Læs også:

Close
lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer

Peter Madsen tiltalt for drab: Anklagemyndigheden mener, det var planlagt

Nyheder  | 

Anklagemyndigheden tiltaler Peter Madsen for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod den kvindelige svenske journalist Kim Wall. De kræver livstid eller forvaring i ubådssagen

Peter Madsen er i dag blevet tiltalt for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Ifølge anklageskriftet var drabet planlagt og forberedt. Der er ifølge specialanklager ved Københavns Politi Jakob Buch-Jepsen ikke noget, der indikerer, at de to har kendt hinanden, inden Kim Wall skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd. Det fortalte han ved en pressebriefing.

Drabsmåden er endnu ukendt, men drabet kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning. Der er samtidig rejst tiltale for andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter og for partering. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ud over anklagerne om drab tiltales Peter Madsen også for to grove overtrædelser af lov om sikkerhed til søs, for at have sænket ubåden Nautilus, hvor drabet foregik.

Under politiets pressebriefing kom det også frem, at anklageren mener, at Peter Madsen stak Kim Wall, mens hun var i live. Derudover kom der flere detaljer frem om sagen.

– Han kan udgøre en væsentlig og nærliggende fare for andres liv, helbred eller velfærd, siger Jakob Buch-Larsen, at både Retspsykiatrisk Klinik og Retslægerådet har vurderet om Peter Madsens personlighed.

Læs alle vores artikler om sagen her.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
Ubåds-Madsen forklarer sig i retten – fastholder uheldsforklaring, afviser seksuel handling. (Foto: /ritzau/)

Krav om fængsling på livstid eller forvaring

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid. Er Peter Madsens straf ikke til livsstid, så beder anklagemyndigheden om forvaring, som Retslægerådet den 15. januar har vurderet kan være påkrævet.

– Der er tale om en meget usædvanlig og ekstremt grov sag, som har haft tragiske følger for Kim Wall og hendes pårørende. Interessen for sagen er meget stor, men vi håber på mediernes forståelse for, at sagens øvrige beviser skal fremlægges i retten og ikke i pressen, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Advokaturen for Personfarlig Kriminalitet ved anklagemyndigheden i Københavns Politi

Peter Madsen er lige nu varetægtsfængslet med foreløbig frist til den 7. februar 2018. Ved fristen vil anklagemyndigheden anmode om, at Peter Madsen forsat er fængslet frem til dommen.

Retssagen mod ham vil være en nævningesag ved Københavns Byret, vil forløbe over otte retsdage og starter den 8. marts 2018 og med forventet dom den 25. april 2018.

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Den svenske journalist Kim Wall var kendt for at skrive historier om subkulturer og skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd.
(Foto: /ritzau/)

Opdateret: 14.50 – citater og yderligere oplysninger i sagen ved politiets pressebriefing. 

· Mere fra samme kategori ·