Læs også:

Close
iphone. Medicinkortet er en praktisk app, hvor du finder en oversigt over dine recepter og kan anmode om fornyelse. (Foto: Pexels)

Praktisk app gemmer på oversigt over dine recepter og medicin

Sundhed  | 

Det lyder som et reklamefremstød, men i virkeligheden synes vi bare, du burde kende denne virkelig praktiske app, hvor du kan se en oversigt over – og forny – dine recepter

For kort tid siden kørte der en historie i medierne om, at danskerne misbruger Akuttelefonen, 1813, til at ringe for at spørge om fornyelse af deres recepter. Det ville slet ikke være et problem, hvis de havde haft den smarte app Medicinkortet.

medicinkortet app recepter
App’en Medicinkortet gør det nemt at tilgå og forny dine recepter. (Foto: MDS)

Medicinkortet kaldes også “Fælles Medicinkort” og er en tjeneste, som viser den medicin, du har fået ordineret og købt på recept på apoteket i op til to år tilbage i tiden. Både din aktuelle medicin og afsluttede medicinordinationer kan du finde på Medicinkortet, og du kan også se dine recepter, hvor og hvornår de er udstedt, og hvor mange udleveringer du har tilbage.

Din læge opdaterer kortet løbende, så du hele tiden har en oversigt over den medicinering, du er i behandling med. Den allersmarteste funktion er dog, at du på Medicinkortet også kan anmode om at forny en recept. Det er virkelig praktisk.

Medicinkortet, app, sundhed.dk, recepter, forny
Hvis du ikke vil hente appen, kan du også tilgå informationerne på sundhed.dk. (Foto: MDS)

Sådan gør du:

  1. Hent appen Medicinkortet til din telefon (hent Medicinkortet til Android her, hent Medicinkortet til iOs her).
  2. Log ind med dit nem-id (eller mit-id, eller hvad vi skal kalde det nu om dage).

Nu har du muligheden for at se alle dine recepters informationer, ligesom du kan anmode din læge om receptfornyelse.

Hvis du har børn, som er født efter 27. maj 2004, kan du også se deres medicinkort. De får selv adgang, når de fylder 15 år.

Du skal logge ind med nem-id for at se dine medicinordineringer. Der er altså ingen andre end din læge, der kan se dit medicinkort. (Foto: MDS)
Du skal logge ind med nem-id for at se dine medicinordineringer. Der er altså ingen andre end din læge, der kan se dit medicinkort. (Foto: MDS)

Medicinkortet er personligt

Det er kun dig selv, din praktiserende læge, speciallæger samt sygehuslæger (der har dig i behandling), der har adgang til dine medicinoplysninger og kan tilgå dem, hvis det er relevant for din behandling.

I appen findes også en log, hvor du kan se, præcis hvem der har kigget på dit medicinkort.

 

Læs også: Præventionsbattle: Hvad er bedst – p-piller eller spiral?

Læs også: Udskydelse af menstruation: Hvordan gør du, og er det farligt?

· Mere fra samme kategori ·