Læs også:

Close
nutella, opskrift, ferrero, kritik, smag, farve, skummetmælkspulver, farve, smag, smørepålæg, chokolade

Nutella-tilbud udløser blodige sammenstød i Frankrig

Nyheder  | 

Et fransk supermarked satte Nutella på tilbud, og det har ført til håndgemæng flere steder i landet. – De var som vilde dyr, siger øjenvidne

Der er nok nogen, der vil påstå, at man aldrig kan være for glad for Nutella, men det er der nu bevis på, at man kan.

Et tilbud på Nutella i det franske supermarked Intermarché udløste nemlig blodige sammenstød og håndgemæng mellem kunderne, der forsøgte at få fingrene i den billige nøddecreme. Det skriver blandt andre Politiken.

nutella, opskrift, ferrero, kritik, smag, farve, skummetmælkspulver, farve, smag, smørepålæg, chokolade
Franskmændene har bevist, at man kan elske Nutella for højt. (Foto: All Over)

 

Et uhørt godt tilbud

Det er jo ikke første gang i historien, at Nutella er på tilbud, så den voldsomme begejstring kan måske undre, men der var tale om et uhørt godt tilbud torsdag den 25. januar. Der kunne nemlig spares hele 70 procent på et glas.

Det vil sige, at i stedet for at koste 4,70 euro, kostede det 1,41 euro – altså lige omkring 10 kroner i stedet for de normale 35 kroner.

– De var vilde som dyr. En kvinde blev hevet i håret, en ældre dame bar en kasse oven på hovedet, en anden havde en blodig hånd. Det var frygteligt, fortæller et øjenvidne i Rive-de-Gier nær Lyon i avisen Le Progrès.

I den centralfranske by Montbrison fik en ansat et sæbeøje, og i flere andre byer måtte politiet gribe ind overfor sammenstødene, skriver skriver Le Parisien. Avisen Le Progrés kaldte ligefrem scenerne for det rene “bèrèzina”, som er en referance til en berømt slagmark i Napoleonskrigene.

Begrænsninger hjalp

Der var dog også supermarkeder, hvor tilbuddet gik nogenlunde fredsommeligt for sig, blandt andet, fordi der var indført købsbegrænsninger på smørepålægget, så hver kunde kun måtte fylde favnen med tre glas Nutella.

Nutella er elsket i mange lande, men franskmændene især skal eftersigende elske den brune madvare lige så højt som ost og vin. I 2016 måtte en dommer træde til i den nordfranske by Valenciennes, fordi et par ville døbe deres barn Nutella.

· Mere fra samme kategori ·