Læs også:

Close
iPhone, nødopkald, alarm. (Foto: Pexels)

Kender du denne smarte iPhone-funktion? Få hurtig hjælp i nødsituationer

Mit liv  | 

En smart genvej på iPhone sendes i disse dage rundt på sociale medier. Læs her, hvordan du med fem tryk kan komme hurtigt igennem til alarmcentralen

Mange iPhone-ejere er nok enige i, at det er og bliver en smart telefon, og Apple udvikler hele tiden nye funktioner og forbedrer mobilen. En bestemt genvej med fem tryk på lås-knappen bliver dog delt ekstra flittigt på sociale medier i øjeblikket.

fem tryk, iphone, lås-knap. Låseknappen på din iPhone har en ekstra, praktisk funktion. (Foto: Pexels)
Låseknappen på din iPhone har en ekstra, praktisk funktion. (Foto: Pexels)

Forestil dig, at du står i en nødsituation, hvor du har brug for at komme i hurtig kontakt med alarmcentralen for at få hjælp.

I stedet for at skulle låse mobilen op, fejle på fingertryksaflæsning tre gange, derefter panisk indtaste din kode, som du måske er for stresset til at taste rigtigt ind, og SÅ ind på den numeriske blok for at trykke 1-1-2 … så har din iPhone en indbygget funktion, der gør det hurtigt og nemt at slå alarm – endda uden at låse mobilen op.

Tricket kan altså også bruges, hvis uheldet er ude, og den nærmeste mobil er en iPhone, hvor du ikke kender koden. Du skal bare kende til genvejen med de fem tryk på lås-knappen – hvis du vel at mærke har slået funktionen til.

Læs også: Sådan fjerner du folk fra insta story uden at unfollowe dem

Sådan gør du:

  • På højre side af din iPhone (hvis du ejer en nyere iPhone, iPhone 6 og op) sidder låseknappen, der låser skærmen. Den trykker du på fem gange efter hinanden. På en iPhone X skal du kun trykke en enkelt gang.
  • Nu kommer denne skærm frem:
fem tryk, iphone, lås-knap
(Foto: Skærmbillede)
  • Swiper du på den nederste knap, “nødopkald SOS”, ringer din telefon op til alarmcentralen.
Funktionen er især brugbar i en overfalds- eller anfaldssituation, fordi du kan trykke på knappen uden at tage telefonen op af lommen, og fordi din telefons indbyggede gps sender din lokation til din nødkontakt.

Herefter underretter den også din nødkontakt, hvis du har sådan en. Se længere nede i denne artikel, hvordan du indtaster en nødkontakt.

Lægger du på, før du er kommet igennem til alarmcentralen, tæller din telefon stadig ned fra 10, hvorefter den underretter din nødkontakt.

Læs også: Misforstår du ofte andres emojis? Det er der flere grunde til

Hvis det ikke virker på din telefon:

  • Gå i indstillinger, og find “nødopkald SOS”.
  • Her kan du slå funktionen til. Det er også her, du kan indtaste en person, der kan kontaktes i nødstilfælde. For eksempel din mor, bedste veninde eller kæreste.

I dine sundhedsindstillinger kan du også indtaste, om du tager medicin og hvilken slags det i så fald er, samt hvad du fejler. Så kan andre bedre hjælpe dig, ligesom de ved, hvem de skal kontakte i en nødsituation, hvor du ikke selv kan.

iphone nødopkald, fem tryk, iphone, lås-knap
(Foto: Skærmbillede)

 

Her kan du også slå en funktion til, der gør, at du bare skal trykke på lås-knappen fem gange efter hinanden, og så tælles der ned fra tre, hvorefter telefonen ringer til alarmcentralen. Det gør du ved at slå “autoopkald” til (se billedet herover).

Nogle telefoner udsender også en høj sirene, når du trykker fem eller ti gange på lås-knappen. Prøv det af og se, om det virker hos dig – men vær klar til at afbryde hurtigt, så du ikke forstyrrer alarmcentralen unødigt!

Læs også: Apple erkender fejl i iPhone 6S – har du den?

Læs også: Batteriet i helt nye iPhones svulmer op

 

· Mere fra samme kategori ·