Læs også:

Close
opskrift, kokoskugler med pebermynte, kokoskugler, pebermynte, dessert, snack, chokolade, kokos, sund, sundhed, sund januar, januar,

Lækkersulten: Opskrift på sunde kokoskugler med pebermynte

Mad  | 

Selvom mange af os prøver at leve sundt, skal der stadig være plads til lidt lækkert, så her kommer en opskrift på nogle lækre og sunde kokoskugler med pebermynte

Hvis du er en af dem, som også prøver at spise lidt sundere eller bare har en sød tand, så skal du prøve denne opskrift på sunde kokoskugler med pebermynte. De er næsten helt fri for raffineret sukker og indeholder en masse sundt fedt, så dem kan du spise med god samvittighed.

sunde kokoskugler, opskrift, kokoskugler med pebermynte, kokoskugler, pebermynte, dessert, snack, chokolade, kokos, sund, sundhed, sund januar, januar,
Lækre kokoskugler med pebermynte, overtrukket med mørk chokolade. (Foto: Signe Petersen)
Ingredienser:
En dåse kokosmælk, den fede
To spiseske kokosolie
250 gram kokosmel
300 gram sukkerfri chokolade eller med mindst 80 procent kakao
Fem dråber pebermynteessens
Eventuelt sødemiddel

Opskriften giver cirka 28 kugler. Antallet varierer, alt efter hvor store du laver kuglerne, og hvor meget kokosmasse du får.

Sværhedsgrad: Let.

Vær opmærksom på, at mængden af kokosmel, du skal bruge, varierer, alt efter hvor meget kokoscreme du får ud af kokosmælken. Du kan se i videoen, hvordan konsistensen skal være. Mængden af mørk chokolade varierer derfor også.

Opskrift: Sunde kokoskugler med pebermynte

  • Start med at stille din kokosmælk i køleskabet i mindst seks timer. Det er kun den faste kokoscreme, du skal bruge fra kokosmælken, og ved at stille den i køleskabet får du den til at skille, så du nemt kan få fat i cremen.
  • Når du har fået fat i din kokoscreme, varmer du kokosolien og cremen i en lille gryde eller i mikroovnen, så det hele bliver til en flydende væske. Det er vigtigt, at det ikke kommer op at koge. Rør i blandingen, mens du varmer den op.
  • Start med at blande kokoscremen sammen med kokosmel. Når det er blandet godt sammen, hælder du pebermynteessens i og blander igen.
  • Når alt er blevet blandet sammen, skal kokosmassen formes til små kugler. Du bestemmer selv størrelsen, men de skal ikke være for store. Når du har trillet alle kugler, skal de i køleskabet, til kuglerne er blevet helt faste. Det tager cirka to til fire timer. Du kan også stille dem i fryseren, så går det hurtigere.
sunde kokoskugler, opskrift, kokoskugler med pebermynte, kokoskugler, pebermynte, dessert, snack, chokolade, kokos, sund, sundhed, sund januar, januar,
Sådan ser de lækre kokoskugler ud indeni. Det er da en opskrift, du skal prøve! (Foto: Signe Petersen)
  • Når kuglerne er blevet faste, skal de overtrækkes med mørk chokolade. Knæk chokoladen ud i mindre stykker, og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen. Det er vigtigt, at chokoladen ikke brænder på. Hvis du smelter den i mikroovnen, så giv den maks 20 sekunder af gangen, og rør i chokoladen imens.
  • Når du har overtrukket kuglerne med chokolade, skal de tilbage på køl i en til to timer.
  • Efter cirka to timer er chokoladen helt størknet, og nu kan du spise.

Velbekomme!

Vær opmærksom på, at kuglerne skal opbevares på køl.

TIP

Hvis kokosmassen lige får lov til at stå 15 minutter i køleskabet, inden du ruller, så er det nemmere at forme dem til de små kugler.

Læs også: 5 sunde snacks, du kan spise i din pause

Læs også: Opkrift: Bananpandekager med sukkerfri is

· Mere fra samme kategori ·