, der har oplevet en størst stigning hos danskerne fra 2016 til 2017 ifølge Momondo.

 1. Split i Kroatien, 47 procent.
 2. Istanbul i Tyrkiet, 47 procent.
 3. Denpasar på Bali i Indonesien 46 procent.
 4. Marrakesh i Marokko, 41 procent.
 5. Beirut i Libanon, 40 procent.
 6. Chania på Kreta i Grækenland, 38 procent.
 7. Tokyo i Japan, 37 procent.
 8. Antalya i Tyrkiet, 36 procent.
 9. Malaga i Spanien, 34 procent.
 10. Athen i Grækenland, 33 procent.
 11. Malta i Malta, 33 procent.
 12. Milano i Italien, 32 procent.
 13. Budapest i Ungarn, 32 procent.
 14. Alicante i Spanien, 30 procent.
 15. Palma de Mallorca i Spanien, 29 procent.

· Mere fra samme kategori ·